Οι ηθικοί αυτουργοί…

Τα στοιχεία των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος του Λονδίνου τα γνωρίζουμε. Άγγλοι υπήκοοι, πακιστανικής καταγωγής. Γνωρίζουμε, επίσης, τα στοιχεία των φυσικών αυτουργών της 11ης Σεπτεμβρίου και της Μαδρίτης: Ιορδανοί, Σαουδάραβες, Μαροκινοί.
Πρώτη έκπληξη: Λείπουν οι Παλαιστίνιοι, οι Σύριοι, οι Ιρακινοί, οι Ιρανοί. Δηλαδή οι προερχόμενοι από χώρες ή περιοχές που καταγγέλλονται συστηματικά από τους Αμερικανούς, τους Άγγλους και τα «δουλικά» τους (Πολωνούς, κ.λπ.) ως «μήτρες» της τρομοκρατίας.
Δεύτερη έκπληξη: Οι τρομοκράτες δεν είναι «συνήθεις ύποπτοι». Είναι καλοζωισμένοι και προσαρμοσμένοι στον «δυτικό» τρόπο ζωής. Κυκλοφορούν με άνεση στα αμερικανικά αεροδρόμια και στο αγγλικό μετρό, κουβαλώντας όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς «κάτω από τη μύτη» θηριωδών μηχανισμών κρατικής ασφάλειας που διαθέτουν συστήματα παρακολούθησης τόσο εξελιγμένα που συνδέονται με διαστημικούς δορυφόρους!
Τρίτη έκπληξη: Οι χώρες που αποτελούν «σημείο αναφοράς» των τρομοκρατών είναι κυρίως δύο: η Σαουδική Αραβία και το Πακιστάν. Τι κοινό έχουν αυτές οι δύο χώρες; Και στις δύο κυβερνούν με «σιδερένια πυγμή» καθεστώτα που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τα τσιράκια τους.
Η «βασιλική οικογένεια» των Σαούντ και ο δικτάτορας Μουσάραφ είναι οι καλύτεροι εκφραστές των «δυτικών συμφερόντων» -περιλαμβανομένων φυσικά και των εβραϊκών- στη Μέση Ανατολή και την Ασία, τα οποία:
– Χάρη στην αγγλοαμερικανική πολεμική μηχανή ξεφορτώθηκαν τον Σαντάμ Χουσεΐν.
– Χάρη σε έναν τουλάχιστον περίεργο θάνατο ξεφορτώθηκαν τον Αραφάτ.
– Χάρη σε μια σκοτεινή συνωμοσία ξεφορτώθηκαν τον Οτσαλάν και μαζί του το κουρδικό πρόβλημα.
Απομένουν το Ιράν και η Συρία του Άσαντ.
Οι επόμενοι πόλεμοι ετοιμάζονται. Αλλά πώς να δικαιολογηθούν στην ευρωπαϊκή -κυρίως- κοινή γνώμη που εξεγέρθηκε για την παράνομη επέμβαση στο Ιράκ και αγανακτεί για τη διαιώνιση της αμερικανικής και αγγλικής κατοχής αυτής της χώρας; Ως διά μαγείας, την κατάλληλη στιγμή, έρχεται το χτύπημα στο Λονδίνο. Έρχεται δηλαδή το ίδιο «άλλοθι» που λειτούργησε ως πρόσχημα για τις στρατιωτικές επεμβάσεις που προηγήθηκαν: η τρομοκρατία.
Χρειάζεται άραγε πολύ μυαλό για να απαντήσει κανείς στο αρχικό ερώτημα «ποιος ωφελείται»;
Ποιοι κερδίζουν από την εμπέδωση ενός κλίματος φόβου στην Ευρώπη και παντού στον πλανήτη;
Μήπως οι Παλαιστίνιοι που διεκδικούν μια ελεύθερη πατρίδα;
Μήπως οι Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Άραβες που διεκδικούν το δικαίωμα στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την κυριαρχία πάνω στον εθνικό τους πλούτο;
Μήπως οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι που βλέπουν καθημερινά τα πολιτικά και κοινωνικά τους δικαιώματα να συρρικνώνονται στο όνομα της «παγκοσμιοποίησης», του «ανταγωνισμού» και της «ελεύθερης αγοράς»; Και που, αν αύριο διεκδικήσουν με απεργίες, πορείες και μαζική πολιτική και συνδικαλιστική δράση μια δίκαιη κατανομή του πλούτου, θα κινδυνεύσουν να θεωρηθούν «συνοδοιπόροι» ή «τρομοκράτες» με βάση τους νέους «αντιτρομοκρατικούς» νόμους που επιβάλλονται στο όνομα του… Μπιν Λάντεν;
Όλοι αυτοί ασφαλώς είναι τα θύματα της τρομοκρατίας. Ποιοι, λοιπόν, κερδίζουν; Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος;
Αυτοί είναι δύο κατηγοριών.
Πρώτα, αυτοί που φαίνονται. Οι εγκληματίες πολέμου Μπους, Μπλερ, Μπερλουσκόνι και οι συνεργοί τους στο έγκλημα, Μπιν Λάντεν και σία…
Μετά είναι οι «αφανείς». Τα πραγματικά αφεντικά. Μήπως όμως και αυτούς δεν τους ξέρουμε;

ΑΧΑΙΟΣ


Σχολιάστε εδώ