Στο Περιστύλιο…

Και στα πλαίσια της ρευστότητας και της χαλάρωσης των θέσεων οι εκλεγμένοι από τα αριστερά Μάνος – Ανδριανόπουλος αντιπολιτεύονται τη ΝΔ από τα δεξιά. Ο προνομιακός μάλιστα συνομιλητής του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Μάνος, ήρθε στη Βουλή ως μη όφειλε, αφού δεν μετέχει στο Α’ θερινό τμήμα, για να υποστηρίξει τις απόψεις του, να υπερθεματίσει στην απελευθέρωση του ωραρίου και να φέρει σε δύσκολη θέση ουσιαστικά ακόμα και τους άλλοτε συνοδοιπόρους του.

– Μας αρέσει ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν μιλάει με τον αγνό ιδεαλισμό που χαρακτηρίζει τις εκθέσεις ιδεών των μαθητών του γυμνασίου. Τότε αποκτά κάτι πρωτόγονα γοητευτικό. Πρόσφατο παράδειγμα η τοποθέτησή του στο ωράριο: «Είμαστε όλοι καταναλωτές, αλλά είμαστε και άνθρωποι!». Ώστε βγαίνει τέτοιο απίστευτο συμπέρασμα; Σωπάστε τώρα, δεν το πιστεύουμε! Κάπως αλλιώς πρέπει να είχε διατυπωθεί στο πρωτότυπο ελληνικό κείμενο, που συνέγραψε ο αδελφός Νίκος, αλλά μάλλον θα έχασε στη μετάφραση που κάνει η συνεργάτιδα Ρακέλ στα αμερικάνικα για να το κατανοήσει ο πρόεδρος στη γλώσσα του και να συντονιστεί στον σωστό τόνο!

– Το ταλέντο της στην πολιτική ξεδίπλωσε στο νομοσχέδιο για το Εργασιακό η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Να το πάρετε πίσω το νομοσχέδιο, όπως το φέρατε, μυστικά, αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα!», απαίτησε. Τους… ξέρανε όλους και ιδιαιτέρως τον βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Χρήστο Ζώη. «Ξέρετε, δεν μπορούμε να το πάρουμε πίσω μυστικά…», ήταν το μόνο που κατάφερε να ψελλίσει!..

– Τρίωρο φροντιστήριο στους βουλευτές του πρώτου θερινού τμήματος της Βουλής παρέδωσαν ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Α. Σταύρου. Στόχος να υποστηριχθεί το Εργασιακό από όσο το δυνατόν περισσότερους νεοδημοκράτες βουλευτές, καλά διαβασμένους, που να τονίζουν στις ομιλίες τους τον κοινωνικό χαρακτήρα των μέτρων. Έλαμψε διά της απουσίας του ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Επιβεβαίωνε μάλιστα τα σχόλια ότι… ξεψάρωσε νωρίς και δεν χρειάζεται φροντιστήρια, λέγοντας «είμαι επιμελής μαθητής και ξέρω τα μαθήματά μου!».

– Το είπε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χρήστο Πολυζωγόπουλο: «Από το φλογερό και ονειρικό ταγκό που χορεύατε με τον Γιαννίτση και τον Σημίτη, ήρθε η ώρα να περάσετε στο σκληρό ροκ. Χορέψτε όσο θέλετε». Ο Πολυζωγόπουλος εκνευρίστηκε: «Οι εργαζόμενοι δεν θα χορέψουν τσιφτετέλι, όταν η κυβέρνηση είναι εκείνη που βαράει τα ταμπούρλα. Τίποτε άλλο δεν έχω να πω στον Άγιο Γεράσιμο». Και ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Δαϊλάκης έσπευσε να σχολιάσει εύστοχα: «Πρώτη φορά είδα τον Πολυζωγόπουλο να ιδρώνει. Ίσως λόγω καύσωνα…».


Σχολιάστε εδώ