Τα «ντεσού» της συνάντησης

Έτσι, τον ρόλο του ακροατή έπαιξαν μόνα τους τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των οργανισμών του υπουργείου του που τα διόρισε ο ίδιος.

• Θορυβημένοι από τη σπουδή του ΥΠΕΧΩΔΕ να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο και φοβούμενοι προφανώς πως θα είχε καλά νέα να πει για τα μεγάλα έργα, που θα εξέθεταν τα πεπραγμένα της δικής τους κυβέρνησης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ -με εξαίρεση τον Βενιζέλο- δεν παρέστησαν. Ακόμη και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Σπύρος Βούγιας δεν προσήλθε.

• Ο Βενιζέλος ζήτησε τον λόγο και δήλωσε πως θα συνδράμει τον υπουργό -και κάθε υπουργό, όπως είπε- για την προώθηση λύσεων στα θέματα της Θεσσαλονίκης. Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να «μαλώσει» τον Σουφλιά για τη βεντέτα του με το ΣτΕ, λέγοντας πως οι αναφορές του είναι περιττές και υποδεικνύοντάς του να συνεργαστεί με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

• Ο Ψωμιάδης, του οποίου οι σχέσεις με τον Σουφλιά είναι ιδιαίτερα κακές μετά τις διαμαρτυρίες του νομάρχη για την έλλειψη χρηματοδότησης των μικρών και σημαντικών έργων που έχει ανάγκη ο νομός, αρκέστηκε σε συμβολική παρουσία. Δεν απέφυγε, ωστόσο, τον πειρασμό να αφήσει υπονοούμενα εναντίον της χρησιμότητας της υποθαλάσσιας αρτηρίας.

• Ο Παπαγεωργόπουλος εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος από το έργο και τις προσπάθειες του Σουφλιά, ενώ απάντησε διακριτικά στον Ψωμιάδη τασσόμενος αναφανδόν υπέρ της υποθαλάσσιας.


Σχολιάστε εδώ