Το συγχωροχάρτι και άλλα…

Το προφητικό αυτό κείμενο κατέληγε: «Μήπως τα “σχέδια” προβλέπουν να βγουν όλα μέλι-γάλα και να συνεχισθεί το καθεστώς και όλοι να τρώνε;».

Αυτά λέγαμε και βγήκαμε αληθινοί! Λίγες ημέρες πριν ο Χρ. Γιανναράς γράφει στην «Καθημερινή» (24/10/04) «Ποτέ στην Ελλάδα επαγγελματίας της πολιτικής δεν καταδικάστηκε, έστω και με άψογα τεκμηριωμένη κατηγορία και καταγγελία, για καταλήστευση του δημόσιου κορβανά. Τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής δεν θα επιτρέψουν να καταδικαστεί ομότεχνός τους για κλοπή δημοσίου χρήματος. Αυτό το ξέρουν όλοι. Γι’ αυτό εμφανίζουν αμετρία θρασύτητας…».

Σήμερα φαίνεται ότι και το «Π» και ο Γιανναράς δικαιωθήκαμε πλήρως.΄Η «κάθαρση» στον χώρο των εξοπλισμών που επαγγέλθηκε ο Καραμανλής κατέληξε σε άδοξο φιάσκο που, ασφαλώς, θα το πληρώσει η Ν.Δ. Οι συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής υπό τον Τραγάκη ήταν μια σειρά σκηνοθετημένων μονόπρακτων ιλαροτραγωδίας.

Εντελώς εσκεμμένα εγκαταλείφθηκε το μείζον, δηλαδή η εξέταση του τεραστίου κόστους των TOR-M1 (580 εκατ. δολ.), οι διάτρητες διαδικασίες, η επιχειρησιακή ακαταλληλότητα του συστήματος και οι προβολείς έπεσαν, κοινή συναινέσει, στο έλασσον, δηλαδή στα αντισταθμιστικά. Κουβέντα για τα 580 εκατ. δολ. και στημένος καβγάς για τα 70 εκατ. δολ. των αντισταθμιστικών. Μάρτυρες βασικοί που είχαν καταθέσει στον εισαγγελέα Αθανασίου δεν εκλήθησαν, οι δε ερωτήσεις προς τους υπολοίπους ήταν τόσο «απαλές» που πρέπει να ήταν βλάκας κανείς για να μην αντιληφθεί τη σκηνοθεσία. Ας μη συζητήσουμε για το τί ελέχθη για τα TPQ-37. Τελικά παρελήφθησαν, εντολή άνωθεν, αφρίζουν-ξαφρίζουν. Πώς δεν τα έστειλαν κι αυτά στην Κύπρο, όπως τα άχρηστα πυροβόλα SUZANA, για να «ενισχύσουν» το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα!

Βασικό δίδαγμα: Οι επιτροπές εμπειρογνωμόνων πρέπει να εκτελούν τις οδηγίες και εντολές που έρχονται από πάνω χωρίς αντίρρηση… Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Το πολύ πολύ κάνουμε μια Εξεταστική και όλα τακτοποιούνται.

Για τα ΤΟR-M1 το θέμα έκλεισε εξαγνισμένο και αγιοποιημένο, από την κυβέρνηση, προχθές και είναι κωμικό και αστείο να βγαίνει ο Τραγάκης και να λέει ότι η υπόθεση είναι ανοιχτή και περιμένει χαρτιά… Ποιους κοροϊδεύει; Όλα έχουν «ρυθμιστεί» όπως είχαμε προβλέψει από τα δύο μεγάλα κόμματα (τα μικρά σιωπούν περιέργως), ώστε να μη θιγεί ο «υπέροχος πολιτικός κόσμος», δηλαδή η συντεχνία.

Τί έγινε λοιπόν την προηγούμενη Δευτέρα; Περιχαρείς και εθνικά υπερήφανοι οι ΠΑΣΟΚοι (Άκης – Γιάννος – Σμπώκος – Κάντας) πανηγύριζαν γιατί «δικαιώθηκαν»! (Αναμένεται, έπειτα από πρόταση του ΠΑΣΟΚ η παρασημοφόρησή τους για «ύψιστες εθνικές υπηρεσίες» από τον Παπούλια).

