Αποδοτικός ο Μιχ. Λιάπης

Την εβδομάδα που πέρασε, ο υπουργός Μεταφορών ανηφόρισε στα μέρη μας για να εγκαινιάσει τις νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις της Θεσσαλονίκης με την Κωνσταντινούπολη και τη Σόφια. «Για τη γραμμή Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη η νέα αμαξοστοιχία έχει το όνομα ‘‘Φιλία Εξπρές”. Συμβολίζει έτσι τη νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών», υπογράμμισε ο κ. Λιάπης και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για μια καθημερινή σύνδεση, που περιορίζει τον χρόνο του ταξιδιού κατά τρεις ώρες» (από 14,5 σε 11,5 ώρες).

Το «Φιλία Εξπρές» αναχωρεί κάθε μέρα από τη Θεσσαλονίκη στις 8 μ.μ. και την ίδια ώρα επιστρέφει από την Κωνσταντινούπολη.

Για τα δύο νέα δρομολόγια προς Σόφια είπε ότι ο χρόνος του ταξιδιού μειώνεται κατά δύο ώρες και ότι εντάσσονται στο νέο στρατηγικό πλάνο που έχει χαραχθεί για τη βελτίωση και ανάπτυξη της σιδηροδρομικής υποδομής μεταξύ Θεσσαλονίκης και Σόφιας μέχρι το 2011.

«Οι σιδηροδρομικές αυτές συνδέσεις θα συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της επιβατικής και τουριστικής κίνησης, στην αύξηση των επισκέψεων, στην ενίσχυση των εμπορευματικών μεταφορών και των διμερών επαφών μεταξύ Ελλήνων, Τούρκων και Βουλγάρων», σημείωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, επίσης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος, ο τούρκος πρόξενος Σ. Τσετινελί, ο βούλγαρος πρόξενος Π. Ιβανόφ, ο αντιπρόεδρος του ΟΣΕ Α. Ευσταθίου και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Μάλιστα ο πρωθυπουργικός ξάδελφος χρησιμοποίησε ο ίδιος το «Φιλία Εξπρές» προκειμένου να μεταβεί στην Πόλη και να συναντηθεί με τον τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Μιχάλης Λιάπης δεσμεύτηκε στους Θεσσαλονικείς πως το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΣΕ θα δρομολογήσει νέες συνδέσεις από Θεσσαλονίκη για Βουκουρέστι, Σκόπια και Βελιγράδι, ενώ υπογράμμισε πως βασική προτεραιότητα της ελληνικής πολιτικής μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι η ανάπτυξη του Πανευρωπαϊκού Άξονα 10 (Θεσσαλονίκη – Σκόπια – Βελιγράδι – Ζάγκρεμπ – Λιουμπλιάνα – Σάλτσμπουργκ). Αμήν και πότε…


Σχολιάστε εδώ