Όνειρο το ΥΠΕΞ για την Ντόρα

Παρά τις απόψεις που διατυπώνονται και τις αντιρρήσεις από την κυπριακή πλευρά, που θεωρεί δυσμενέστατη τη συγκεκριμένη εξέλιξη, επιμένουν οι πληροφορίες από έγκυρες πηγές προσκείμενες στην Ντόρα ότι ο Καραμανλής έχει συμφωνήσει να της αναθέσει το υπουργείο Εξωτερικών.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι το θέμα το έχουν συζητήσει ο πρωθυπουργός και η δήμαρχος Αθηναίων δύο φορές μέχρι σήμερα και ότι το πρόβλημα του Καραμανλή είναι το πώς θα το ανακοινώσει στον Πέτρο Μολυβιάτη, τον οποίο σέβεται και εκτιμά, γι’ αυτό και αν ο ίδιος δεν αποφασίσει να αποχωρήσει για λόγους κούρασης, δεν υπάρχει περίπτωση ο πρωθυπουργός να τον πιέσει, οπότε η συμφωνία δεν ισχύει… και ασφαλώς θα αναζητηθούν άλλες θέσεις για την κυρία Μπακογιάννη.

Από την άλλη πλευρά καραμανλικοί βουλευτές, και αλλά κορυφαίοι υπουργοί δεν… διανοούνται ούτε καν να σκεφθούν ότι ο Καραμανλής θα κάνει τέτοιο… λάθος, να παραδώσει δηλαδή το κόμμα στο Μητσοτακέικο.

Δέχονται βέβαια ότι θα μπει στην κυβέρνηση η δήμαρχος, όχι όμως στο υπουργείο που σηματοδοτεί διαδοχή. Και επίσης αποκλείουν ότι θα της έδινε ποτέ ο Καραμανλής το υπουργείο Ανάπτυξης -που εκεί θεωρείται αμετακίνητος ο Δημήτρης Σιούφας- ή το υπουργείο Εσωτερικών, που θα σήμαινε ότι της παραδίδει τον κρατικό μηχανισμό.

Το υπουργείο που μάλλον προορίζει για την Ντόρα ο Καραμανλής πιθανόν είναι το Πολιτισμού, γι’ αυτό το κρατάει ακόμη ο ίδιος και απέφυγε οποιαδήποτε προσωρινή λύση.

Η ίδια φαίνεται να δέχεται ως εναλλακτική λύση το υπουργείο Άμυνας, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στην Όλγα Τρέμη, με τους οποίους συναντήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, ξεχωριστά.

Λένε ακόμη και βουλευτές που πρόσκεινται στην Ντόρα ότι ο Καραμανλής αποκλείεται να βάλει την Ντόρα στον πολυθρύλητο ανασχηματισμό, για να μην ισχυρισθεί ότι «άλλαξε η εικόνα της κυβέρνησης χάρη σ’ εμένα»… αλλά θα μπει κάποια στιγμή μόνη της. Εκτιμούν ότι αν γίνει ο ανασχηματισμός το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου -κάτι που πιστεύουν αρκετοί- η Ντόρα δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση πριν από τον Νοέμβριο.

Πάντως, ακόμη και κορυφαίοι υπουργοί και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι ο ανασχηματισμός θα αργήσει και δεν αποκλείεται να γίνει πριν από το τέλος του χρόνου, όταν θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή ο προϋπολογισμός. Βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι άλλες οι βουλές της Ραφήνας…


Σχολιάστε εδώ