Φόρα στο κατακαλόκαιρο…
Απεναντίας μάλιστα, είναι ιδιαίτερα μακρές οι διακοπές για τους βουλευτές μας, παρ’ ότι πολλοί από αυτούς παραμένουν στην πυρακτωμένη Αθήνα για να ασχολούνται με τα κυβερνητικά ή κομματικά τους καθήκοντα ή ανεβαίνουν στις περιφέρειές τους για να συμμαζέψουν τα του οίκου τους.
Η ολομέλεια της Βουλής διέκοψε τις εργασίες της την περασμένη Παρασκευή -με τη θυελλώδη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων- και από την περασμένη Τρίτη ξεκίνησε η λειτουργία των θερινών τμημάτων της. Τρία τα τμήματα, από 100 βουλευτές στο καθένα, αλλά… ολίγον ανισοβαρή: 5-28/7 το πρώτο τμήμα, 2-4/8 και 23/8-8/9 το δεύτερο («γερμανικό νούμερο», όπως λέγαμε στον στρατό) και 13-30/9 το τρίτο «προνομιούχο» τμήμα, ενώ, όπως θα καταλάβατε, από 5-22/8 το Κοινοβούλιο θα παραμείνει κλειστό. Στο τρίτο τμήμα, που έχει μικρότερη διάρκεια και ελεύθερο όλο το καλοκαίρι, τοποθετούνται εθιμικά οι παλαιότεροι και προνομιούχοι των «εθνοπατέρων», ενώ στο δεύτερο οι νεότεροι και οι νεοεκλεγέντες βουλευτές.
«Γερμανικό νούμερο» λοιπόν και για τη βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Χρύσα Αράπογλου που θα μετάσχει στο δεύτερο τμήμα, στο οποίο και μόνο σε αυτό, σημειωτέον, δεν θα υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος. Για να μη χάσει τη φόρμα της, λοιπόν, η Χρύσα ανέβαλε για λίγο της διακοπές της και συνεχίζει ακάθεκτη τις ερωτήσεις της προς τους υπουργούς. Ερωτήσεις που επικεντρώνονται κυρίως σε θέματα και προβλήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε γενικότερα θέματα πολιτισμού, παιδείας, περιβάλλοντος και τουρισμού, χωρίς φυσικά να εξαιρείται τίποτα. Από τα «πυρά» της μάλιστα δεν ξέφυγε ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, στον οποίο απηύθυνε ερώτηση για το ειρωνικό και απαράδεκτο ύφος που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Αν. Νεράντζης, σε απάντησή του για το θέμα του πάρκου κεραιών στον Χορτιάτη. Στο στόχαστρο της κ. Αράπογλου και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημ. Αβραμόπουλος, για μια σειρά από θέματα που αφορούν την τουριστική κίνηση, ιδιαίτερα στον βορειοελλαδικό χώρο, όπως το πρόβλημα της χρονοβόρας έκδοσης βίζας εξαιτίας της Συνθήκης Σένγκεν για τους διερχόμενους από το κράτος των Σκοπίων, για την τουριστική προβολή της χώρας στο εξωτερικό, για την αύξηση του ΦΠΑ και στις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα κ.λπ.
«Το ότι δεν μετέχω στο πρώτο τμήμα της Βουλής, που λειτουργεί τώρα, δεν σημαίνει ότι έπαψα να είμαι βουλευτής. Πόσο μάλλον όταν τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της χώρας μας παραμένουν άλυτα και καθημερινά αναφύονται και άλλα», απάντησε η Χρύσα Αράπογλου σε συνάντησή της με δημοσιογράφους με αφορμή το τέλος της βουλευτικής περιόδου.