ΚΥΡΙΑΚΗ με τον… πρωινό καφέ

Μπράβο στα παιδιά, μαθαίνουν γρήγορα…

Παρά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα αντιδρά πάραυτα σε φαινόμενα αλαζονείας, εκμαυλισμού και διαφθοράς, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να μην απολέσει την «ηθική της υπεροχή», οι «αδύναμοι κρίκοι» παραμένουν στη θέση τους! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την περίπτωση υψηλόβαθμου στελέχους γραφείου υποδιοικητή ασφαλιστικού οργανισμού, ο οποίος διαπλέκεται με γνωστό «λαμόγιο» του προηγούμενου καθεστώτος και κωφεύει στις προειδοποιήσεις στελεχών της ΔΑΚΕ;

Είναι αλήθεια ότι ο πρώτος επιμένει ότι ο δεύτερος του «μαθαίνει τη δουλειά», ενώ ο έτερος ισχυρίζεται ότι του ζήτησε να «του μάθει τα κόλπα»;

Ακόμη, συνταξιούχοι μάς καταγγέλλουν μια ρωμαία (καθολική) που διαλαλεί παντού ότι έχει του αρχ-αγγέλου την ευλογία.

Της εμπιστεύτηκαν να φυλάει τα κεφάλαια του ΤΑΠ-ΟΤΕ και αυτή ονειρεύεται χλιδή και μοντελάκια με τα λεφτά των ασφαλισμένων. Είναι αλήθεια ότι όσο δεν το καταφέρνει ωρύεται, απειλεί, υβρίζει, προπηλακίζει;

Μπράβο στα παιδιά, μαθαίνουν γρήγορα.

Οι παρα-πάν(ος)ω όμως γιατί τους αφήνουν ασύδοτους και δεν τους στέλνουν σπίτι τους;

Στη μοιρασιά «τα βρίσκουν»

Στη Βουλή μπορεί να τσακώνονται, για τα μάτια του κόσμου, όμως στις κρυφές συναντήσεις τα βρίσκουν μια χαρά.

Όπως έγινε στις… διαπραγματεύσεις μεταξύ δήμων Αθηναίων (ΝΔ), ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το μοίρασμα των θέσεων στη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής (ΕΣΚΔΝΑ), που έχει την ευθύνη της χωματερής.

Συμφώνησαν λοιπόν ότι τρία μέλη θα είναι από το ΠΑΣΟΚ, ήτοι ο πρόεδρος που θα είναι ο νυν Γ. Μαστοράκος (δήμαρχος Ν. Ηρακλείου) και οι Σαράφογλου και Μπουραΐμης, από τη Ν.Δ. τρία μέλη, ήτοι ο αντιπρόεδρος κ. Καμάρας (δήμαρχος Πεύκης), ο αντιδήμαρχος του δήμου Αθηναίων κ. Τεντόμας και ο κ. Νικολάου (δήμαρχος Χολαργού), που θα αναλάβει γραμματέας, κι ένας από τον ΣΥΝ, που θα είναι ο κ. Κουτελιδάκης (δήμαρχος Ν. Σμύρνης).

Ήδη τους ενδιαφερόμενους ενημέρωσαν από τη Ν.Δ. ο βουλευτής και υπεύθυνος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δάνης Τζαμτζής και από το ΠΑΣΟΚ ο Θόδωρος Πάγκαλος. Τώρα τί χρειάζονται οι εκλογές, αφού όλα τα τακτοποίησαν, δεν καταλαβαίνουμε… Αλλά ξέχασα, υπάρχει και το τυπικό!

Και κάτι ακόμα… Γκρίνιες άρχισαν στη Ν.Δ. επειδή ο Νικολάου έχει γίνει… πολυθεσίτης -είναι δήμαρχος Χολαργού, γενικός γραμματέας στη ΤΕΔΚΝΑ, έγινε και γενικός γραμματέας του ΕΣΔΚΝΑ. Δεν υπήρχαν άλλοι; διερωτώνται με παράπονο Νεοδημοκράτες.

