Χέρι στα… χωράφια του Λιάπη βάζει ο Αλογοσκούφης

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έχει προχωρήσει στη σύνταξη σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο με την πρώτη ευκαιρία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή. Θεωρείται βέβαιο ότι ενήμερος για τις ενέργειες αυτές είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο. Ωστόσο, η κίνηση του Γ. Αλογοσκούφη να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, θεωρήθηκε από την πλευρά Λιάπη «unfair».

Συνεργάτες του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών συνδέουν την κίνηση αυτή με επιλογή του στρατηγικού επενδυτή που ήδη έχει γίνει εν κρυπτώ! Και πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για την εταιρεία Telefonica, που παίρνει το μάνατζμεντ, πίσω από την οποία βρίσκονται οι όμιλοι Δαυίδ και Μαρινόπουλου. Ίσως δε και η συνάντηση Αλογοσκούφη-Βουρλούμη, εν αγνοία του Λιάπη, να είχε σχέση με την εξέλιξη αυτή. Να σημειωθεί ότι πολλοί συνδέουν την επιμονή στο πρόγραμμα της εθελουσίας εξόδου με την παραπάνω επιλογή, προκειμένου να δοθεί ο ΟΤΕ με όσο το δυνατόν λιγότερες υποχρεώσεις! Οι ίδιοι μάλιστα λένε περιπαικτικά ότι και το ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά αυτές είχαν όρια. Αυτό με το οποίο χρεώνεται η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή είναι ότι τώρα προικίζουν τους ιδιώτες που παίρνουν δημόσιους οργανισμούς.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, γιατί, ως γνωστόν, όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Έτσι και στην περίπτωση Αλογοσκούφη – Λιάπη, η κόντρα υφίσταται από καιρό και έχει να κάνει μεταξύ άλλων και με τη δημοτικότητα των δύο ανδρών.

Ο Λιάπης, λοιπόν, φροντίζει να προωθεί πρωτοβουλίες και ενέργειες προκειμένου το όνομά του να βρίσκεται στην κορυφή της «θετικής επικαιρότητας». Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του Ενιαίου Φορέα Συγκοινωνιών Αθηνών. Παράλληλα, ο Γ. Αλογοσκούφης (μόνον αυτός;) χρεώνει στον «φίλο του Μιχάλη» τη συμμαχία στην οποία έχει προχωρήσει με τον Γ. Σουφλιά.

Από τη δική του πλευρά ο Μ. Λιάπης, όποτε βρει την ευκαιρία, εξαπολύει και αυτός με τη σειρά του «επίθεση φιλίας». Έτσι, κατηγορεί τον Γ. Αλογοσκούφη για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, ενώ δεν λησμονεί να δημοσιοποιεί τη δυσαρέσκειά του για κάποια νομοσχέδια που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Η προχθεσινή πάντως φωτιά που άναψε το ραντεβού του «τσάρου» με τη Βουρλούμη έσβησε ύστερα από προσωπική τηλεφωνική παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μιχ. Λιάπης ακόμη και την ώρα που είχε διευθετηθεί η κρίση, με υποχώρηση του Αλογοσκούφη, επεδίωξε να επιβεβαιώσει ότι πράγματι υπήρξε πρόβλημα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «το θέμα θεωρείται λήξαν», άρα θέμα υπήρξε. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο υπουργοί θα πρέπει να συνεργαστούν, ούτως ώστε να βρουν λύσεις για το δημόσιο συμφέρον, σε ό,τι αφορά τον ΟΣΕ, αλλά και την Ολυμπιακή. Το σχέδιο, που ήδη προωθείται για τον ΟΣΕ προβλέπει τη διάσπαση του Οργανισμού στα τέσσερα με προφανή στόχο την πώλησή του. Σημειώνεται ότι το έλλειμμα του ΟΣΕ έχει πλέον φτάσει τα 5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι μία από τις τέσσερις εταιρείες (θυγατρικές του ΟΣΕ) που θα δημιουργηθούν να αναλάβει την εκμετάλλευση. Όσον αφορά την Ολυμπιακή, υπάρχει σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες της εφημερίδας.


Σχολιάστε εδώ