Κράτος «Μεγάλου Αδελφού» στήνουν οι ηγέτες της ΕΕ

Αυτό αναφέρεται και σε έκθεση που έχει συντάξει το νατοϊκό στρατηγείο της Νάπολι με θέμα τους παράγοντες που μπορούν να αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια τα επόμενα δύο χρόνια.
Το λαθρεμπόριο εκρηκτικών υλών και όπλων κινείται, σύμφωνα με τους νατοϊκούς επιτελείς, οι οποίοι συνεργάζονται ανεξαρτήτως εθνικότητας και πολιτικών ή άλλων διαφορών. Η νατοϊκή έκθεση κάνει λόγο για τεράστιες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών που είτε προέρχονται από τα αποθέματα του πρώην γιουγκοσλαβικού στρατού είτε έχουν προέλευση χώρες τού πρώην ανατολικού μπλοκ. Τα χρήματα που διακινούνται είναι πολλά και στην έκθεση του ΝΑΤΟ τονίζεται ότι τα κέρδη για ένα έτος για τους λαθρέμπορους φθάνουν τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο οι έμποροι ναρκωτικών των Βαλκανίων βγάζουν περισσότερα, επτά δισ. δολάρια τον χρόνο. Αυτήν την περίοδο μάλιστα το έργο των λαθρεμπόρων, που -σύμφωνα με τις νατοϊκές εκτιμήσεις- ελέγχονται απόλυτα από ισλαμιστές, είναι πολύ ευκολότερο, αφού βρισκόμαστε σε φάση αποχώρησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και αντικατάστασής τους από δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι περιοχές που είναι οι πιο σημαντικές για το λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών είναι η Κροατία και η Βουλγαρία, οι οποίες αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου των φορτίων, ενώ οι περισσότερες κρύπτες με όπλα και πολεμοφόδια έχουν εντοπιστεί στο Κόσοβο και στα Σκόπια. Πρωτεργάτες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες δουλειές είναι οι Αλβανοί που, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει η νατοϊκή έκθεση, χρησιμοποιούν ομοεθνείς τους που ζουν στη Νορβηγία, την Ελβετία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη για να προωθήσουν εκρηκτικές ύλες ή όπλα. Ίσως μέσω αυτών των οδών να έφθασαν και τα εκρηκτικά που έσπειραν τον θάνατο στο Λονδίνο.
Εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης του ΝΑΤΟ είναι ότι αναφέρει και συγκεκριμένες τιμές για πώληση όπλων μέσω των λαθρεμπόρων των Βαλκανίων. Ένα απλό τυφέκιο, λοιπόν, κοστίζει περίπου 300 ευρώ, ένας όλμος 1.200 ευρώ, ένα αντιαρματικό ρωσικής κατασκευής από 300 έως 500 ευρώ και ένα βλήμα όλμου 25 ευρώ! Υπολογίζεται ότι κάθε φορτίο που βγαίνει από τα Βαλκάνια κοστίζει 600.000 ευρώ! Στην έκθεση αναφέρονται και ονόματα Αλβανών που συμμετέχουν στο κύκλωμα λαθρεμπορίας όπλων και εκρηκτικών. Η εξάρθρωση αυτών των κυκλωμάτων -σύμφωνα με τους νατοϊκούς- είναι πάρα πολύ δύσκολη, αφού όλοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν άριστες σχέσεις με πολιτικούς και κόμματα, οι οποίοι τους προστατεύουν!
Στην έκθεση γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι τα επόμενα δύο χρόνια η έκρηξη στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου και των Σκοπίων είναι πολύ πιθανή και τότε όλη η περιοχή θα αποσταθεροποιηθεί. Ανάμεσα στις περιοχές που θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της κρίσης η νατοϊκή έκθεση συμπεριλαμβάνει και τη χώρα μας, κάνοντας ειδική αναφορά στη Μακεδονία.


Σχολιάστε εδώ