Αιρετικά

. Σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα περνάει αν ο Κωνσταντίνου, διά του μάνατζέρ του Πασχάλη Παπαδόπουλου, είχε προτάσεις να μεταγγραφεί σε ευρωπαϊκούς συλλόγους δευτέρας διαλογής ή αν τα λεφτά ήταν πενήντα χιλιάδες ευρώ λιγότερα. Για το αφεντικό του Ολυμπιακού, Σωκράτη Κόκκαλη, το να κάνει υπάλληλό του τον «Μιχαλάκη, είσαι τρέλα με την… πράσινη φανέλα» έχει αρκετές και σημαντικές προεκτάσεις. Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Κόκκαλης παίρνει εκδίκηση ως οπαδός του Ολυμπιακού από τον φίλο του Γιώργο Βαρδινογιάννη για τις μεταγραφές του Δεληκάρη, του Γαλάκου, του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα, του Σαργκάνη, του Βαμβακούλα, του Αποστολάκη από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

Συναισθηματική, οπαδίστικη και επιφανειακή η προσέγγιση. Ασχέτως αν οι γαύροι το βλέπουν ή και το αισθάνονται έτσι. Για τον Κόκκαλη τέτοιου είδους κινήσεις έχουν πολύ σοβαρότερη προσέγγιση και σαφώς πιο ουσιαστική σημασία. Με την απόκτηση του Κωνσταντίνου ο Κόκκαλης κάνει επίδειξη δύναμης. Δεν στέλνει μόνο το μήνυμα στην εξέδρα, στον οπαδό του Ολυμπιακού δηλαδή, να καταλάβει και να αισθανθεί ότι είναι ο καλύτερος, ο πιο δυνατός, απλά ο κυρίαρχος. Στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Λέει στον γαύρο, λοιπόν, ο Σωκράτης: Μην ακούς τι λένε και τι γράφουν, εγώ είμαι κυρίαρχος του παιχνιδιού. Και το αποδεικνύω από τη στιγμή που μπορώ και παίρνω τη σημαία του Παναθηναϊκού και τη βάφω… κόκκινη.

Πέρσι πήρε τον Αντώνη Νικοπολίδη, τον καλύτερο έλληνα τερματοφύλακα, και φέτος τον καλύτερο επιθετικό. Αέρα παίρνει τα «φιλέτα» από τους «πράσινους» ο Κόκκαλης, όχι μόνο χωρίς ίχνος αναστολής, αλλά, αντιθέτως, με προκλητικότατο τρόπο. Γιατί αυτό κάνει πιο πολύ κέφι.

Νταλκάς

Ο Κόκκαλης με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία, σε ό,τι έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό και όχι αυστηρώς απαραίτητο, προκαλεί τον Βαρδή Βαρδινογιάννη. Ο Βαρδής είναι ο στόχος του Σωκράτη. Αυτόν είναι ο νταλκάς του να βγάλει στη σέντρα. Αυτόν προκαλεί και αυτόν θέλει δημοσίως να βάλει απέναντί του. «Όσο δεν βγαίνει ο Βαρδής απέναντι τόσο τρελαίνεται ο Σωκράτης. Αυτή είναι η αγωνία του», μου έλεγε κάποιος φίλος που ξέρει πρόσωπα και πράγματα. Και τι κάνει τώρα ο Σωκράτης; Έχει απέναντι τον πρωτότοκο γιο του Βαρδή, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη («Τζίγγερ»). Τη μια τού παίρνει τον Νικοπολίδη, την άλλη τού στέλνει καταγγελία στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του Παπαλάκη για τη σχέση Παναθηναϊκού και ΟΦΗ και «καπάκι» τον χτυπάει στα γόνατα και του παίρνει τον Κωνσταντίνου.

