Ψιθυριστά

Έχει ο Έβερτ πολλά μαζεμένα από χρόνια κατά του «τσάρου». Θεωρεί ότι τον πούλησε! Ο Αλογοσκούφης ξεκίνησε ως άνθρωπος του Μάνου, ο οποίος τον είχε βάλει πρόεδρο του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προσχώρησε μετά στον Έβερτ, με αντάλλαγμα μια θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Στη συνέχεια ο Αλογοσκούφης προσχώρησε στον Καραμανλή, ψηφίζοντάς τον για πρόεδρο του κόμματος, αφήνοντας… μπουκάλα τον Μίλτο. Κατόπιν αυτού, πώς να μην τον έχει στην μπούκα του κανονιού, αφού συν τοις άλλοις πιστεύει ότι ο Αλογοσκούφης τού έφαγε τη θέση στην κυβέρνηση… θεωρώντας ότι του ανήκε ως παλιός υπουργός Οικονομικών.

Εκεί που νόμιζαν ότι όλα δουλεύουν υπέρ της Ντόρας και ο Καραμανλής δεν έχει άλλη επιλογή για να δώσει πνοή στην κυβέρνηση από τη χρησιμοποίησή της, ήρθε το πρωτοσέλιδο του «Π» να απορρυθμίσει το μητσοτακικό σύστημα και να χαλάσει την κυριακάτικη γαλήνη της δημάρχου.
Το έγκυρο ρεπορτάζ του «Π» για την αντίδραση στην Κύπρο στην περίπτωση που η κυρία Μπακογιάννη αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, προβλημάτισε και ανησύχησε την ίδια και τους στενούς συνεργάτες της, που βέβαια δεν αγνοούσαν τις διαφωνίες που υπάρχουν στη Λευκωσία, όχι όμως και σε τέτοια έκταση που να αγγίζουν και την κυπριακή ηγεσία!
Δικαιολογείται να ανησυχεί η Ντόρα. Γιατί υπάρχει και εσωτερικό πρόβλημα. Στην κυβέρνηση και στο κόμμα. Το κλίμα δεν είναι καθόλου υπέρ της… Ελάχιστοι βουλευτές πιστεύουν ότι ο Καραμανλής θα κάνει το λάθος, όπως χαρακτηριστικά λένε, να τη βάλει στην κυβέρνηση και εκτός των άλλων να δημιουργήσει αντίπαλο πόλο. Απρόβλεπτες λοιπόν γίνονται οι εξελίξεις. Μέχρι που οι συμφωνίες να μην ισχύσουν…
Έχει πάρει φόρα ο υπουργός Ανάπτυξης και δεν τον πιάνει τίποτα. Ύστερα από την ιστορική υπογραφή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δύο νέες μεγάλες πρωτοβουλίες του υπουργού Ανάπτυξης έκαναν την πολιτική, οικονομική και δημοσιογραφική πιάτσα να παραμιλάει. Προχθές υπέγραψε διακρατική συμφωνία με τον ιταλό υπουργό Ανάπτυξης Κλαούντιο Σκαγιόλα (δεξί χέρι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι), ενώ την επόμενη εβδομάδα Καραμανλής και Ερντογάν εγκαινιάζουν τον ελληνοτουρκικό αγωγό φυσικού αερίου.
Επισημαίνεται ότι η αρχική συμφωνία για τον ελληνοϊταλικό αγωγό φυσικού αερίου είχε κλείσει στη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο υπουργός Ανάπτυξης
Δ. Σιούφας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Ν. Στεφάνου με τον ιταλό υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκαγιόλα, αλλά όλες αυτές τις ημέρες κρατούσαν την υπογραφή εφτασφράγιστο μυστικό. Ορισμένες συνήθειες δεν αλλάζουν ποτέ.
Άλλη μια επιτυχία Ελλήνων που μετείχαν σε αποστολή στο εξωτερικό!
Η διεύθυνση Κρατικών Λαχείων πήρε μέρος στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών στη Ρώμη. Ο διευθυντής και επικεφαλής της αποστολής, Κώστας Μωραΐτης, μόλις διαπίστωσε πως η γειτονική μας χώρα, τα Σκόπια, συμμετείχαν με την ονομασία «Μακεδονία», ύστερα από τηλεφωνική συνεργασία με τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα, απαίτησε να αλλαχθεί το όνομα, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση. Μπρος στην ανυποχώρηση στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας οι διοργανωτές επανέφεραν την τάξη και η γειτονική χώρα συμμετείχε με το όνομα FYROM.
