Κράτος «Μεγάλου Αδελφού» στήνουν οι ηγέτες της ΕΕ

Εξωφρενικά πράγματα αποφάσισαν την Τετάρτη, στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης στις Βρυξέλλες. Από τον Οκτώβρη του τρέχοντος έτους θα παρακολουθούν και θα καταγράφουν τα δισεκατομμύρια των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μέσω σταθερού ή κινητού τηλεφώνου που πραγματοποιούν όλοι οι άνθρωποι που ζουν στις χώρες της ΕΕ! Θα καταγράφουν τα πάντα – ποιος κάλεσε ποιον, τι ώρα, πόσο κράτησε η συνδιάλεξη, από ποιο μέρος τον κάλεσε, αν χρησιμοποίησε κινητό κ.λπ. Κατά τον ίδιο τρόπο θα καταγράφουν και όλα τα μηνύματα που στέλνονται με τα κινητά, αλλά και τα e-mail που ανταλλάσσονται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Θα ελέγχουν ολοκληρωτικά επίσης και το Ίντερνετ – ποια σάιτ επισκέπτεται ο κάθε υπολογιστής, πότε κ.λπ. Όλα αυτά τα στοιχεία, αποτέλεσμα της πιο γιγαντιαίας παρακολούθησης πολιτών που έγινε ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα τα αποθηκεύουν τουλάχιστον για έναν χρόνο και θα τα έχουν στη διάθεση όλων των αστυνομικών και μυστικών υπηρεσιών όχι μόνο της χώρας τού κάθε πολίτη, αλλά όλων των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Αυτό το πανευρωπαϊκό αστυνομικό υπερκράτος θα έχει θεωρητικά ολοκληρωθεί σε νομικό επίπεδο μέχρι τον Δεκέμβρη, οπότε θα πρέπει να έχει υιοθετηθεί η απόφαση-πλαίσιο για την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των αστυνομικών αρχών των «25».

Ολοκληρωτικό καθεστώς

Είναι φανερό ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με την εγκαθίδρυση ενός πανευρωπαϊκού ολοκληρωτικού καθεστώτος, το οποίο θα κάνει όλους τους πολίτες θύματα των εκβιασμών των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και των δικτύων εκβιαστών που θα στήσουν αμέσως ασυνείδητοι πράκτορες των υπηρεσιών και αστυνομικοί για να πλουτίσουν.

Φανταστείτε πόσο χρυσάφι αξίζουν οι λίστες με τα τηλεφωνήματα ενός μεγάλου επιχειρηματία, οι οποίες αποκαλύπτουν τους επαγγελματικούς του στόχους. Πόσο αξίζει ο κατάλογος με τις συνδιαλέξεις και τις κάθε είδους ηλεκτρονικές επικοινωνίες ανάμεσα στους εσωκομματικούς αντιπάλους του αρχηγού ενός κόμματος.

Για να μην αναφερθούμε, βέβαια, στην τεράστια σημασία που έχουν ως βάση πολιτικού ή οικονομικού εκβιασμού οι κατάλογοι των απολύτως επιβεβαιωμένων τηλεφωνημάτων κάποιων πολιτικών στις ερωμένες τους, άλλες επικοινωνιακές επαφές που θα αποκάλυπταν κρυφές ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή τηλεφωνήματα ενός σημαντικού προσώπου προς τους γιατρούς του που θα έφερναν στο φως παθήσεις του! Προκειμένου να «χρυσώσουν το χάπι» και να εξαπατήσουν τον κόσμο, οι ηγέτες της ΕΕ ισχυρίζονται ότι κατά κανόνα θα καταγράφουν όλα τα στοιχεία, αλλά όχι το ακριβές περιεχόμενο της κάθε επικοινωνίας. Δεν τους πιστεύει κανείς φυσικά.

Αλλά ακόμη και αν υποθέσουμε, μόνο χάριν συζητήσεως, ότι κάποιος δίνει βάση σε αυτό το ψέμα τους, πως δεν θα μαγνητοφωνούν το περιεχόμενο, ακόμη και έτσι θα είχε τεράστια σημασία η επιβεβαιωμένη πληροφορία ότι π.χ. ο Σουφλιάς τηλεφωνήθηκε με τον Μπόμπολα πριν δώσει ένα μεγάλο δημόσιο έργο, ότι ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Κόκκαλη πριν βάλει ελληνικές ομάδες στο Στοίχημα, ότι ο Λαμπράκης επικοινώνησε με τον Κ. Καραμανλή κ.λπ. Δεν χρειάζεται πολλή φαντασία για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι ολόκληρη η πολιτική και οικονομική ζωή θα περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τα ευρήματα αυτών των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιακών επαφών. Χώρια από το γεγονός ότι ακόμη και το έγκλημα, σε μεγάλο μέρος του, θα στραφεί γύρω από την αξιοποίηση των στοιχείων που θα προκύπτουν από την παρακολούθηση των τηλεφώνων και των υπολογιστών.

