Σε ετοιμότητα η ΕΛΑΣ μετά το Λονδίνο

Αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε ότι δεν επρόκειτο για ατύχημα, αλλά για τρομοκρατική ενέργεια, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, συγκάλεσε σύσκεψη στελεχών της ΕΛΑΣ, της ΕΥΠ και του Πυροσβεστικού Σώματος και ζήτησε άμεση επαναφορά των τριών σωμάτων στον βαθμό ετοιμότητας που επικρατούσε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε να λειτουργήσει άμεσα, αν χρειαστεί, ένα μίνι Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων υπό τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, με τη συμμετοχή των αρχηγών του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, του διοικητή της ΕΥΠ, ενός ανώτατου αξιωματικού του ΓΕΕΘΑ και του διευθυντή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αν και η Ελλάδα δεν έχει λόγους να ανησυχεί για πιθανή εμφάνιση της διεθνούς τρομοκρατίας στο έδαφός της, μια και ξεπέρασε χωρίς προβλήματα τον «σκόπελο» του 2004, οι επιθέσεις στο Λονδίνο δεν μπορούσαν παρά να προκαλέσουν αναστάτωση και στην Αθήνα. Στη σύσκεψη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζήτησε από τους διευθυντές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ταξίαρχο Δημήτρη Γαλλίκα, και της ΕΥΠ, πρέσβη Ιωάννη Κοραντή, να ενημερώνουν συνεχώς ο ένας τον άλλον για τις πληροφορίες που δέχονται, αλλά και να τεθούν σε διαρκή παρακολούθηση όσοι αλλοδαποί από αραβικές χώρες είχαν κριθεί ύποπτοι και πριν από τους Αγώνες της Αθήνας.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα φαξ των δύο υπηρεσιών έχουν «πάρει φωτιά», καθώς δέχονται συνεχώς ενημέρωση από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του κόσμου για κινήσεις ατόμων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα για τρομοκρατική δραστηριότητα. Αλλά και οι ελληνικές αρχές ενημερώνουν τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες —και ειδικά τη Σκότλαντ Γιαρντ και τη βρετανική μυστική υπηρεσία ΜΙ-6- για τα μηνύματα που παίρνουν από άλλες χώρες.


Σχολιάστε εδώ