«Ευρωχούντα» στήνουν οι ηγέτες της ΕΕ!

Φτάσαμε ήδη στο τραγικό σημείο αδίστακτοι αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ να δολοφονήσουν εν ψυχρώ έναν παντελώς αθώο και άσχετο 27χρονο βραζιλιάνο ηλεκτροτεχνίτη, που ζούσε απολύτως νόμιμα στο Λονδίνο, επειδή… δεν ήταν ξανθός και φορούσε μπουφάν -«στοιχεία» αρκετά για να τον θεωρήσουν «τρομοκράτη»!

Τον εκτέλεσαν ωμά, κυνικά, σαν πληρωμένοι εκτελεστές της μαφίας, με πέντε σφαίρες στο κεφάλι, στην αποβάθρα του μετρό, παρ’ όλο που τον είχαν ακινητοποιήσει. Ακριβώς όπως τα ανθρωπόμορφα κτήνη της χούντας του Πινοσέτ στη Χιλή πριν από τριάντα χρόνια, έτσι και οι ασφαλίτες του Μπλερ σήμερα εκτελούν στον δρόμο, μέρα μεσημέρι, οποιονδήποτε θεωρήσουν «ύποπτο» αντικαθεστωτικό! Η αφελής εικόνα των «καλοκάγαθων μπόμπηδων», των αστυνομικών της Βρετανίας, που επέβαλλαν την τάξη με το ηθικό τους κύρος και τον σεβασμό που ενέπνεαν, χωρίς ποτέ σχεδόν να οπλοφορούν, ανήκει πλέον ανεπιστρεπτί στο παρελθόν. Τώρα η Σκότλαντ Γιαρντ αποτελείται από αστυνομικούς-αιμοσταγείς δολοφόνους, οι οποίοι αισθάνονται ευτυχείς που μπορούν να φυτεύουν πέντε σφαίρες στο κεφάλι οποιουδήποτε δυστυχούς πολίτη, κατά προτίμηση σκουρόχρωμου μετανάστη έχει την ατυχία να βρεθεί στον δρόμο τους την ώρα που αυτοί θα έχουν τη διάθεση να σκοτώσουν.

Τέτοιες ώρες, έπειτα από ένα τέτοιο στυγερό έγκλημα των δυνάμεων ασφαλείας του «σοσιαλιστή»(!) Τόνι Μπλερ, πώς να μη θυμηθεί κανείς το ανατριχιαστικό παρελθόν της βρετανικής αποικιοκρατίας; Πώς να μη θυμηθεί τους Καραολή και Δημητρίου και τους άλλους ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου που απαγχόνισαν οι Άγγλοι ως «τρομοκράτες»; Πώς να μη θυμηθεί τον Μπόμπι Σαντς και τους άλλους δέκα και πλέον ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της Ιρλανδίας, που ξεψύχησαν από απεργία πείνας στα αγγλικά κάτεργα, συγκλονίζοντας την ανθρωπότητα με τη θυσία τους, αλλά και με την αναλγησία των άγγλων αποικιοκρατών;

«Η Σκότλαντ Γιαρντ αναλαμβάνει την ευθύνη»

Ο 27χρονος Ζαν Σαρλ ντε Μενέζες δεν ήταν ισλαμιστής εξτρεμιστής. Δεν ήταν καν μουσουλμάνος. Δεν ήταν καν παράνομος μετανάστης. Δεν είχε καν ανατρεπτικές ιδέες, όπως θα ήταν αναφαίρετο δικαίωμά του. Δεν είχε διαπράξει κανένα έγκλημα, ούτε καν κάποια παράβαση. Και όμως τίποτε από αυτά που δεν ήταν και δεν είχε κάνει δεν στάθηκε ικανό να του διαφυλάξει το θεμελιωδέστερο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το δικαίωμα της ζωής. Οι αστυνομικοί του Τόνι Μπλερ τον σκότωσαν σαν σκυλί, με πέντε σφαίρες στο κεφάλι, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Με αυτόν τον απάνθρωπο κυνισμό, που ανέκαθεν διέκρινε τους Εγγλέζους, ο σερ Ίαν Μπλερ, ο λόρδος που είναι αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, ανέλυσε στους δημοσιογράφους και στην κοινή γνώμη βάσει ποιας πολιτικής οι άνδρες του θα εκτελούν τους υπόπτους: «Δεν έχει νόημα να πυροβολείς κάποιον στο στήθος, επειδή ακριβώς εκεί είναι πιθανό ότι θα βρίσκεται η βόμβα. Δεν έχει νόημα να τον πυροβολείς οπουδήποτε αλλού, αν πέσει κάτω και την πυροδοτήσει. Ο μόνος τρόπος να το χειριστείς αυτό είναι να τον πυροβολείς στο κεφάλι!».

