Φτιάχνουν εχθρούς…

Εξορίες, εκτοπίσεις, ξερονήσια, βασανιστήρια, ξύλο, φακελώματα, παρακολουθήσεις, απαγόρευση χορήγησης ακόμα και διαβατηρίου, Στρατοδικεία, εκτελέσεις με την κατηγορία της κατασκοπίας. Ολόκληρες οικογένειες πλήρωσαν ακριβά εκείνα τα πέτρινα χρόνια. Αδελφός κατά αδελφού. Και το αποτέλεσμα, ποιο; Ένας κόσμος στο περιθώριο, μακριά τα αγαθά από τους αντιφρονούντες.

Στη θέση εκείνου του εχθρού από τη στιγμή που κατέρρευσε -γιατί ήθελε η Αμερική να καταρρεύσει-εφεύραν οι σατανικοί εγκέφαλοι των υπογείων του Πενταγώνου την τρομοκρατία. Και να ολόκληρες εκστρατείες της πολεμικής μηχανής της οικουμένης, πότε κατά του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας και πότε κατά του Αφγανιστάν και ξανά του Ιράκ, και όποιου τολμά να βγάλει γλώσσα.

Και να ένας νομοθετικός φασισμός, που περιορί-ζει προσωπικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα, για την… ασφάλειά μας. Και όταν οι «τρομοκράτες» ξαναχτυπούν, ξανά μέτρα, παρακολουθήσεις, ασφυ-κτικοί έλεγχοι που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά κανείς δεν μιλάει γιατί γίνεται για την… ασφάλειά μας.

Και εκεί που στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 βλέπαμε με μισό μάτι τον περιπτερά και τον θυρωρό γιατί μας παρακολουθούσαν για να καρφώσουν στην Ασφάλεια ποια εφημερίδα εκτός του κατεστημένου αγοράζαμε και ποιον μπάζαμε στο σπίτι μας, σήμερα είμαστε και ευχαριστημένοι γιατί βάζουν κάμερες χιλιάδες στους δρόμους και σε κάθε στιγμή μάς καταγράφουν, αλλά δεν αντιδρούμε, αντίθετα είμαστε χαρούμενοι, γιατί γίνεται για την… ασφάλειά μας.

Και όμως, παρά τα μέτρα, οι «τρομοκράτες» βρίσκουν «μονοπάτια» και χτυπούν. Και τότε ξανά μέτρα… αντί να διαρωτηθούν τι φταίει και οι τρομοκράτες σκοτώνουν, αντί να γλεντούν τη ζωή. Η απάντηση είναι πλέον δεδομένη. Θέλουν τους τρομοκράτες για να λειτουργεί το σύστημα.

Οι τρομοκράτες και η τρομοκρατία θα εκλείψουν όταν πλέον δεν θα χρειάζεται στους ισχυρούς, θα έχουν βρει κάποιους άλλους εχθρούς να βάλουν στη θέση τους. Όπως συνέβη και με τον κομμουνισμό…

Μια είναι η απάντηση του λαού. Αντίσταση στα σχέδια αυτών, που φέρουν νεκρούς, δάκρυα, αίμα, πόνο, θλίψη, φόβο, ρατσισμό.


Σχολιάστε εδώ