Δύο Νεοδημοκράτες στρατολογήθηκαν στις τάξεις του ΛΑΟΣ! Ο Στέργιος Τζαβούλης, νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ και επί δώδεκα χρόνια πρώτος σε σταυρούς στην κλαδική των δικηγόρων της ΝΔ, ανέλαβε τον χειρισμό θεμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ο Σωκράτης Τζαβάρας, επικοινωνιολόγος και συντονιστής της επιτροπής εκλογών στη Δυτική Αττική το 2000 και στη Β’ Αθηνών το 2004, επιστρατεύεται για τις νομαρχιακές εκλογές στη Δυτική Αττική. Όσο για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που κινείται μεταξύ Βρυξελλών και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, προετοιμάζει τώρα τη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής πολιτικής ομάδας ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου, όπου αναμένεται να ακουστεί ένα ακόμη ηχηρό «όχι» στο Ευρωσύνταγμα. Ο βούλγαρος και ο ρουμάνος πρέσβης στην Ελλάδα θα μιλήσουν για την ένταξη των χωρών τους στην ΕΕ, ενώ πριν από τη συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στη Βεργίνα και στο Άγιον Όρος με τρία σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
Αληθεύει, κ. υπουργέ Δημόσιας Τάξης, ότι την υπό ίδρυση Αγροφυλακή θα στελεχώσουν αποστρατευθέντα στελέχη της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής;
Θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα παρα-Αστυνομία υπαίθρου; Δεν αρκεί που θυμόμαστε την παλιά;
Κύριε υπουργέ, δεν βλέπετε τι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τους ειδικούς φρουρούς και τους συνοριοφύλακες; Όχι ότι οι άνθρωποι δεν κάνουν τη δουλειά τους, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι μια παρα-Αστυνομία.
Έχει πολλά στελέχη η παλιά Αγροφυλακή, διάσπαρτα στα διάφορα υπουργεία και υπηρεσίες. Ψάξτε τους, βρείτε τους και αφήστε τα αποστρατευθέντα στελέχη να χαρούν τη σύνταξή τους.
Αλλάξτε και το όνομα, όλο Αγροφυλακή, βαρεθήκαμε. Υπάρχουν λέξεις και όροι να την ονομάσετε κάπως αλλιώς, αφού στην ύπαιθρο και στο περιβάλλον θα ανήκει.
Πολλοί βουλευτές, κυρίως της Ν.Δ., από χθες έχουν… ανηφορίσει για το Περτούλι, όπου, όπως κάθε χρόνο, γίνεται το αντάμωμα των Σαρακατσάνων. Ευκαιρία οι βουλευτές, ιδίως εκείνοι που έχουν ρίζες σαρακατσάνικες, για χειραψίες και καμία ψήφο…
Γιόρταζε τη Δευτέρα λόγω Αγίου Πνεύματος, καθότι υπουργός Παιδείας, η Μαριέττα Γιαννάκου και συνέφαγε με λίγους στενούς φίλους, στη Μαρίνα Ζέας σε γνωστό εστιατόριο.
Μάλιστα, η υπουργός και η παρέα της, αφού έφαγαν φρέσκο ψάρι και ήπιαν καλό κρασί, συζητούσαν ως αργά, όταν όλοι οι πελάτες είχαν φύγει. Η διεύθυνση κράτησε το εστιατόριο ανοιχτό ως τα ξημερώματα για χάρη της, αφού είναι καλή πελάτισσα. Το… μενού περιλάμβανε κουβέντα για όλους και για όλα και κυρίως για τις ενδοκυβερνητικές αλλαγές, στις οποίες όλοι αναμένουν ότι θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός, αλλά το μόνο που δεν συζήτησαν ήταν η παιδεία. Δεν έλειψαν, βέβαια, και τα κακεντρεχή σχόλια των περαστικών δημοσιογράφων, που προέβλεπαν ότι η υπουργός θα χρεώσει τον λογαριασμό στα μυστικά κονδύλια. Σιγά, παιδιά, με ρέγουλα την προπαγάνδα, γιατί ο κόσμος γελάει!


Σχολιάστε εδώ