Αμετανόητος ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, όχι μόνο τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι θα συνεχιστεί αναλλοίωτη αυτή η πολιτική, να δολοφονούν οι αστυνομικοί με σφαίρες στο κεφάλι οποιονδήποτε θεωρούν ύποπτο, αλλά διεκήρυξε κιόλας ότι «μπορεί να πυροβοληθούν περισσότεροι στο μέλλον»!

Ύστερα από αυτά μόνο ως εμπαιγμός προς τους συγγενείς του θύματος, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη, μπορεί να θεωρηθεί η δήλωση του σερ Ίαν Μπλερ ότι «η Μητροπολιτική Αστυνομία αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη» για τον φόνο του Μενέζες.

Ανάληψη της ευθύνης για ένα τέτοιο έγκλημα, δηλαδή ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και μάλιστα με διακηρυγμένη την πρόθεση επανάληψής της ευκαιρίας δοθείσης, σημαίνει πολύ απλά ότι τόσο ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ όσο και ο βρετανός πρωθυπουργός θα έπρεπε πάραυτα να συλληφθούν, να δικαστούν και να καταδικαστούν σε ισόβια, ελλείψει θανατικής ποινής, ως ηθικοί αυτουργοί!

«Διαμπερής συνεργασία» αστυνομικών-εκτελεστών!

Η επιβολή καθεστώτος ολοκληρωτικής αστυνομοκρατίας στη Βρετανία θα μας ενδιέφερε μόνο από τη σκοπιά της δημοκρατικής ευαισθησίας για τον στραγγαλισμό των δημοκρατικών ελευθεριών σε μια τόσο σημαντική ευρωπαϊκή χώρα, αν η κυβέρνηση Μπλερ δεν είχε αποδυθεί σε μια πυρετώδη προσπάθεια να επιβάλει το ίδιο καθεστώς σε ολόκληρη την Ευρώπη, αξιοποιώντας προς τον σκοπό αυτόν την εξάμηνη προεδρία της στην ΕΕ.

Με πανηγυρικό τρόπο οι κυβερνήσεις των «25» ομοφώνησαν στη διαρκή παρακολούθηση και καταγραφή όλων των μορφών ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με σταθερά και κινητά τηλέφωνα, φαξ και e-mail, κρατώντας τα σχετικά στοιχεία για χρόνια.

Τι δίκτυα εκβιασμών από πολιτικούς και κρατικούς μηχανισμούς, αστυνομικούς και συμμορίες του κοινού εγκλήματος θα στηθούν στη βάση των στοιχείων αυτών, είναι αδύνατο να το φανταστεί ο κοινός νους. Τηλεφωνήματα προς ερωμένες, άλλα που αποκαλύπτουν σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, αλλά κυρίως οι λίστες τηλεφωνικών επικοινωνιών επιχειρηματιών, που θα αποκαλύπτουν όλο το εύρος της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, θα πουλιούνται έναντι αδράς αμοιβής από κυκλώματα ασφαλιτών και πρακτόρων στους ανταγωνιστές τους!

Το χειρότερο, όμως, ακόμη και από αυτό, το οποίο απειλεί τις ελευθερίες αλλά και την ίδια τη ζωή μισού δισεκατομμυρίου Ευρωπαίων, είναι η προώθηση εκ μέρους των Άγγλων, μέσω της Κομισιόν, μιας ολόκληρης δέσμης μέτρων για «διαμπερή συνεργασία» των αστυνομιών των 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα μας κυνηγούν στην Ελλάδα οι… Άγγλοι!