Από την ΕΥΠ στην Alpha Bank…

Δεν πρόλαβε καλά καλά να… αποστρατευθεί από την ΕΥΠ και ο πρέσβης κ. Παύλος Αποστολίδης βρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank(!), γεγονός που προκάλεσε έκπληξη και απορίες, μέχρι σημείου να διερωτηθούν πολλοί «τι δουλειά έχει ένας ΚΥΠατζής σε μια τράπεζα;». Έλα ντε… Αν κοιτάξει κανείς προς τα πίσω, θα διαπιστώσει ότι ο κ. Αποστολίδης έχει μια προνομιακή διαδρομή… Το 1998 διορίστηκε από τον τότε υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Έναν χρόνο αργότερα, με την έγκριση του τότε πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, τοποθετήθηκε διοικητής της ΕΥΠ. Ήταν οι τραγικές μέρες με το φιάσκο της παράδοσης του Οτσαλάν και για πρώτη φορά ένας διπλωμάτης ανέβηκε στα ψηλά στο κτίριο της Κατεχάκη. Και τώρα διορίστηκε στο Δ.Σ. της Alpha Bank, με μια διαφορά, κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία, που σημαίνει ότι ο κ. Αποστολίδης είναι… υπερκομματικός!

Αυτή η επιλογή της διοίκησης της Alpha Bank είναι τυχαία ή υπάρχει σχέση γνωριμίας ή βοήθησε μέσω Χόλμπρουκ (θυμάστε, εκείνον τον αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών που ανακατευόταν και με εμπορικές δουλειές) ή ίσως και της GREDIT SUISSE FIRST BOSTON, που αποτίμησαν και πρότειναν την Ιονική Τράπεζα στην τότε Τράπεζα Πίστεως;

Απλές απορίες, εύλογα ερωτήματα, που ζητάνε απάντηση…

Στο «Αγία Σοφία» η Νατάσα

Τελειώνει τον Σεπτέμβριο την ειδίκευσή της στο νοσοκομείο της Κορίνθου η σύζυγος του πρωθυπουργού και αναλαμβάνει υπηρεσία στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία. Η κ. Καραμανλή ετοιμάζεται μάλιστα πυρετωδώς για τα νέα της καθήκοντα, αφού πρόκειται να εργαστεί σε ένα νεοσύστατο τμήμα που αντίστοιχό του ακόμα δεν υπάρχει.

Πρόκειται, απ’ ό,τι πληροφορηθήκαμε, για ένα τμήμα στο οποίο θα αντιμετωπίζονται τα μαθησιακά και ψυχοκινητικά προβλήματα των παιδιών που νοσηλεύονται στο Αγία Σοφία. Μάλιστα, ήδη, η κ. Καραμανλή έχει εργαστεί για τη σύστασή του και πιστεύει ότι θα μπορέσει να προσφέρει πολλά στους μικρούς ασθενείς για να συνεχίσουν και να προχωρήσουν τη ζωή τους. πατώντας γερά στα πόδια τους.

3 Άτυχος, αλλά ιππότης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Νικ. Γκαργκάνας… Έχασε το αεροπλάνο από Φραγκφούρτη για Αθήνα μέσω Μονάχου λόγω καιρικών συνθηκών, υποχρεώθηκε σε διανυκτέρευση στο Μόναχο και την επομένη, επειδή η πρώτη θέση ήταν πλήρης, ταξίδεψε μόνο η γυναίκα του στην «bussiness» και αυτός στην οικονομική θέση μαζί με τους… μικροκαταθέτες. Έκανε και τις ήπιες παρατηρήσεις του στην ελληνίδα υπάλληλο της Λουφτχάνσα (σιγά που θα έπαιρνε την Ολυμπιακή…), επειδή δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως οι επιβάτες για να αλλάξουν σχέδια. Θα τα μεταφέρει αρμοδίως, απάντησε ευγενικά η υπάλληλος και τα μετέδωσε στο «ΠΑΡΟΝ» για να ξέρετε το δίκτυο πληροφόρησης της στήλης μας… Πανταχού παρόντες…

oΣτα Χανιά, φιλοξενούμενος της οικογένειας Μητσοτάκη, κάνει διακοπές ο γιος του φίλου μας πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Δεν πιστεύω να θυμώσει ο κουμπάρος του ο Καραμανλής που δεν τον προτίμησε… Πλάκα θα έχει να… πλακωθούν για το ποιος θα πάρει στο σπίτι του τον γιο του Ερντογάν.

3Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρεθήκαμε στη Ζαχάρω Ηλείας για μια καλοκαιρινή -μικρής διάρκειας- απόδραση από την πρωτεύουσα. Το πρωί της Κυριακής, λοιπόν, ακολουθώντας την προσφιλή μας συνήθεια, πήγαμε να αγοράσουμε εφημερίδες. Μπροστά από εμάς ήταν ένας αθίγγανος, ο οποίος ζητούσε να αγοράσει μια εφημερίδα… «Αυτή με τη γυμνή», έλεγε στον περιπτερά, ο οποίος ωστόσο αδυνατούσε να καταλάβει τι του ζητούσε. Ο συμπαθής κατά τα άλλα αθίγγανος τελικά του ανέφερε και το όνομα της εφημερίδας «με τη γυμνή» και αυτή ήταν το «Θέμα». Αυτοί, λοιπόν, αγαπητοί συνάδελφοι, είναι οι αναγνώστες σας και αυτή η πραγματική ταυτότητα της εφημερίδας σας. Μια εφημερίδα «life style». Εμείς τιμούμε τον συγκεκριμένο, όπως και όλους τους αθίγγανους, αλλά είναι προφανές ότι δεν αγόρασε την εφημερίδα για να ενημερωθεί, αλλά για να ψυχαγωγηθεί! Μήπως είναι καιρός να εφαρμοστούν επιτέλους ποιοτικές μετρήσεις για να διαπιστώσουμε ποιοι και πόσοι διαβάζουν και γιατί μια εφημερίδα; Η ερώτηση απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων διαφημιζόμενους και διαφημιστικές.

3 Τελικά καλά τους έχουμε τους βασιλείς ως… απλούς τουρίστες. Στις Σπέτσες ο πρίγκιπας Νικόλας αυτό το Σαββατοκύριακο, από ξενυχτάδικο σε ξενυχτάδικο, με τη μόνιμη αγγλίδα συνοδό του και άλλους «φιλέλληνες» παρατρεχάμενους… ξόδεψαν μπόλικο χρήμα, καλύτερα εδώ αντί να τα τρώνε στο ανασφαλές και τρομολάγνο Λονδίνο… Στρατιωτικά εμβατήρια και τον… εθνικό ύμνο έβαλε ο Κώστας στο «Παντρίνο» στο παλιό λιμάνι για να ξεκουμπιστούν οι τελευταίοι μεταμεσονύχτιοι πελάτες του. Η πριγκιπική παρέα συνέχισε στο «Plaisir» για μπουζουκοδιασκέδαση… «Avec Plaisir», είπε ο τυχερός μαγαζάτορας, βλέποντας τη βασιλική επένδυση της βραδιάς σε λουλούδια και ουίσκι… Τελικά οι μόνες σίγουρες ξένες επενδύσεις είναι τα κέφια των πλούσιων τουριστών στα μπουζουκομάγαζα… Εκεί δεν χωράνε… κινέζικες φτηνές απομιμήσεις προϊόντων, ούτε άλλοι ξένοι ανταγωνιστές μας.

6Όλες οι αγορές -και τι αγορές, αγορές δισεκατομμυρίων, όπως εκείνες στα Σκόπια- που έκαναν οι… λεβέντες των ΕΛΠΕ (Ελληνικά Πετρέλαια) επί Σημίτη ήταν… ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΕΣ, όπως… ευγενικά μου έλεγε στέλεχος της σημερινής διοίκησης της εταιρείας. Και όταν ρώτησα, αφού ξέρετε ότι ήταν υπερτιμημένες (δηλαδή υπερτιμολογημένες, που σημαίνει ότι κάποιοι τα έπιασαν κάτω από το τραπέζι), γιατί δεν στέλνετε τους φακέλους στον Εισαγγελέα, η απάντηση ήταν… σιωπή!

