Πού είναι το ΠΑΣΟΚ;

Όχι, δεν επρόκειτο για παρουσίαση του προγραμματισμού δράσης, που δεν υπάρχει τέτοιος, αλλά για υλοποίηση της επιλογής της Χαριλάου Τρικούπη να δοθούν ταυτόχρονα συνεντεύξεις Τύπου σε όλες τις πρωτεύουσες των περιφερειών, με ίδιο θέμα και ίδιο περιεχόμενο.

Γι’ αυτό άλλωστε και η παρουσία των δημοσιογράφων ήταν περιορισμένη. Και πώς να μην ήταν, όταν και η θεματολογία και όσα θα άκουγαν ήταν δεδομένα. Ένα και μοναδικό, λοιπόν, το θέμα της συνέντευξης: οι θέσεις και οι απόψεις του ΠΑΣΟΚ για την ψηφισθείσα πλέον διά νόμου αλλαγή του ωραρίου των καταστημάτων. Θέμα «καμένο» δηλαδή, αφού είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα όλη την προηγούμενη εβδομάδα και είχε παρουσιαστεί ενδελεχώς στην αντίστοιχη συνέντευξη Τύπου που είχε πραγματοποιήσει τρεις μέρες πριν η Νομαρχιακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα στη συνέντευξη της Νομαρχιακής υπήρχε «αυξημένης βαρύτητας» συνδικαλιστική και κοινοβουλευτική παρουσία, αφού ήταν παρόντες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Γιαννόπουλος και εκπρόσωποι μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τι να έκανε, λοιπόν, ο Κριθαρίδης; Να τους ξαναφώναζε μετά από τρεις μέρες στη συνέντευξη της Περιφερειακής; «Ρόμπα» θα γίνονταν οι άνθρωποι; Και αν δεν πήγαιναν; Αναγκάστηκε έτσι να αρκεστεί στην παρουσία των λιγότερων από τα μισά μελών της Περιφερειακής Επιτροπής του και να μην αρθρώσει λέξη για τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας.

Τώρα θα μου πείτε, τυχαίο ήταν το συγκεκριμένο μπέρδεμα; Θα έλεγα καθόλου τυχαίο. Είναι στο πλαίσιο του νέου κύκλου εσωκομματικών συγκρούσεων και «πάλης των οργάνων» με διακύβευμα το ποιος εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην πόλη. Ένα έργο που μόλις άρχισε και αναμένεται να έχει πολλά και ενδιαφέροντα επεισόδια. Ειδικά τώρα που εκτός των υπολοίπων συγκρούονται παλιοί και άσπονδοι φίλοι. Ο «περιφερειάρχης» Κριθαρίδης με τους «νομάρχες» Τσαβδαρίδη και Βογιατζοπούλου. Προς το παρόν σημειώσατε «2».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην πρώτη επίσημη παρουσίαση της Περιφερειακής ήταν παρόντες τα μέλη Ηλίας Ακριτίδης, Παρθένα Ανδρεάδου, Λεωνίδας Δημητριάδης, Γιώργος Καραμάνης, Παντελής Κουκουλεκίδης, Ζωή Δημηροπούλου, Δώρα Μπαλτατζίδου, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Μαρία Νικολαΐδου, Σάββας Σαββίδης, Ρίτσα Σαράντου, Θανάσης Σιάτρας, Μιχάλης Τζελέπης, Αντωνία Χαρίση και Γρηγόρης Χατζησάββας.


Σχολιάστε εδώ