Οι «25» έχουν αποφασίσει να μεγιστοποιήσουν τα μέτρα παρακολούθησης και ασφάλειας, να ενοποιήσουν τα συστήματα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, να έχουν άμεση πρόσβαση στους φακέλους όλων των πολιτών όλες οι μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών της ΕΕ. «Ευρωφακέλωμα» της χειρίστης μορφής δηλαδή, τέτοιο που ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν. Το πιο επικίνδυνο από όλα, όμως, είναι ότι οι ασφαλίτες της ΕΕ θα μπορούν νόμιμα πλέον να στήνουν μεικτές επιχειρήσεις, να μας παρακολουθούν όλους από κοινού, να συγκροτούν μεικτές ομάδες ερευνών, φτάνοντας μέχρι του ανήκουστου σημείου να γίνονται… μεταθέσεις αξιωματικών σε αστυνομίες άλλων χωρών-μελών της ΕΕ!

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι Άγγλοι, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι θα καταλάβουν με δικούς τους αξιωματικούς θέσεις-κλειδιά στις δυνάμεις ασφαλείας των περισσότερων, αν όχι όλων των υπολοίπων χωρών της ΕΕ, ασκώντας τη δική τους πολιτική διώξεων εναντίον όσων θεωρούν εμπόδιο για την υλοποίηση των στόχων τους. Θα ξαναζήσουμε δηλαδή την αθλιότητα της μετεμφυλιακής αμερικανοκρατίας του ’50, αυτήν τη φορά με ευρωπαίους πρωταγωνιστές.

Φανταστείτε δηλαδή να μας στείλουν με μετάθεση στην ΕΛΑΣ κάποιους από τους αδίστακτους δολοφόνους της Σκότλαντ Γιαρντ, οι οποίοι εκτελούν αθώους, και να βάλουν αυτούς τους εγκληματίες να ψάξουν κάποιους νεαρούς που ίσως πετάξουν κάποτε ένα γκαζάκι ή ένα κοκτέιλ μολότοφ εναντίον κάποιου στόχου βρετανικών συμφερόντων κατά τη διάρκεια μαθητικής διαδήλωσης!

Θα γαζώνουν με πολυβόλα τους μαθητές!

«Μέσα στο κόλπο» και η κυβέρνηση

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Καραμανλή πραγματοποίησε στροφή και σε αυτόν τον τομέα και εναρμονίζεται πλήρως με την ακραία αντιδραστική πολιτική της ΕΕ, επιβεβαιώνοντας ότι από τότε που ο πρωθυπουργός υπέκυψε στους «νταβατζήδες» της διαπλοκής και δείχνει όλο του τον «τσαμπουκά» εναντίον των εργαζομένων, έχει σημειωθεί μια γενικότερη στροφή της κυβέρνησης σε σκληρές δεξιές, αντιλαϊκές και υποτελείς σε ξένα κέντρα θέσεις.

«Είναι αναγκαίο να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στους πολίτες, ακόμη και αν παραβιάζονται η ιδιωτική τους ζωή και τα προσωπικά τους δεδομένα», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκης, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επιβολή νέων τρομονόμων.

Ταυτόχρονα, ασκείται πολλαπλή πίεση επί της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προκειμένου να συναινέσει και να παράσχει τη νομική κάλυψη για να τοποθετηθούν χιλιάδες κάμερες, που θα κατασκοπεύουν μέρα νύχτα εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι θα περνούν ανυποψίαστοι από εκατοντάδες σημεία της Αθήνας και άλλων πόλεων.

«Για να αντιμετωπίσεις την τρομοκρατία πρέπει να γίνεις σκληρός, αυταρχικός και κατασταλτικός», δήλωσε και η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, αποκαλύπτοντας με γλαφυρότητα την ιδεολογία αλλά και την πολιτική της ΝΔ.

Σάλο έχει προκαλέσει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για τη σύσταση Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Πρόκειται για ένα όργανο που δεν θα ελέγχεται από τη Βουλή, τη δημιουργία του οποίου έχουν απαιτήσει οι Αμερικανοί και το οποίο θα κάνουν άντρο πρακτόρων της CIA και ξένων μυστικών υπηρεσιών, με στόχο να παρεμβαίνουν και να ελέγχουν την ελληνική πολιτική ζωή.

Ήδη έχουν προσληφθεί ανεπίσημα εκεί εξαιρετικά ύποπτα άτομα, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για εκκολαπτόμενο άντρο συνωμοσιών κατά της δημοκρατίας.

Πολύ άσχημη πορεία έχει πάρει η κυβέρνηση Καραμανλή…


Σχολιάστε εδώ