Μήπως πρέπει να αναλάβει και εκεί δράση ο Έλλην Ντι Πιέτρο, ο Εισαγγελέας κ. Παπαγγελόπουλος; Και με την ευκαιρία, εκείνη η… προκαταρτική για τις απευθείας αναθέσεις προμήθειας χιλιάδων τόνων πετρελαίων πού βρίσκεται;



Στην Άνδρο βρίσκεται η στήλη για τις απαραίτητες καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται παντού… Μια ιστορία θα σας πούμε, λοιπόν, που δείχνει τα δύο πρόσωπα αυτής της υπέροχης, αλλά και παράξενης χώρας.

Εδώ και πολλούς μήνες, λοιπόν, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΝ έχουν αποφασίσει να αγκυροβολεί μόνιμα έξω από το Μπατσί της Άνδρου μια φρεγάτα, έτοιμη να αποπλεύσει ανά πάσα στιγμή για οποιοδήποτε σημείο του Αιγαίου. Το σημείο δεν επιλέχθηκε τυχαία. Βολεύει επιχειρησιακά.

Οι Ανδριώτες ενθουσιάστηκαν. Πρώτα απ’ όλα νιώθουν πια απόλυτη ασφάλεια. Οι γιατροί της φρεγάτας κάθε μέρα βρίσκονται στο ιατρείο στο Μπατσί και παρέχουν υπηρεσίες. Το ελικόπτερο της φρεγάτας είναι έτοιμο για απονήωση όποτε κάποιος χρειαστεί να μεταφερθεί στην Αθήνα. Και βέβαια υπάρχει και η οικονομική πλευρά του θέματος με τους 190 αξιωματικούς και ναύτες που βγαίνουν στο νησί στην έξοδό τους.

Πέρα απ’ όλα αυτά, οι απλοί άνθρωποι του νησιού χαίρονται να βλέπουν το σούρουπο στο πανέμορφο Μπατσί τα ναυτάκια να βολτάρουν, επαναφέροντας μνήμες μιας Ελλάδας πολλών χρόνων πίσω, που μπορεί πολλά να της έλειπαν, αλλά που όλοι κάποιες στιγμές νοσταλγούμε. Γι’ αυτό και ζήτησαν από τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης» να βγάζει τους ναύτες στην έξοδό τους όχι με πολιτικά, αλλά με τη λευκή στολή τους. Και αυτός ευχαρίστως τους ικανοποίησε.

Αυτή είναι η μία πλευρά, της Ελλάδας των απλών, αγαθών ανθρώπων. Υπάρχει όμως και η άλλη. Αυτή των νεόπλουτων, ψευτοπαραλήδων, αεριτζήδων. Κάποιοι από αυτούς, λοιπόν, έχουν λυσσάξει να διώξουν το πλοίο από το Μπατσί, γιατί -λέει- δημιουργεί ανασφάλεια στους ξένους και ρίχνει τις τιμές των οικοπέδων! Και έχουν «ανάψει» τα τηλέφωνα προς τους ισχυρούς φίλους για να φύγει η φρεγάτα και να ανέβουν οι τιμές στα στρέμματά τους! Ας το πάρουν απόφαση όμως… Αφού αυτό το σημείο έχουν επιλέξει οι Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΝ για επιχειρησιακούς λόγους να βάλουν τη φρεγάτα, στον Θεό τον ίδιο να τηλεφωνήσουν, το καράβι δεν φεύγει…

Είπε ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος, ότι «ο μόνος πρωθυπουργός που δεν μπορεί να
χαρακτηριστεί φιλοαμερικανός είναι ο σημερινός Καραμανλής». Μπορείς τώρα να μη διαφωνήσεις;

Από τον Σεπτέμβριο ο Σπήλιος ανοίγει και πάλι διάλογο με τις πολιτικές νεολαίες για την υποχρεωτική στράτευση στα 18. Οι στρατιωτικοί πιέζουν πολύ για άμεσα μέτρα, γιατί δεν έχουν στρατιώτες. Το πρώτο μέτρο που τέθηκε σε ισχύ είναι η κατάργηση των μετατάξεων.


Σχολιάστε εδώ