To εργασιακό της κυβέρνησης, ο λίβελος του Αρχιεπισκόπου και οι «μπούρδες» του Μάνου

Η κυβέρνηση καλά κάνει, εφόσον θεωρεί ότι το εργασιακό πρέπει να γίνει για το καλό του τόπου, έστω και αν η αντιπολίτευση λέει ότι δεν γίνεται διάλογος. Πολιτικοί είναι, ας τα βρούνε.

Εκείνο, όμως, που σε κάνει να βγαίνεις από τα ρούχα σου είναι η επιμονή του Μακαριώτατου να μπλέκεται σε πολιτικά κόμματα, γι’ αυτό πιστεύω ότι τούτα τα καλοκαιρινά ξεσπάσματα του καιρού είναι ο θυμός του Ύψιστου γι’ αυτά που βλέπει εδώ κάτω.

Μακαριώτατε, για λίγο, πολύ λίγο, είχατε σωπάσει και πίστευα ότι έχετε συνετισθεί, όμως εσείς με εκείνον τον λίβελο «τα κάνατε μαντάρα», που θα ‘λεγε και ο Μήτσος του Σκατζή απ’ το χωριό μου.

Τι το θέλατε τούτο, Μακαριώτατε, καλοκαιριάτικα, δεν μας αφήνατε να κάνουμε τα μπάνια μας εκεί στο Μισοπόταμο ή κάτω στην Πούντα, είναι αυτό ενέργεια σωστή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας;

Μακαριώτατε, σας το ‘γραψα κι άλλη φορά, όμως δεν το ακούσατε και συνεχίζετε να κάνετε λάθη, να παρεμβαίνετε στην πολιτική ζωή του τόπου. Θα σας έλεγα ότι μια παρέμβασή σας στον κ. Σουφλιά για το φονικό πέταλο του Μαλιακού, για το διαχωριστικό, θα ‘ταν σωστή ενέργεια και θα σας χειροκροτούσα.

Δεν ξέρω, Άγιε Δέσποτα, τι είχαμε με τον Σημίτη και τις ταυτότητες. Τότε ο ελληνικός λαός, σε εκείνο το άτυπο δημοψήφισμα, απέδειξε ότι είναι θρησκευόμενος, ασχέτως πολιτικής ιδεολογίας και οι ψήφοι θα ήταν πολύ περισσότερες, αν ο κόσμος δεν είχε κάποια αντιπάθεια στο πρόσωπό σας λόγω των πολιτικών παρεμβάσεών σας.

Όμως ο Γιωργάκης σε τι σας πείραξε; Τουλάχιστον είχε δείξει ότι δεν είναι άθεος και αντίχριστος, αλλά το αντίθετο, όπου σταθεί μιλάει για την Ορθοδοξία. Γιατί λοιπόν τα χαλάτε και τον εξαναγκάζετε να σας αποκαλεί «κομματάρχη», άσχετα αν διαφωνώ με το «κομματάρχη της Νέας Δημοκρατίας», όχι όμως πως δεν έχει δίκιο.

Μακαριώτατε, βγήκε ο εκπρόσωπός σας και ως συνήθως είπε «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» και ότι το κείμενο δεν φέρει την υπογραφή σας. Αυτό είναι το πρόβλημα, ότι δεν το υπογράψατε, όμως το αποδέχεσθε. Αν δεν είναι έτσι, αποκηρύξτε με παρρησία και θάρρος, φτάνει πια, έλεος, γιατί θα μας «κουζουλάνετε» καλοκαιριάτικα.

Δέσποτά μου, ελέγχετε το περιβάλλον σας, ναι ή όχι, ή υπάρχει παρασκήνιο ανεξέλεγκτο -και δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλη πιο βαριά λέξη- που δρα εν αγνοία σας και εις βάρος σας, γιατί απ’ ό,τι λένε εκείνη την πολυπόθητη κάθαρση στο περιβάλλον σας δεν την κάνατε. Πάλι τους ίδιους έχετε.

Μακαριώτατε, με τέτοια λιβελογραφήματα κατά πολιτικών τι περιμένετε, να γίνετε αρεστός στο κυβερνών κόμμα; Νομίζω ότι κάνετε λάθος, διότι και αυτοί αποκήρυξαν το λιβελογράφημα και σε απόσταση σας έχουν, διότι έχουν πολλά προβλήματα, μην τους φορτώνετε και εσείς με άλλα. Ο Καραμανλής πήγε στον Αη-Στράτη κι ας λέει το ΚΚΕ ό,τι θέλει. Εσείς, όμως, κάνετε το αντίθετο, μη σας κακοφαίνεται λοιπόν, όταν μιλάνε για χωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Συνέλθετε για το καλό σας.

Ερχόμαστε τώρα, έτσι για να αλλάξουμε θέμα, στις «μπούρδες» του κ. Μάνου. Ξέρετε, είναι αυτός που δεν τον ήθελε ο Καραμανλής και έκανε μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ μαζί με κάτι άλλους.

Έτσι, για να είναι το κόμμα πολυσυλλεκτικό. Καλά να πάθει ο Γιωργάκης, αλλά τι φταίνε τα κόκαλα του συχωρεμένου του Ανδρέα να τρίζουν για το κατάντημα.

Ένας Καλαβρυτινός
Κοσμοκαλόγηρος


Σχολιάστε εδώ