Φοβούνται αντιδράσεις του Καραγιάννη

(Υπενθυμίζουμε πως το έργο είχε καθυστερήσει επί μήνες εξαιτίας των προσφυγών που κατέθεσαν στο ΣτΕ ο δήμαρχος και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, οι οποίες τελικά απορρίφθηκαν.) Φοβούμενος τον δήμαρχο Λαγκαδά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Καραγιάννη, που συνεχίζει να απειλεί, ο Ζουρνάς -στέλεχος και ο ίδιος της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης- σκαρφίστηκε έναν έξυπνο τρόπο για να διασπάσει το μέτωπο των κατοίκων της περιοχής, όπου θα κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

Προτείνει, λοιπόν, την ίδρυση και λειτουργία «Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου της Κατασκευής και της Λειτουργίας του ΧΥΤΑ», με πρόεδρο τον δήμαρχο Λαχανά (επίσης Νεοδημοκράτη), αντιπρόεδρο ένα στέλεχος του συνδέσμου και μέλη έναν εκπρόσωπο του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, έναν εκπρόσωπο του ΑΠΘ, έναν εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ νομού Θεσσαλονίκης, τον γ.γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον έπαρχο Λαγκαδά και τρεις δημοτικούς συμβούλους από τους δήμους Λαγκαδά, Βερτίσκου και Ασσήρου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, έργο της επιτροπής θα είναι ο διαρκής έλεγχος σε κάθε στάδιο της κατασκευής και της λειτουργίας του ΧΥΤΑ.

Η επιτροπή θα στεγάζεται στα γραφεία του συνδέσμου ΟΤΑ, ο οποίος αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες της (να και το αντίδωρο!).

Ας ελπίσουμε πως ΚΑΙ με αυτόν τον τρόπο θα καμφθούν οι απειλητικές διαθέσεις του Καραγιάννη, για να γλιτώσει επιτέλους η πόλη από τις παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.


Σχολιάστε εδώ