Επικίνδυνος

Θυμάστε τι είχε γίνει, όταν ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Άγγελος Φιλιππίδης; Ψυχρός εκτελεστής ήταν ο Φιλιππίδης. Τον τρυπούσες με καρφίτσα και δεν έβγαζε αίμα. Δεν θυμάμαι κανέναν να είχε εκνευρίσει περισσότερο τον Κόκκαλη. Τότε μίλαγε για κότες και πελάτες ο Σωκράτης και είχε πει ότι «δεν μιλάω με φερέφωνα». Γιατί το είχε πει; Γιατί ο Φιλιππίδης είχε αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος. Δούλευε μεθοδικά και ασταμάτητα και στο παρασκήνιο ο Άγγελος, δημιουργώντας ρήγματα στους κόλπους του Ολυμπιακού… Κάτι η υπερχείλιση της βαζελοφροσύνης του Φιλιππίδη, κάτι ο Έβερτ, κάτι το άστρο του Σωκράτη, του έφεξε τελικά του Κόκκαλη. Γιατί μη μου πει κανείς πως υπάρχει -ο κατά τ’ άλλα συμπαθής- κανένας Αργύρης Μήτσου, γιατρός, πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, απέναντι στον Κόκκαλη. Ούτε για ανέκδοτο δεν λέγεται…

Αυτονόητο

Ο παντοδύναμος και κυρίαρχος επί ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Κόκκαλης οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και ενδεχομένως, αν όχι μετά βεβαιότητας, και η ηγεσία του, αν δεν περίμεναν να πάει… φυλακή, τουλάχιστον είχαν την ελπίδα ότι θα τον πήγαιναν στη γωνία, όπως οι Πόντιοι με τα μυτερά παπούτσια τις κατσαρίδες. Κάτι τα δικαστικά τηλεοπτικά ρεπορτάζ περί… «κατασκοπίας», κάτι οι εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, κάτι το νταμπλ που έκανε ο Παναθηναϊκός, κάτι η Νέα Δημοκρατία που ήρθε στην κυβέρνηση, δεν το είχαν απλώς πιστέψει, αλλά το θεωρούσαν αυτονόητο.

Πανεπιστημιακός

Το… αυτονόητο στα… καφενεία, άντε ακόμη και στα καφέ πολυτελείας, δεν ισχύει όμως στα μεγάλα σαλόνια, πολύ δε περισσότερο στην πολιτική. Ή και αν ισχύσει σε κάποιες περιπτώσεις, δεν έχει καθολικό χαρακτήρα. Τι έγινε, λοιπόν, με τον Κόκκαλη; Ο Σωκράτης ισορρόπησε τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία και από καταγγελλόμενος εθνικός προμηθευτής του ΠΑΣΟΚ έγινε αν μη τι άλλο υπολογίσιμος… συνομιλητής. Πανεπιστημιακός καθηγητής είναι ο Κόκκαλης στον ψυχολογικό πόλεμο. Όλα αυτά ήρθε και τα ταίριαξε αθόρυβα χωρίς να ανοίξει μύτη. Και κάντε τώρα ταμείο. Βάλτε όλα τα γεγονότα στη σειρά για να κατανοήσετε ότι η ουσία είναι στην ψυχολογία.

Φωτιά

Θυμάμαι τι γινόταν, όταν ο Βενιζέλος έφτιαχνε και υπέγραφε τη σύμβαση για το Καραϊσκάκη, που εκχωρήθηκε από την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων στον Ολυμπιακό.

Τι… φόβος κυριαρχούσε τότε στον «αθάνατο» Λάμπη Νικολάου και στους υπόλοιπους για τα ανταποδοτικά οφέλη της ΕΟΕ από την παραχώρηση, τα οποία ακόμη είναι… απροσδιόριστα και στα… αζήτητα. Θυμάμαι τότε τι έγινε πριν και κατά την ψηφοφορία των μελών της ΕΟΕ για το Καραϊσκάκη. Πώς είχαν «πάρει φωτιά» κινητά και κόκκινα υπουργικά τηλέφωνα. Ακόμη περιμένουν ανταποδοτικά τα σωματεία του στίβου και των άλλων αθλημάτων του Πειραιά έναν χώρο για να προπονούνται. Είδατε κανείς Βενιζέλος ή κανένας «αθάνατος» ή θνητός να πάθει τίποτα;

Δόξα

Και δώσ’ του συναντήσεις με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ο «Τζίγγερ» και οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι για το γήπεδο. Και τα ίδια με τον Σουφλιά. Και φωτογραφίες και δηλώσεις με τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα.

