Η κατάσταση στο ΤΑΙΣΥΤ είναι πολύ δύσκολη και κάθε μέρα γίνεται χειρότερη!

Όχι μόνο άμεση, αλλά και με διάθεση να μην ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο και να παραδεχθεί ότι υπάρχουν προβλήματα και εγγενείς δυσχέρειες, ήταν η αντίδραση σε σχόλιό μας του προέδρου του ΤΑΙΣΥΤ κ. Δ. Μαγκλιβέρα, που με τολμηρή ιδιαιτερότητα σημειώνει στην αρχή της επιστολής του ότι «η απάντηση στο δημοσίευμά σας προέρχεται κατά πρώτον από έναν αναγνώστη της εφημερίδας σας και κατά δεύτερον από την ιδιότητά μου στο ΤΑΙΣΥΤ»! Η φράση αυτή, που προδίδει την εκτίμηση προς το «ΠΑΡΟΝ» δεν λέγεται και ούτε γράφεται εύκολα, γι’ αυτό κι εμείς νιώθουμε ακόμη πιο υποχρεωμένοι απέναντι σ’ όλους τους φίλους αναγνώστες. Ο κ. Μαγκλιβέρας, ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΑΙΣΥΤ, σημειώνει:

«1. Το ΤΑΙΣΥΤ στερείται από τον περασμένο Φεβρουάριο ιατρού – ελεγκτή δεδομένου ότι η ιατρός βρίσκεται σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Από 18/7/2005 στερείται επίσης οδοντιάτρου – ελεγκτή, η οποία αντικαθιστούσε την ιατρό – ελεγκτή, λόγω της παραίτησης της οδοντιάτρου μετά από 28 χρόνια υπηρεσίας.

Η διοίκηση του Ταμείου έχει εγκαίρως κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η δίκαιη δυσφορία των ασφαλισμένων χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να υπερκεράσει τα γραφειοκρατικά εμπόδια, παρά και τη βοήθεια των υπηρεσιών του εποπτεύοντος υπουργείου. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και κάθε μέρα γίνεται χειρότερη.

2. Τα όσα αφορούν τη ʽʽΜονάδα” του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ανάγονται στην περίοδο της προηγούμενης διοίκησης. Η νέα διοίκηση απεκατέστησε τα πράγματα με πνεύμα λογικής αντιμετώπισης.

3. Επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα σε εβδομαδιαία έντυπα αναφέρουν ότι το ΔΣ εξετάζει τη δυνατότητα αγοράς μετοχών του ΟΠΑΠ. Μέχρι σήμερα η πολιτική μας είναι να μην πλησιάζουμε το χρηματιστήριο. Τα επαναλαμβανόμενα, κατά τρόπο περίεργο, ανακριβή δημοσιεύματα τι και ποιους άραγε υποκρύπτουν;

4. Με την ευκαιρία που μου δίνει η απάντηση θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα διοίκηση στο ΤΑΙΣΥΤ προσπαθεί να αναδιοργανώσει το Ταμείο παρά τις εγγενείς δυσχέρειες (π.χ., επί 28 οργανικών θέσεων οι 11 είναι κενές! Λέει κάτι αυτό;). Κι όμως παρά ταύτα ξεκαθαρίσαμε και καταβάλαμε εκκρεμείς από ετών λογαριασμούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ύψους 482.241,73 ευρώ. Έχουμε ήδη στα χέρια μας και επεξεργαζόμαστε μαζί με τις έξι δημοσιογραφικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων είναι ασφαλισμένα στο ΤΑΙΣΥΤ, το βασικό σχέδιο νέων καταστατικών και κανονισμών παροχών του Ταμείου. (Το καταστατικό του Ταμείου παραμένει το ίδιο από το έτος 1940). Άρχισε σιγά σιγά η μηχανογράφηση του Μητρώου Εσόδων του Ταμείου. (Μέχρι τώρα η καταγραφή γίνεται χειρόγραφα). Το ΤΑΙΣΥΤ έχει μείνει, δυστυχώς, επί σειρά ετών πολύ πίσω λόγω αδυναμιών και κυρίως γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. (Ως ΝΠΔΔ τα πάντα πρέπει να εγκριθούν από το εποπτεύον υπουργείο).

Θα μπορούσαμε πολλά να είχαμε πραγματοποιήσει, αν διαθέταμε τον αριθμό του προσωπικού που προβλέπει ο νόμος, όπως και μεγαλύτερη κατανόηση αρμοδίως. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να σας γνωρίσω τα παραπάνω.

Με φιλικά αισθήματα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
Δ.Κ. ΜΑΓΚΛΙΒΕΡΑΣ»


Σχολιάστε εδώ