Ο βρώμικος ρόλος των Άγγλων

Εξαιρετικά βρώμικος είναι ο ρόλος της αγγλικής κυβέρνησης σε αυτήν την ειδεχθή επιχείρηση επιβολής καθεστώτος «πανευρωπαϊκής τρομοχούντας».

Αδίστακτος ο Τόνι Μπλερ (πολιτικός ήδη ξοφλημένος στη χώρα του, όπου από την επομένη της εκλογής του όλοι ρωτάνε πότε θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός, σε έναν ή σε ενάμιση χρόνο), προσπαθεί να αξιοποιήσει το αίμα των αθώων θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης για να σώσει την πολιτική του καριέρα μέσω της «τρομολαγνείας». Να φοβίσει δηλαδή τόσο τους Άγγλους, ώστε να παρατείνει όσο το δυνατόν περισσότερο την παραμονή του στην πρωθυπουργία.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρεί να περάσει κλίμα τρομοϋστερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες και στον Μπους.

Όπως είναι ευνόητο, όσο περισσότερο βυθίζεται η ΕΕ στον βούρκο της λήψης μέτρων ολοκληρωτικού χαρακτήρα, που στραγγαλίζουν τις ελευθερίες των πολιτών της, τόσο πιο εύκολη γίνεται η υποταγή της στη γραμμή του Μπους, σε όλα τα μέτωπα της διεθνούς πολιτικής.

Στη Βρετανία, με τους υποτιθέμενα αντιτρομοκρατικούς νόμους που έχει περάσει, ο Μπλερ έχει επιβάλει πραγματικά ολοκληρωτικό καθεστώς στην πολιτική δράση εκτός κοινοβουλευτικού πλαισίου. Έχει φτάσει μέχρι το εξωφρενικό σημείο να ορίζει ότι μπορεί να υπάρχει τρομοκρατική οργάνωση αποτελούμενη από… ένα άτομο! Ακόμη και οι συζητήσεις, όχι οι πράξεις, δύο ατόμων μπορούν να τα οδηγήσουν στη φυλακή.

Πραγματική «αστυνομία της σκέψης», που έλεγε και ο μακαρίτης ο Τζορτζ Όργουελ.

Άλλωστε, ως προς το ποιους εννοούν οι Άγγλοι, όταν λένε «τρομοκράτες», αρκεί να θυμηθούμε ότι ως «τρομοκράτες» είχαν κρεμάσει οι βρετανοί κατακτητές τους ήρωες του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα Καραολή και Δημητρίου…

Μέχρι πού θα πάνε;

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Μπλερ επικίνδυνος. Δύο άλλοι ξοφλημένοι πολιτικοί ηγέτες, ο Σρέντερ και ο Σιράκ, τον αβαντάρουν ανενδοίαστα σε αυτήν την αντιδημοκρατική εκτροπή της Ευρώπης.

Οι Γάλλοι ήταν αυτοί που πιο ένθερμα από όλους υποστήριξαν τα μέτρα που πρότεινε το Λονδίνο. Αυτό δεν είναι άσχετο με την προσωπικότητα του ακροδεξιού Νικολά Σαρκοζί, του γάλλου υπουργού Εσωτερικών, που θεωρείται ο άνθρωπος των Αμερικανών στη Γαλλία και προωθείται από πολλούς ως επόμενος Πρόεδρος της χώρας. Αλλά και ο αδύναμος Σιράκ είναι πλήρως συνένοχος.

Η Γερμανία έφερε κάποιες αντιρρήσεις εντελώς αναιμικές, έτσι, για τα μάτια του κόσμου, αλλά καθώς ο Σρέντερ είναι βέβαιο πως θα χάσει τις πρόωρες εκλογές του Σεπτέμβρη, προσπαθεί και αυτός να παίξει το χαρτί του φόβου των ψηφοφόρων, υπό την πίεση και της γερμανικής Δεξιάς, ανέκαθεν ολοκληρωτικών τάσεων, που ζητάει ενίσχυση των μέτρων παρακολούθησης των πάντων.

