Τα «off the record» του Γιώτη…

Χειμαρρώδης ως συνήθως ο Ψωμιάδης, δεν απέφυγε στη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, τους οποίους κάλεσε για να ανακοινώσει τα περί Κορώνειας, να βγάλει τα εσώψυχά του και να τα ρίξει στους δικούς του, που «δεν προσέχουν τη Θεσσαλονίκη». Καταφέραμε να συγκρατήσουμε:

• Τον θυμό του για τον Αλογοσκούφη, ο οποίος ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να δει τις διοικήσεις των ΔΕΘ και HELEXPO, καθώς και τη νεοεκλεγείσα ηγεσία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας και αποχώρησε. Ενοχλημένος εμφανώς που δεν πέρασε από τη νομαρχία για να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του, ο Γιώτης… πέταξε το καρφί: «Γιατί να δει εμένα ο υπουργός; Εγώ ένας απλός εμποράκος είμαι».

• Την απογοήτευσή του για τη Μαριέττα Γιαννάκου, επειδή δεν ικανοποίησε τις απαιτήσεις του για τη σχολική στέγη, παρά τις υποσχέσεις -όπως είπε- που του έδωσε. Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ μού τάξανε και δεν έχω πάρει ούτε ένα λεπτό, είπε ο Γιώτης, καυτηριάζοντας τη στάση της υπουργού Παιδείας, αλλά και του Χρήστου Φώλια.

• Την προσπάθειά του να μη ρίξει λάδι στη φωτιά, σε ό,τι αφορά τις ήδη «τραυματισμένες» σχέσεις του με τον Γιώργο Σουφλιά. Σχολίασε, πάντως, πως δεν αρκούν τα μεγάλα έργα, αλλά χρειάζονται πολλά μικρής κλίμακας, τα οποία η κυβέρνηση οφείλει στη Θεσσαλονίκη.

• Ως αντίβαρο όλων των προηγούμενων ο Γιώτης επανέλαβε πως θεωρεί τον Καραμανλή «τη μόνη ελπίδα της Θεσσαλονίκης», τονίζοντας πως «αν χάσουμε την ευκαιρία που λέγεται Καραμανλής, αντίο Θεσσαλονίκη».

Μετά από όλα αυτά τα «καντήλια» οι παριστάμενοι τον ρώτησαν αν έχει κατά νου να κάνει κάτι ως αντίδραση σε αυτήν την κατάσταση.

«Έχω πολλές σκέψεις, αλλά δεν κατέληξα ακόμη», τους είπε. Πάντως, τους προϊδέασε πως:

1. Δεν θα ακολουθήσει το «ακραίο», όπως το χαρακτήρισε, παράδειγμα του νομάρχη Κέρκυρας, να κάνει απεργία πείνας.

2. Θα υποβάλει παραιτήσεις από τα διοικητικά συμβούλια κρατικών οργανισμών, στα οποία μετέχει ως νομάρχης, διαμαρτυρόμενος για την απραγία τους. Ως πρώτη πιθανή παραίτηση ανέφερε αυτήν από μέλος του ΣΑΣΘ (Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), στην περίπτωση που δεν λυθούν τα προβλήματα με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στον νομό.

Για το τέλος ο Γιώτης κράτησε το καλύτερο: «Δεν είμαι χθεσινός. Υπήρξα 13 χρόνια βουλευτής και σήμερα έχω το 51% των πολιτών μαζί μου. Έχω κλείσει με την πολιτική και σε λίγα χρόνια θα πάω σπίτι μου. Δεν πρόκειται να κλείσω το στόμα μου, ούτε θα σταματήσω να διεκδικώ. Κανείς δεν με έκανε ντα, ούτε με πήρε στο τηλέφωνο για να με κάνει ντα».


Σχολιάστε εδώ