Πρόβλημα Βενιζέλου ανακαλύπτει το περιβάλλον του προέδρου

Ενοχλήθηκαν οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου όταν ο κ. Βενιζέλος ανέλαβε, «χωρίς να του το ζητήσει κανείς και ενώ υπήρχαν δηλώσεις του κ. Αθανασάκη», να απαντήσει στα περί πρόωρων εκλογών στον κ. Μεϊμαράκη. Και μάλιστα, κάνοντας ένα βήμα μπροστά, τόνισε πως «αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει αποτύχει πολιτικά και η πολιτική της έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, οφείλει να καταθέσει την εντολή…».

Αυτή η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου «κρίθηκε αρχηγική…» από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και πολύ προωθημένη έναντι της επίσημης θέσης του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να φουντώσει εκ νέου μεταξύ των συνεργατών του κ. Παπανδρέου η συζήτηση περί Βενιζέλου και να ενοχοποιηθούν οι προθέσεις του. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ο κ. Βενιζέλος ότι δεν σήκωσε τυχαία το γάντι των πρόωρων εκλογών που πέταξε ο γραμματέας της ΝΔ, καθότι επιδίωξή του είναι «να επιταχύνει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών», γι’ αυτό και με τις δηλώσεις του πήγε ένα βήμα μπροστά από την επίσημη θέση του ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να μην ανησυχεί από την υπερδραστηριότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του», φαίνεται να απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνεργάτη του που του μετέφερε την ανησυχία του για τη δραστηριότητα του «Νο2» του κόμματος.


Σχολιάστε εδώ