Στην Επιτροπή Θεσμών η μεταβίβαση του Flash

Η φήμη πως ο σταθμός και η πύλη flash.gr πέρασαν στα χέρια του Θ. Αναστασιάδη διαψεύδεται από το «Θέμα», ενώ ακούγονται τα ονόματα του Μπόμπολα, ο οποίος είχε ενδιαφερθεί στο παρελθόν, και μιας αμερικανικής εταιρείας. Το τίμημα είναι υψηλό. Ο σταθμός έχει γύρω στους 160 εργαζομένους και η μηνιαία μισθοδοσία ανέρχεται σε περίπου 250.000 ευρώ. Ο Σ. Πουλόπουλος είχε ζητήσει από τον Α. Λιάτσο 8 εκατ. ευρώ για τη μεταβίβαση, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ των οποίων 4 εκατ. ευρώ για τα χρέη (ορισμένα είναι στην Intracom και σε άλλες εταιρείες του ομίλου) και 4 εκατ. ευρώ για την άδεια.

Το θέμα, πάντως, εξαιτίας των συντονισμένων κινητοποιήσεων των εργαζομένων και των επαφών τους με κυβέρνηση, ΣΥΝ και ΚΚΕ παίρνει διαστάσεις, διότι ξαναφέρνει στο επίκεντρο τη μεταβίβαση έναντι 100.000 ευρώ των μετοχών από την Ε. Κόκκαλη στον Σ. Πουλόπουλου, πράξη που δέχτηκε το ΕΣΡ. Με επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Επικρατείας και Απασχόλησης ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης ζητάει να πληροφορηθεί πώς θα αντιμετωπίσουν την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, τι προτίθενται να κάνουν για να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας των δύο μέσων και ποια μέτρα θα λάβουν για να διασφαλιστεί ο διαφανής τρόπος μεταβίβασης και το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε ότι το θέμα αφορά τη διαφάνεια, καθώς δεν είναι γνωστός ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η αδιαφάνεια στο ιδιοκτησιακό καθεστώς επηρεάζει και τους εργαζομένους. Ο ρόλος του ΕΣΡ, που ελέγχεται από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αναδεικνύεται για μία ακόμη φορά. Αποδέχθηκε δύο φορές τη μεταβίβαση των μετοχών ως κανονική, ενώ προ τριών εβδομάδων ο εκπρόσωπος του Σ. Πουλόπουλου είχε πει στο συμβούλιο πως ο εκδότης του «Πρωταθλητή» δεν πρόκειται να το πουλήσει.

Τώρα το περιβάλλον Πουλόπουλου διοχετεύει πως άλλα του είπαν (σ.σ. οι άνθρωποι του προέδρου, προφανώς) και άλλα βρήκε… Ο Δ. Χαραλάμπης, αντιπρόεδρος του συμβουλίου, δικαιολογήθηκε λέγοντας πως, αν δεν είχαν δεχτεί τη μεταβίβαση, θα έπρεπε να κλείσουν τον σταθμό, σαν να είναι μονόδρομος και να μην μπορεί να ελεγχθεί η αξιοπιστία του νέου ιδιοκτήτη.

Με την κίνηση όμως του ΕΣΡ συνεχίστηκε η έκδοση των πιστοποιητικών διαφάνειας για την Intracom, ενώ οι εργαζόμενοι στον Flash 96 περιμένουν την καταβολή των δεδουλευμένων Μαΐου – Ιουνίου και στο Flash.gr Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, καθώς και των επιδομάτων αδείας για τους εργαζόμενους στα δύο μέσα.


Σχολιάστε εδώ