Τράγκας – Αλαφούζος: Οι δύο μνηστήρες της «Απογευματινής»!

Όλες τις προηγούμενες ημέρες κινδύνευε η εφημερίδα να μην εκδοθεί, λόγω των χρεών που έχει στο πιεστήριο (τυπώνεται στην «Καθημερινή») και ο Αλαφούζος έβαλε προϋποθέσεις πως αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες, δεν τυπώνει! Τελικά, με παρέμβαση και κάποιες υποσχέσεις, η εφημερίδα τυπώθηκε, όμως υπάρχει κίνδυνος να μην κυκλοφορήσει μεθαύριο, αν ο Αλαφούζος δεν πάρει τα λεφτά του, όπως έχει διαμηνύσει.

Ίσως πίσω από τις πιέσεις αυτές να βρίσκεται η… επιθυμία του Αλαφούζου να πάρει την εφημερίδα, εξέλιξη που λέγεται ότι βλέπει θετικά και ευνοεί η κυβέρνηση.

Ξαφνικά όμως εμφανίστηκε και ο Γιώργος Τράγκας ο οποίος είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τον εκδότη της Απογευματινής, γνωστό μεγαλοεργολάβο Κώστα Σαραντόπουλο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι στην κυβέρνηση δεν θα ήθελαν με τίποτα να καταλήξει η «Απογευματινή» στον Τράγκα!

Φαίνεται πάντως ότι ο Αλαφούζος θέλει πάση θυσία την «Απογευματινή», ώστε να έχει και απογευματινό φύλλο. Και η «Απογευματινή» τού πάει, δεδομένου ότι είναι μια χαμηλών τόνων εφημερίδα, που εύκολα μπορεί να αναζητήσει αναγνώστη στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο».

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, από παραοικονομική στήλη (ροζ σελίδες) είχε επίθεση η «Καθημερινή» με σκληρά υπονοούμενα κατά του Σαραντόπουλου. Το σχόλιο αφορούσε την «Παντεχνική», της οποίας βασικός μέτοχος είναι ο ιδιοκτήτης της «Απογευματινής».

Αξίζει να παραθέσουμε το σχετικό απόσπασμα. Τίτλος: «Καταιγίδα στην Παντεχνική»: «Πολλοί μέτοχοι διαμαρτύρονται τώρα για τους χειρισμούς του βασικού μετόχου λίγα χρόνια νωρίτερα. Ο βασικός μέτοχος, υποστηρίζουν, λειτούργησε για το δικό του όφελος και κάτι περίεργο, λένε, συνέβη με τους λογαριασμούς εκείνη την “καυτή” περίοδο των συγχωνεύσεων. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να μείνουν με σταυρωμένα χέρια. Και επειδή αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται εύκολα στις δύσκολες εποχές, λογικό είναι τώρα να βγαίνουν στην επιφάνεια και με οξύ ίσως τρόπο. Είναι αυτό που λέμε, “ενός κακού, μύρια έπονται”»…

Το μήνυμα ασφαλώς το πήρε ο κ. Σαραντόπουλος!

Στο μεταξύ, πληρώθηκαν τα επιδόματα αδείας των εργαζομένων και οι ασφαλιστικές εισφορές, και δεν υπάρχουν απαιτήσεις από πλευράς συντακτών, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την εφημερίδα.


Σχολιάστε εδώ