ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

«Αξίζει να το παλέψουμε. Η παραγωγική δραστηριότητα αποτελεί τον κορμό της εθνικής οικονομίας», υποστηρίζει συνεχώς. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την αναβάθμιση υφισταμένων και τη δημιουργία καινούργιων βιομηχανικών επιχειρηματικών περιοχών… Τα έργα, που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2008, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 173 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν το 45% θα καλυφθεί από πόρους του ΕΠΑΝ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας). Στο υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι μέχρι το 2012 σταδιακά θα έχουν μετεγκατασταθεί σε βιομηχανικές περιοχές με σύγχρονες υποδομές σχεδόν 10.000 επιχειρήσεις. Τα οφέλη, περιβαλλοντικά και οικιστικά, από τη μετεγκατάσταση των επιχειρήσεων μακριά από κατοικημένες περιοχές είναι τεράστια.
> Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης (Δ. Σιούφας, Γ. Σαλαγκούδης και Ν. Στεφάνου) είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τη βελτίωση του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τη μεγάλη αντοχή που έδειξε στα υψηλά φορτία του φετινού καλοκαιριού. «Σύντομα θα δείτε και άλλες πρωτοβουλίες», υποστηρίζουν. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης έδωσε εντολή στον γενικό γραμματέα του ΥΠΑΝ, Νίκο Στεφάνου, να προετοιμάσει διεθνές συνέδριο για την εξοικονόμηση και την ορθολογική χρήση της ενέργειας. Κάτι μου λέει ότι εκεί στη Μεσογείων έχουν βαλθεί να τρελάνουν την Αριστερά με τις πρωτοβουλίες τους.

Περί… πισινών ο λόγος

Δεν άντεξε ο βουλευτής της ΝΔ στο Ηράκλειο Γιώργος Δεικτάκης και τα ‘πε έξω από τα δόντια. Ευτυχώς που δεν τα κατέγραφαν τα μαγνητόφωνα και έτσι δεν πέρασαν στα πρακτικά της Βουλής. Κλείνοντας την τοποθέτησή του επί του νομοσχεδίου για τη διευθέτηση του οκταώρου, είπε:

– Ακόμη οι καρέκλες είναι ζεστές. Αφήστε να ζεστάνουμε τους… πισινούς μας και εμείς στις καρέκλες…
Ο Βενιζέλος, όπως πάντα ευθύβολος, ρώτησε:
– Εσείς, κύριε συνάδελφε, μ’ αυτό το όργανο κυβερνάτε;
Η απάντηση που πήρε ήταν πληρωμένη:
– Με τις… κοιλιές εσείς κυβερνήσατε…

Τελεία και παύλα, για να μη μου βάλουν πιπέρι στο στόμα, χωρίς μάλιστα να φταίω…

> Πέμπτη μεσημέρι στη Βουλή, μπαινόβγαινε στο εντευκτήριο ο Λευτέρης Ζαγορίτης και η προσοχή του ήταν στις τηλεοράσεις που μετέδιδαν νέα από το μέτωπο της φωτιάς. Δικαιολογημένα ανήσυχος για έναν επιπλέον λόγο. Στον Βουτζά έχει ένα σπίτι που μόλις τελείωσε και τον Οκτώβριο θα έμπαινε μέσα.

> Τον Σεπτέμβριο υπολογίζεται να κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματα του γνωστού στρατηγού Μ. Γρυλλάκη, από τον εκδοτικό οίκο «Κάκτος» του Οδυσσέα Χατζόπουλου. Κι όπως μου λένε, θα κλάψουν πολλές μανούλες! Ο εκρηκτικός στρατηγός, από τους έμπιστους του Μητσοτάκη, λέει πολλά! Και για πρώτη φορά βγαίνουν στον αέρα.

Η Ντόρα θα ταρακουνηθεί άγρια!
Υποστηρίζει ο Γρυλλάκης ότι η Ντόρα έριξε ουσιαστικά τον Μητσοτάκη από την κυβέρνηση το 1993 και όχι ο Σαμαράς.
Αντιθέτως, ο Αντώνης ήταν το όπλο του Μητσοτάκη, όμως η Ντόρα έβλεπε ότι όσο υπάρχει στη ΝΔ ο Σαμαράς, αρχηγικό ρόλο δεν βλέπει, γιατί όλοι συμφωνούσαν ότι μετά τον Μητσοτάκη ο Αντώνης θα ήταν αυτονόητα ο διάδοχος κι αυτό φαινόταν από τη μεγάλη αριθμητικά ομάδα των βουλευτών που τον ακολουθούσαν. Ο Γρυλλάκης υποστηρίζει ότι η Ντόρα οδήγησε τον Σαμαρά στη σύγκρουση με τον πατέρα της και τα κατάφερε και έτσι έμεινε κυρίαρχη στο κόμμα, χωρίς αντίπαλο, όπως νόμιζε, αλλά της βγήκε ο Καραμανλής που δεν τον υπολόγιζε. Και τώρα φαίνεται να χάνει το τρένο! Η αναφορά του πάντως στον φίλο του Κόκκαλη ίσως είναι εκείνη που θα συζητηθεί περισσότερο.


Σχολιάστε εδώ