102 δισ. για την Υγεία μπλόκαρε η Ευρωπαϊκή Ένωση!

Πρόκειται για σοβαρότατο πρόβλημα με οδυνηρές και άμεσες συνέπειες για την ελληνική οικονομία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατάει υπό ομηρία 300 εκατ. ευρώ(!) για το τομεακό πρόγραμμα και τα περιφερειακά προγράμματα, με αποτέλεσμα τα έργα ουσιαστικά να πηγαίνουν για «ακινητοποίηση»!

Πρωταγωνιστής των εγκληματικών πράξεων εις βάρος της εθνικής οικονομίας είναι ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ κ. Γιαννάτος και τα εξαπτέρυγά του.

Βασική αιτία είναι η διαγραφή από τους ανωτέρω κυρίους των εννοιών του ανταγωνισμού και της δημοσιότητας από τις διαδικασίες ανάθεσης των έργων της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, όπου συνεχίζονται οι παρανομίες και οι όποιες μεθοδεύσεις, που τρία χρόνια καταγγέλλει το «ΠΑΡΟΝ» και ναι μεν έχει επέμβει ο Εισαγγελέας, καμία όμως υπόθεση δεν έχει φθάσει ακόμη στο ακροατήριο, ενώ κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν φαίνεται να ανησυχεί. Με σκανδαλώδεις αποφάσεις… ανασταίνονται εκ της τέφρας τους «νεκροί» εργολάβοι πριν από 7-8 χρόνια για να συνεχίσουν τα έργα.

Ανακαλούν ειδικές προσκλήσεις, ματαιώνουν διαδικασίες εκπτώσεων προκειμένου να διασωθούν εργολάβοι με τη δημιουργία νέων κοινοπραξιών ή υπεργολαβιών, όταν ευρίσκονται στο χείλος της πτωχεύσεως.

Παραβιάζουν προκλητικά διατάξεις του Ν. 3263/04 για τα δημόσια έργα του κ. Σουφλιά, που στόχο έχει να εξουδετερώσει τη νόθευση του ανταγωνισμού, τις συμπαιγνίες και το μεγάλο κόστος για το Δημόσιο. Κανένας δεν γνωρίζει τις «θεσμοθετημένες» διατάξεις που εφαρμόζουν ο κ. Γιαννάτος στις αναθέσεις εκτελέσεως έργων και μελετών.

Σίγουρο είναι ότι πρόκειται για προκλητικά παράνομες αποφάσεις που οδήγησαν την ΕΕ στην απόφαση περί διακοπής των πληρωμών.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης πρέπει αμέσως να παρέμβει, από τη στιγμή που η βούλησή του είναι να εκτελεσθούν τα έργα και να μη μείνουν «κουφάρια»

ΥΓ.: Στο επόμενο φύλλο θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία!


Σχολιάστε εδώ