Πώς η ΔΕΗ διαφημίζεται σε σταθμό που ηλεκτροδοτείται παράνομα

Ο νομικός Δημήτρης Περπατάρης σημειώνει, με αφορμή τη μεταβίβαση του Planet στον Πολυχρονίου και την άρνησή του να αποζημιώσει τους εργαζόμενους, πως επί της ουσίας το άρθρο 4 παρ. 2 του ΠΔ 178/02 θέλει να καλύψει ένα κενό στην προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων που θίγονται από τη μεταβίβαση της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης.
Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στο συμβούλιο, που δεν έκρυψε για κάποιον περίεργο λόγο την ενόχλησή του, ο Γιώργος Πολυχρονίου, έχοντας λάβει δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς, εμφανίζεται να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που διαχειρίζεται τον Planet, ενώ την ίδια ώρα εκκρεμούν δύο αποφάσεις για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρείας ως ένα ποσό εξαιτίας τής μη καταβολής δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.
Ο σταθμός εκπέμπει από τις εγκαταστάσεις του Capital, ενώ το πιο αποκαλυπτικό για την υποστήριξη του κράτους στη νέα ιδιοκτησία είναι πως μεταδίδει διαφημίσεις της Τράπεζας Πειραιώς και της ΔΕΗ, η Διεύθυνση Εμπορικού της οποίας δέχεται ότι παρανόμως ηλεκτροδοτείται ο σταθμός! Ο δε τεχνικός εξοπλισμός του Planet που διέθετε επί Παύλοβιτς έχει ήδη κατασχεθεί από την ΑΤΕ Leasing.
Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως ο Γ. Πολυχρονίου «υποστηρίζει ότι συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΠΛΑΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ -και μάλιστα πλειοψηφικά- έχοντας καταβάλει το ποσό των 500.000 ευρώ. Το εν λόγω ποσό αναφέρεται και σε έγγραφο κίνησης εταιρικού λογαριασμού μέσω της Τράπεζας Πειραιώς».
Η συνέχεια είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική: «Παρά το γεγονός ότι η ΠΛΑΝΕΤ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΕ επικαλούνταν, μεταξύ άλλων, οικονομική δυσπραγία για την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων» στους εργαζόμενους, «έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς πιστοποιεί την εκταμίευση δανείου ύψους 1.298.270 ευρώ στις 31 Μαρτίου 2005
υπό άγνωστους όρους».
Την ίδια περίοδο «είχε εκδοθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινή διαταγή συντηρητικής κατάσχεσης μετά από προσφυγή 10 τεχνικών εργαζομένων στον ΠΛΑΝΕΤ». Τέλος, την προηγούμενη Πέμπτη έγινε έρευνα από την ΕΤΕΡ και την Επιθεώρηση Εργασίας στις νέες εγκαταστάσεις στο Περιστέρι. Εκεί, αν και υπήρχε στημένο στούντιο με το σήμα του Planet, οι παρευρισκόμενοι και ένας δικηγόρος δήλωσαν άγνοια! Άραγε το ΕΣΡ θα ξανακλείσει τα μάτια;
Τελικά, αργά το απόγευμα της Πέμπτης έκανε την εμφάνισή του ο Γ. Πολυχρονίου και αποκάλυψε στους εργαζομένους πως κατέχει το 33% του σταθμού, ένα ακόμη 33% ανήκει στον Γ. Παύλοβιτς, ενώ δεν διευκρίνισε ποιος ελέγχει το υπόλοιπο 33%.


Σχολιάστε εδώ