Με τον έναν και με τον άλλον, όμως, αυτοί είναι ικανοί να δέσουν χειροπόδαρα τους ευρωπαϊκούς λαούς, αν αφεθούν ανεξέλεγκτοι, χωρίς αντίσταση.

Ήδη συζητούν για την υιοθέτηση κοινών δεδομένων στις ευρωπαϊκές ταυτότητες, για βιομετρικά στοιχεία κ.λπ. Με λίγα λόγια, σταδιακά υιοθετούν όλα τα μέτρα εκφασισμού της κοινωνικής ζωής και καθολικού ελέγχου των πολιτών που έχει ήδη πάρει η ολοκληρωτική κυβέρνηση Μπους.

Στην Αμερική οι αστυνομικές και μυστικές υπηρεσίες ελέγχουν όποτε τους γουστάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του καθενός, τα ιατρικά του αρχεία και οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς. Έχουν φτάσει μέχρι το έσχατο φασιστικό μέτρο, όπου οι… βιβλιοθήκες δίνουν στο FBI ονομαστικό κατάλογο τι βιβλία διαβάζει ο κάθε πολίτης που δανείζεται, ενώ μέσω πιστωτικών καρτών τα βιβλιοπωλεία καταδίδουν στις αρχές ασφαλείας ποια βιβλία αγόρασε ο κάθε πελάτης!

Να αντισταθεί η Ελλάδα

Έτσι θέλουν να μας κάνουν και εμάς οι ηγέτες της ΕΕ, η οποία ακολουθεί όλο και πιο αποκρουστική πολιτική.

Με πρόσχημα τον περιορισμό δήθεν της οικονομικής ενίσχυσης των τρομοκρατών προωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο αποφάσεις πλήρους και ασύδοτου ελέγχου των τραπεζικών συναλλαγών των πολιτών, ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο θα βγάλουν και κανονισμό ελέγχου του ρευστού χρήματος. Σε λίγο θα μας απαγορεύσουν… να χρησιμοποιούμε μετρητά, ώστε να ελέγχουν μέσω των καρτών τι κάνουμε και τι αγοράζουμε μέχρι και με το τελευταίο μας ευρώ!

Αναμφισβήτητα, ενώ όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις των «25» της ΕΕ συμφώνησαν σε αυτά και σε άλλα απαράδεκτα μέτρα περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, σε επίπεδο λαών, Τύπου και πολιτικών δυνάμεων ή προσώπων υπάρχουν σοβαρές αντιστάσεις και ανοιχτές καταγγελίες των ολοκληρωτικών σχεδίων των ηγετών της ΕΕ.

Στην Ελλάδα όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης βγήκαν πολύ έντονα εναντίον αυτών των μέτρων – ακόμη και το ΠΑΣΟΚ, αν και αυτό με πολύ χαμηλούς τόνους. «Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνεται ούτε με προληπτικούς πολέμους εναντίον κρατών ούτε με προληπτικές επιθέσεις στα θεμελιώδη δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Ν. Αθανασάκης.

Για «εφιαλτικό οργουελιανό τοπίο στην Ευρώπη» κάνει λόγο ο ΣΥΝ και για «γενικευμένη αστυνομοκρατία, κατάργηση κάθε μορφής απορρήτου και καταπάτηση των πιο στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων των πολιτών».

Πιο σκληρό ακόμη το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ «προανάκρουσμα νέων ληστρικών επιθέσεων του ιμπεριαλισμού, που επιβεβαιώνουν ότι οι ιμπεριαλιστές θα είχαν εφεύρει τις δολοφονίες στο Λονδίνο, αν αυτές δεν είχαν υπάρξει. Το ίδιο θα είχε συμβεί και με τους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης και με τις εκατόμβες νεκρών στη Μαδρίτη και άλλα τρομοκρατικά πλήγματα».

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν τόλμησε να φέρει αντίρρηση κατά τη σύνοδο της ΕΕ, αν και είχε διαφοροποιηθεί φραστικά τόσο πριν όσο και μετά με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γ. Βουλγαράκη. Όπως όλα δείχνουν, σύρεται και αυτή στην πανευρωπαϊκή ολοκληρωτική εκτροπή εναντίον των δημοκρατικών ελευθεριών…


Σχολιάστε εδώ