Να πάρει και… τρίχα από τη δόξα και ο Ορφανός, ότι ενδιαφέρεται και μοχθεί. Και να τα σχέδια του γηπέδου στον Βοτανικό και ο φάκελος στον Ορφανό, αλλά αναπληρωματικό στον πάγκο το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο πακέτο για το Euro 2012. Με τον Ορφανό να κάνει δηλώσεις εφησυχασμού των οπαδών του Παναθηναϊκού. Αυτά βλέπει και ο Κόκκαλης και κάνει ψυχολογικό πόλεμο σε όλο το σύστημα. Και κάνει δώρο δύο χιλιάδες μηχανές για τους ΠΡΟ-ΠΟτζήδες.

Αναποδιές

Γιατί δεν μπήκε στα σχέδια το γήπεδο του Παναθηναϊκού, στον Βοτανικό, στον φάκελο υποψηφιότητας για το Euro 2012; Δεν μπήκε δηλαδή στη βασική οκτάδα των γηπέδων που η ΟΥΕΦΑ τα θεωρεί σίγουρα και δεδομένα. Γιατί δεν μπορούσε να μπει τρίτο γήπεδο στην ίδια πόλη.

Μπήκαν το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη που ήταν έτοιμα. Γιατί και στην περίπτωση που είχες τύχη να πάρεις το Euro 2012, δεν μπορούσες επιπλέον να πεις στην ΟΥΕΦΑ ότι έχουμε πρόβλημα με τα… αρχαία ή με τις απαλλοτριώσεις ή με το ιδιοκτησιακό καθεστώς ή δεν ξέρω τι άλλο και περίμενε ή το φτιάχνουμε κάπου αλλού. Η Τούμπα δεν μπήκε για τον φόβο των… Ιουδαίων και ο νοών νοείτω. Πάντως, έμαθα πως ο φίλος του Ορφανού και πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Καραμανλής «πήρε ανάποδες» με τον υφυπουργό Αθλητισμού, σχετικά με τον προϋπολογισμό που του παρουσίασε για το Euro 2012. Του πήγε στο Μαξίμου προϋπολογισμό 115 εκατ. ευρώ και υποστήριξε πως στα υπό κατασκευή γήπεδα οι ομάδες θα πληρώνουν μέχρι τις 22.000 θέσεις την κατασκευή του γηπέδου! Πράγμα που σημαίνει ότι αν όχι η Λάρισα, τα Γιάννενα θα πληρώσουν, ο Κούγιας δηλαδή, για να γίνει το γήπεδο.

Ανθοδέσμη

Είχε βγει ο Ορφανός, έλεγε και ξανάλεγε πως το 98% του φακέλου για το Euro 2012 είναι έτοιμο και πως η ΕΠΟ στην ουσία δεν είχε προσφέρει τίποτα για τη συγκρότησή του.

Ο ειδικός γραμματέας της ΕΠΟ Πατρίκ Κομνηνός έμαθα ότι το τελευταίο δεκαπενθήμερο έκανε ολονυχτίες στην Κηφισίας 7 για να μοντάρει τον φάκελο που υποτίθεται ότι είχε έτοιμο κατά 98% ο γίγας Λυκόπουλος, διευθυντής του Ορφανού, με τους συνεργάτες του. Τώρα που έδωσε και 500.000 ευρώ έναντι του τακτικού προϋπολογισμού του 2005 στην ΕΠΟ, ο Γκαγκάτσης θα πρέπει να στείλει και ανθοδέσμη στον Ορφανό με ευχαριστήρια επιστολή από Δευτέρα οπότε θα γυρίσει από τον Καναδά ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Πάντως, ήταν λάθος που ο Καραμανλής έκανε τον Ορφανό υφυπουργό Αθλητισμού. Υπουργό Εξωτερικών έπρεπε να τον κάνει και ας μην είναι γλωσσομαθής. Έχει ξεφτιλίσει το τζετ λαγκ. Με το που θα γυρίσει από Καναδά, άντε λίγες ημέρες διακοπές στη Χαλκιδική και «καπάκι» ταξίδι στη Φινλανδία για το Παγκόσμιο του στίβου. Ούτε ο Μολυβιάτης τόσες αεροπορικές διαδρομές. Τι κέρδος είχε ο αθλητισμός από όλα αυτά τα ταξίδια;

