Δίπλα στο «Πάντειο» πάει το υπουργείο Τύπου

Συγκεκριμένα στο επί της Φραγγούδη 11 και των οδών Πάντου και Παπαζαχαρίου στην Καλλιθέα μεταφέρεται το υπουργείο και αποκεντρώνεται σε υπερσύγχρονες πια εγκαταστάσεις για να καλύψει τις ανάγκες του Τύπου, με αίθουσα για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μια αίθουσα συνεδριάσεων που θα λειτουργεί ως μόνιμο Κέντρο Τύπου και μια αίθουσα προβολής κινηματογραφικών ταινιών, ενώ στον πρώτο όροφο δημιουργείται και αίθουσα συνεστιάσεων.

Το μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών θα γίνεται πλέον σε αίθουσα 63 θέσεων, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 90, και θα διαθέτει μεταφραστικό σύστημα δύο γλωσσών, αλλά και μικροφωνικό σύστημα, που θα έχει τη δυνατότητα αυτόματης παρακολούθησης του ομιλητή με κάμερες.

Ειδικά για τις τηλεοπτικές κάμερες τοποθετούνται εγκαταστάσεις και κονσόλες, ενώ οι θέσεις των δημοσιογράφων εφοδιάζονται με τηλέφωνο χωρίς φραγή και υποδοχές για φορητούς υπολογιστές.

Ωστόσο, τοποθετούνται ήδη δέκα σταθεροί υπολογιστές, με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και υποδομή για δυνατότητα επέκτασης σε 150 μηχανήματα. Δίπλα ακριβώς θα στεγαστεί μια τεράστια αίθουσα 600 τ.μ., που θα λειτουργεί ως μόνιμο Κέντρο Τύπου, με 90 θέσεις και τις αντίστοιχες με το Πρες Ρουμ διευκολύνσεις σε μικρόφωνα, κάμερες, μεταφραστές, φωτισμό και 20 υπολογιστές, ενώ θα λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα, από τις 8.00 το πρωί ως τις 8.00 το βράδυ.

Στο ισόγειο θα είναι και η αίθουσα κινηματογραφικών προβολών, η οποία όμως θα έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε αίθουσα συσκέψεων και εκδηλώσεων.


Σχολιάστε εδώ