Αναγκαία τα μέτρα για την αγορά και το εμπόριο

Σε ό,τι αφορά το ωράριο, ο κ. Παπαθανασίου επισήμανε ότι η κυβέρνηση πραγματοποίησε σε πρώτη φάση έρευνα σχετικά με το ωράριο που ισχύει στις άλλες χώρες της ΕΕ και τόνισε ότι η κριτική του ΠΑΣΟΚ είναι σε λάθος κατεύθυνση, γιατί στηρίχθηκε σε έρευνα της ΓΣΕΒΕ, βάσει της οποίας η Ελλάδα έχει το τρίτο μεγαλύτερο ωράριο, η οποία όμως έγινε μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων και των μελών της, με συγκεκριμένο αντικείμενο, οι οποίες όντως έχουν διευρυμένο ωράριο.

Κατέθεσε ακόμη στη Βουλή επιστολές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με τις οποίες ζητούν να μην έχουν οι νομάρχες τη δυνατότητα να μειώνουν το ωράριο, κάτι που θα πρέπει να πράττουν οι εμπορικοί σύλλογοι και μόνο.

Θύμισε, επίσης, ότι η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου το 2003, από τη θέση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Ανάπτυξης, η κ. Ι. Πανοπούλου επίσης το 2003, από τη θέση της γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, και ο κ. Δ. Μαδράς το 2001, από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, χαρακτήριζαν τα καταστήματα υπεραγορές και ως εκ τούτου νομίμως έχουν διευρυμένο ωράριο.

Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές, τόνισε ότι το υπουργείο με τις παρεμβάσεις που έχει κάνει βάζει σε τάξη το θέμα της αδειοδότησης, διευρύνοντας τα κοινωνικά κριτήρια, ενώ για τους ελέγχους είπε ότι κατά το διάστημα που η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση έχουν επιβληθεί πρόστιμα 266.650 ευρώ. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι, όταν ανέλαβαν το υπουργείο, βρέθηκαν 677 περιπτώσεις παραβάσεων που έπρεπε είτε να μπουν στο συρτάρι είτε να επιβληθούν πρόστιμα.

Σχετικά με το παραεμπόριο ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια τάξη και τόνισε ότι για τα κινέζικα προϊόντα γίνονται σε βάθος έλεγχοι στις αποθήκες μέσω των οποίων διακινούνται.


Σχολιάστε εδώ