Αδίστακτο

Κυβερνητική επιλογή ήταν ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για πρόεδρος της ΕΠΑΕ. Υποστηριζόμενος από τον Παναθηναϊκό. Και τώρα βγήκε μπροστάρης ο «Τζίγγερ» στην κίνηση για τη δημιουργία της Σούπερ Λίγκας. Μαζί με τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Πανόπουλο, τον Μπέο, τον Σπανό, τον Πηλαδάκη, τον Κανελλάκη και τον Δαμήλο. Τι θέλουν να κάνουν; Στην ουσία να δημιουργήσουν μια άλλη ΕΠΑΕ. Να κάνουν παιχνίδι οι ίδιοι με τα τηλεοπτικά και τις χορηγίες. Κίνηση που στην ουσία είναι ευθεία αμφισβήτηση του Λυκουρέζου και πιο ευθεία άρνηση για τον πρώτο αντιπρόεδρο Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Έξι μήνες είναι πρόεδρος ο Λυκουρέζος και στην πρώτη συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο έμαθα πως το διακωμωδούσαν το θέμα. Ο Πανόπουλος της Ξάνθης είπε να κάνουν επίτιμο πρόεδρο τον ποινικολόγο στη νέα λίγκα. Τελικά είναι αδίστακτο το κύκλωμα του ποδοσφαίρου. Ψυχρό απέναντι στο χρήμα. Και γιατί να μην είναι; Τι τους εμποδίζει;

Στόχος

Σκέφτομαι λοιπόν. Αμφισβητούν τον Λυκουρέζο, γιατί τον θεωρούν αδύναμο να ανταποκριθεί στον ρόλο του; Δηλαδή ο ποινικολόγος δεν μπορεί ό,τι θα μπορέσει η Σούπερ Λίγκα που ευαγγελίζονται; Είναι εμπόδιο ο Λυκουρέζος σε πιθανούς σχεδιασμούς και στόχους; Κυρίαρχος στόχος είναι ο Βίκτωρας Μητρόπουλος, τον οποίο αρκετοί από τους αντι-ΕΠΑΕ-δες τον ψήφισαν; Δεν θέλουν η πίτα να μοιράζεται, δεν θέλουν μεσάζοντες, δεν θέλουν τους μικρούς να ανεξαρτητοποιηθούν, όσο μπορεί να γίνει αυτό; Τι μπορεί απ’ όλα αυτά να συμβαίνει; Πάντως, ο Ολυμπιακός δύσκολο να τους ακολουθήσει για πολλούς λόγους. Και πέραν αυτού, με τις μισές ομάδες απέναντι δεν μπορεί να γίνει λίγκα της Α’ Εθνικής. Εκτός αν είναι… κρυφή κυβερνητική επιθυμία να μοιράζεται το χρήμα απευθείας στα αφεντικά που έχουν το προϊόν του ποδοσφαίρου και δεν το ξέρουμε.

Σχέσεις

Ο Λούβαρης είναι «σφίγγα». Έφυγε ο Κόκκαλης για τριήμερα μπάνια στη Μύκονο και από Δευτέρα λέει θα κουβεντιάσουν το θέμα. Αν θα παραστεί δηλαδή ο Ολυμπιακός την Τετάρτη στη νέα συνάντηση που θα γίνει για να προχωρήσει η ιστορία περί δημιουργίας της Σούπερ Λίγκας.

Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, που τα είχε καλά με τον Βαρδινογιάννη μέχρι πέρσι, πρόπερσι, τα χάλασε και αποκατέστησε τις κοινωνικές του σχέσεις με τον Κόκκαλη. Άρα, εφόσον ο «Τζίγγερ» πάει απέναντι στον Βίκτωρα και γυρίζει την πλάτη και στον Λυκουρέζο, ασχέτως αν είπε στην πρώτη συνάντηση ότι σωστό είναι να τον ενημερώσουν, βούτυρο στο ψωμί του Σωκράτη να πάει απέναντι. Οπότε την Τετάρτη μην περιμένει κανείς τον Σωκράτη να διακόψει τα μπάνια του. Ούτε ως… παρατηρητή τον Λούβαρη.

Υποχρέωση

Τι θα κάνει τώρα ο κ. Παπαλάκης; Θα χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον ΟΦΗ, θεωρώντας ότι το θέμα με την καταγγελία του Κόκκαλη έχει κλείσει;

Θα χορηγήσει πιστοποιητικό συμμετοχής στον Ακράτητο ή στον Ηρακλή που πηγαίνει από εβδομάδα σε εβδομάδα η μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών στον κ. Χούλη; Και ενώ γράφονται και λέγονται διάφορα με όλα αυτά τα προβλήματα, γιατί δεν βγαίνει επισήμως η επιτροπή του Παπαλάκη ή ο ίδιος ο πρόεδρος να ενημερώσει περί των κωλυμάτων;

Δηλαδή δεν είναι υποχρέωση του Παπαλάκη να γνωρίζει η κοινή γνώμη αν ο κ. Χούλης και ο κάθε Χούλης έχει τις προϋποθέσεις, είναι σύννομος, καθαρός και ξάστερος και μπορεί να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον χώρο του ποδοσφαίρου; Ποια είναι η υποχρέωση του κ. Παπαλάκη; Να… περιμένει πότε θα ξεπεράσει τα κωλύματα και εν γένει τα προβλήματα ο κ. Χούλης ή ο κάθε Χούλης; Γιατί αποδεικνύεται ότι στην ουσία όλα λειτουργούν με την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες μεθόδους, τα ίδια παράθυρα και την ίδια τακτική, όπως γίνεται επί χρόνια. Επικοινωνιακά μπορεί να ισχυρίζεται ο καθένας ό,τι θέλει. Στην πράξη τι γίνεται…

Αντιπρόεδρος

Τιμές και δόξες για τον Λάμπη Νικολάου. Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ ο γίγας Λάμπης. Ένα σκαλί κάτω από τον Ρογκ. Όχι, παίζουμε. Δεν έχει καμία σημασία, αν έχει σχέση με τον αθλητισμό ή όποιο άλλο κριτήριο επιλογής μπορεί να σκέφτονται οι κοινοί θνητοί. Ο μπον βιβέρ Λάμπης είναι πάνω από πολιτικούς, πάνω από αθλητές, πάνω από παράγοντες. Το δούλεψε το θέμα και του έκατσε η μπίλια. Κόκκινο χαλί στρωμένο θα του έχει ο Κυριακού του Λάμπη, να πατήσει η αυτού εξοχότης του. Γιατί σου λέει ο Λάμπης: Καναλάρχης εγώ δεν ήμουν, ούτε εκατομμυριούχος. Μηχανικός εργολάβος ήμουν και έγινα «αθάνατος» και τώρα Νο2 στη ΔΟΕ. Εσύ, Μίνωα, θέλεις να γίνει «αθάνατος» για το γινάτι σου και με έχεις ανάγκη. Γίγαντα Λάμπη, φόρεσες γυαλιά μυωπίας σε όλο το σύστημα για να δουν αν βλέπουν καλά. Τα ισοπέδωσες όλα. Θέλει ταλέντο για να το πετύχεις.

Σκιές

Μόνιμος στόχος είναι η αθλήτρια του θαλάσσιου σκι Αγγελική Ανδριοπούλου. Όπλο στον πόλεμο των παραγόντων που διοικούν και αντιπολιτεύονται την ομοσπονδία. Η Ανδριοπούλου είναι αξιωματικός (ανθυπολοχαγός) του Μηχανικού βάσει των προνομίων αποκατάστασης που είναι θεσμοθετημένα από την πολιτεία.