Πανηγύριζαν με, επίσης, εθνική έπαρση και οι κυβερνητικοί (Σπήλιος και Σια) γιατί τακτοποίησαν το θέμα των TOR-M1 υπέρ των συμφερόντων του έθνους! Δηλαδή υπέγραψαν με τους Ρώσους τροποποιητική σύμβαση, κεκλεισμένων των θυρών, για τα αντισταθμιστικά οφέλη! Ο Σπήλιος, φουσκώνοντας από ενθουσιασμό, δήλωσε ότι «Η σημερινή διευθέτηση δεν έχει καμία σχέση με τα συμβατικά τρωτά της αρχικής σύμβασης, που ήταν βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα».

Και συμπλήρωσε:

• Επιτύχαμε αύξηση των αντισταθμίσεων!
• Διασφαλιστήκαμε με τραπεζιτικές εγγυήσεις!
• Πήραμε δέσμευση της ρωσικής πλευράς για την επιτυχία της διασύνδεσης των TOR-M1 με το ελληνικό σύστημα αεράμυνας! (Εδώ επιβάλλεται μια δεύτερη παρασημοφορία). Κάνουν όμως άπαντες το παπί στα παρακάτω κραυγαλέα:
• Η αύξηση των αντισταθμιστικών είναι μύθος. Το μεγαλύτερο μέρος της «αύξησης» είναι οι ρήτρες καθυστέρησης. Μηδέν από μηδέν, μηδέν. Οι τραπεζικές εγγυήσεις αντιπροσωπεύουν το ποσό που είχε, έτσι ή αλλιώς, παρακρατηθεί. Κι εδώ μια τρύπα στο νερό.
• Η πολυδιαφημιζόμενη διασύνδεση του συστήματος TOR-M1 για το εθνικό δίκτυο έπρεπε να έχει γίνει από την ώρα της παραλαβής του για να είναι το αντιαεροπορικό αξιόμαχο. Τα αγοράσαμε το 1999, με διαδικασίες «απορρήτου και κατεπείγοντος», για να καλύψουμε τις ελλείψεις της αεράμυνάς μας, και σήμερα, το 2005, είναι επιχειρησιακά μη χρησιμοποιήσιμα!

Και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που οι μεγαλόψυχη ρωσική «ROSOBORONEXPORΤ» μάς υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιήσει το θέμα και όχι μόνον αυτό. Αλλά θα τα διασυνδέσει και με τους S-300, που βρίσκονται σε αποθήκες στην Κρήτη και δεν πρόκειται να βγουν αν δεν το επιτρέψουν οι Αμερικανοί, δηλαδή ΠΟΤΕ.

Καλά, πόσο αφελείς μάς περνάνε που μας τα λένε αυτά. Πώς τα δέχεται η υπερήφανη ηγεσία του ΥΕΘΑ… Το σπουδαιότερο όμως είναι το εξής. Όπως είναι τοις πάσι γνωστό, ΟΛΑ τα αντιαεροπορικά που αγοράσαμε το 1999 έναντι, συνολικά, 850 εκατ. δολαρίων, δηλαδή τα TOR-M1, CROTALE, OSA-AK, είναι ενεργητικού τύπου, ξεπερασμένα τεχνολογικά, και καταστρέφονται αμέσως αν ενεργοποιηθούν από το τουρκικό οπλοστάσιο (βλήματα HARME των F-16, οπλισμένα VAV’s HARPIES και HERON – ίδε εκτεταμένη έρευνα «Καθημερινής», 19 Ιουλίου 2005). Ας βγει επιτέλους ένα από τα επίλεκτα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής (Τραγάκης, Ζαγορίτης, Λυκουρέντζος, Βενιζέλος, Λοβέρδος, Καρχιμάκης), η υπεύθυνη ομάδα του ΠΑΣΟΚ (Άκης, Γιάννος, Σμπώκος, Καντάς) ή ο υπουργός Άμυνας, να το διαψεύσει, να καθησυχάσει τον κόσμο. Ας το κάνει ο Α/ΓΕΣ ή ο Α/ΓΕΕΘΑ, έχουν υποχρέωση. Η κωμωδία και η εξαπάτηση έχουν τα όριά τους. Αλήθεια, τι έγινε ο φάκελος των SUZANA που στάλθηκε προ 8μήνου από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην πρόεδρο της Βουλής για σύσταση Εξεταστικής; Το πνίξαμε κι αυτό; Παράνομα η κυρία Μπενάκη το κρατάει στο συρτάρι της και δεν το έφερε ακόμη στην Ολομέλεια της Βουλής.


Σχολιάστε εδώ