Βουλώνουν τρύπες εν όψει ΔΕΘ

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως κόσμος πάει και έρχεται στη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας πρωτοφανή σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και ταχύτητα στην επεξεργασία λύσεων σε θέματα που χρόνιζαν και πηγαινοερχόταν στα γραφεία των ανευθυνοϋπεύθυνων. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που πλησιάζουν τα εγκαίνια της ΔΕΘ και η παρουσία του πρωθυπουργού στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, οι υπουργοί κλήθηκαν να υποβάλουν τα δικά τους σημειώματα στο Μαξίμου, στα οποία να αναφέρουν πόσο προχώρησαν τα θέματα στον τομέα ευθύνης τους που είχε υποσχεθεί πέρσι ο πρωθυπουργός.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν:

• Ο Μιχάλης Λιάπης, που ανακοίνωσε τον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της περιοχής, ενώ παράλληλα εγκαινίασε τη σιδηροδρομική σύνδεση της πόλης με τις βαλκανικές μεγαλουπόλεις (έργο πράγματι μεγάλης σπουδαιότητας για όλη την Κεντρική Μακεδονία).

• Ο Γιώργος Σουφλιάς, που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης (είχαν κληθεί να μετάσχουν βουλευτές και εκπρόσωποι των φορέων της πόλης) τον σχεδιασμό του για την προώθηση των λεγόμενων μεγάλων έργων (μετρό, υποθαλάσσια, αεροδιάδρομος, ολοκλήρωση Εγνατίας Οδού κ.λπ.), στα οποία κάτι κινείται.

• Ο Γιώργος Αλογοσκούφης μαζί με τον Χρήστο Φώλια, οι οποίοι ανακοίνωσαν κάποιες διευθετήσεις που εξυπηρετούν τους τοπικούς επιχειρηματίες, αν και λεφτά (αναπτυξιακά κίνητρα) δεν είχαν να προσφέρουν.

• Ο Προκόπης Παυλόπουλος (αυτός αρκετούς μήνες πριν), ο οποίος βοήθησε στο ξεμπλοκάρισμα του έργου κατασκευής του νέου ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη, που ξεκίνησε ήδη και που με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να θέσει τέλος στη λειτουργία των παράνομων χωματερών, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

• Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ΕΟΤ και διατύπωσε σχέδια (ακόμη όχι μέτρα) για την προβολή των τουριστικών περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας.

• Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που εγκαινίασε νέες μονάδες στο Ιπποκράτειο και επέβλεψε την εφαρμογή του νέου συστήματος των εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία.

• Η Μαριέττα Γιαννάκου, που υποσχέθηκε πολλά, αλλά μόλις προχθές έστειλε 5 εκατομμύρια ευρώ (είχε τάξει 15 εκατομμύρια) για να καλύψει τα χρέη της νομαρχίας σε έργα για τη σχολική στέγη.


Σχολιάστε εδώ