Έμαθα ότι έχουν σταλεί στο ΓΕΕΘΑ και στις αρμόδιες υπηρεσίες του στρατού έγγραφα, ενώ υποστηρίζεται από παράγοντες της αντιπολίτευσης ότι η Ανδριοπούλου παρανόμως απολαμβάνει των προνομίων και κακώς έχει ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις. Κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς ότι η αθλήτρια παραπλάνησε όλο το σύστημα.

Γιατί, λέει, έχει πρώτη νίκη σε αγώνες του 1997 που έγιναν στην Φινλανδία με παγκόσμιο χαρακτήρα, αλλά δεν ήταν παγκόσμιο πρωτάθλημα που την ίδια χρονιά είχε γίνει στην Κολομβία. Η υπόθεση εξετάζεται από το νομικό τμήμα του στρατού, υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες. Σκιές που η αθλήτρια οφείλει να διαλύσει άπαξ δια παντός.

Όρκος

Χαμός είχε γίνει με τον Κυριακού και τον Γερόλυμπο πριν από τις εκλογές της ΔΕΜΑ. Τούρκος είχε γίνει ο Κυριακού, έτσι όπως τον είχε φορτώσει η «αυλή» του με τον Γερόλυμπο. Στη Σιγκαπούρη, όπου έσμιξαν «αθάνατοι» και θνητοί και αποφάσισαν για τα ολυμπιακά θέματα, τα βρήκαν ο Γερόλυμπος με τον Κυριακού. Μέλι-γάλα είναι οι σχέσεις τους και δόθηκε, έμαθα, αμοιβαίος όρκος συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης. Θα έπαιξε ρόλο και ο Λάμπης Νικολάου σε αυτήν την αποκατάσταση των σχέσεων. Πάντως, ο Γερόλυμπος υμνεί τόσο τον Λάμπη όσο και τον Κυριακού για την υποστήριξή τους να μπει το καράτε στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Όπου γραμματέας της παγκόσμιας ομοσπονδίας του καράτε είναι ο Γερόλυμπος. Εφτάψυχη γάτα είναι ο Γερόλυμπος.

Κινήσεις

Πέραν του ότι η Λωζάννη και η Νιόν είναι… ένα τσιγάρο δρόμος, που λέει ο λόγος, οι πρόεδροι των ευρωπαϊκών ομοσπονδιών μεταξύ τους είναι κάτι σαν αυτό που λέει ο λαουτζίκος, μασονική στοά. Γιατί ειδικά ο Ευρωπαίος δεν σκέφτεται όπως εδώ οι δικοί μας. Δηλαδή είναι ΠΑΣΟΚ στη γωνιά σήμερα, είναι ΝΔ το ίδιο χθες. Ασχέτως αν και αρκετοί Νεοδημοκράτες ήταν προνομιούχοι και επί ΠΑΣΟΚ. Τώρα με το Euro 2012 και αν πολιτικά το θέλει η κυβέρνηση, ο Ορφανός τι κινήσεις έχει κάνει για να φτιάξει κλίμα στην Ευρώπη; Πήγε το μυαλό του τι σχέσεις μπορεί να έχει ο Γιόχανσον με κάποιους ή κάποιον παράγοντα άλλου αθλήματος, πρόεδρο ευρωπαϊκής ομοσπονδίας; Γιατί, όπως έχω ξαναγράψει δικαίωμα να διαφωνείς και να είσαι απέναντι και να καταγγέλλεις έχεις. Σημασία έχει πώς το κάνεις, τι αποτέλεσμα έχει και πώς πολιτικά το αξιοποιείς για να είσαι μάγκας και όχι… δάγκας. Με υπόγεια πολιτική ισοπέδωσης το 2005 δεν έχεις τύχη.

Η ώρα της αντεπίθεσης «Επίθεση»

Mπροστά σε αλλαγή επικοινωνιακής στρατηγικής του Τζίγγερ, ιδιοκτήτη του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, φαίνεται ότι βρισκόμαστε εδώ και λίγες μέρες, απέναντι στον Ολυμπιακό και στον ιδιοκτήτη του, τον Σωκράτη Κοκκάλη…

Πιο αισιόδοξος και πιο δυναμικός φαίνεται να είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες μετεγγραφικές επιτυχίες…
Έτσι δεν αποκλείεται να τον δείτε μετά από πολύ καιρό να δίνει συνέντευξη Τύπου εφ’ όλης της ύλης όχι μόνο για τις επιτυχίες του Παναθηναϊκού, αλλά και για την δυναμική που αναπτύσσει από τώρα η ομάδα…

Αυτό άλλωστε που είπε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟ προχθές, ότι δηλαδή οι πράσινοι, αρχίζουν την επίσημη ποδοσφαιρική περίοδο με τρία παιγνίδια, δύο δύσκολα στην Ευρώπη και ένα εύκολο στην Ελλάδα, εννοώντας αυτό με τον Ολυμπιακό, δίνει και το μέτρο της αισιοδοξίας που υπάρχει αλλά και του δυναμισμού με τον οποίο μπαίνει το τριφύλλι στις μάχες του χειμώνα…

Αποκλεισμοί

Βράβευσε πριν από μέρες η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, πολιτικούς από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία για την επιτυχή διεκπεραίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στον ρόλο που είχε ο καθένας. Βράβευσε τον Βενιζέλο, την Πετραλιά, τον Αλευρά, τον Καρτάλη, τον Καπράλο, τον Ορφανό. Θα μου πείτε, η Ντόρα φταίει που άφησε απέξω τον Φούρα από το ΠΑΣΟΚ, τον Σγουρό και τον Κουκοδήμο από τη Νέα Δημοκρατία; Γιατί οι Φούρας και Σγουρός ήταν δίδυμο όταν πήραμε τους Αγώνες και άρχισε η προετοιμασία και ο Κουκοδήμος ήταν γενικός γραμματέας Αθλητισμού και γύριζε στα στάδια πέρσι το καλοκαίρι. Εκτός και αν οι αποκλεισμοί έγιναν επειδή οι Φούρας και Σγουρός είναι από άλλο ΠΑΣΟΚ και ο «Κούκος» ανήκει στο αμιγώς καραμανλικό μπλοκ, όπως μου είπε ένας σχολιαστής.

Εκπτώσεις…

Σκέφτομαι τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Κωνσταντίνο Παπαλάκη, τι ζόρι θα τραβάει ο άνθρωπος μέσα στον καύσωνα της Αθήνας, στην Κηφισίας 7. Τον έχει αφήσει εκεί ο Ορφανός, που χαίρεται τα ταξίδια του, να… βγάλει το φίδι από την τρύπα. Θυμάμαι τον Θανάση Βέγγο σε μια ταινία στον ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου με δυο σφραγίδες στα χέρια να σφραγίζει ασταμάτητα. Έτσι φαντάζομαι τον Παπαλάκη να κάνει… έλεγχο του πακτωλού των εγγράφων που έχουν στείλει οι ΠΑΕ για να πάρουν τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Και τι θα κάνει τώρα ο Παπαλάκης με τις ΠΑΕ, 71 τον αριθμό, που οφείλουν στην εφορία και έχουν εκρεμμότητες γενικώς σε σχέση με τη ρύθμιση του Ορφανού και τη συμμόρφωσή τους στα του νόμου; Θα κάνει εκπτώσεις πάλι η επιτροπή Παπαλάκη; Θα δώσει παράταση στην παράταση, όπως αναβολή στην αναβολή που έκανε σε διάφορες υποθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν; Γιατί προ δεκαημέρου είχε προσκομίσει ο Ορφανός μετά από αίτημα βουλευτών στο κοινοβούλιο τη λίστα των ασυμμόρφωτων και παράνομων ΠΑΕ που χρωστούσαν στην εφορία. Και δεν είναι μόνο αυτά. Είναι και άλλα που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εν τάξει και ηθική για να χορηγηθεί το πιστοποιητικό.


Σχολιάστε εδώ