Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…

Ο σοφός λαός μας -ο μικρός και μέγας- χρησιμοποιεί συχνά μια παροιμία όταν θέλει να αναδείξει αλλά και να αποδείξει το μέγεθος της υποκρισίας όσων καμώνονται πως μπορούν να κρίνουν χωρίς να κρίνονται. «Στου κρεμασμένου το σπίτι», λέει, «δεν μιλάνε για σχοινί». Και αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν πολύ πριν αφιερώσουν έστω και μια αράδα ως απάντηση οι εκδότες του «Θέματος».

Αποτελεί πάγιο κανόνα της επικοινωνίας το γεγονός ότι όποιος χάνει την ψυχραιμία του και ενεργεί εν θερμώ συνήθως προβαίνει σε δηλώσεις και ενέργειες για τις οποίες στη συνέχεια μετανιώνει πικρά. Ας μη μας προκαλούν, λοιπόν, γιατί αυτό, εκτός των άλλων, χωρίς να το θέλουν, επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς τα όσα γράψαμε. Εμείς για λόγους καθαρά ενημερωτικούς καταγράψαμε αυτό που μήνες τώρα συζητάει όλη η πιάτσα -δημοσιογραφική κι όχι μόνο! Το συζητάει, μα δεν το έχει γράψει μέχρι στιγμής κανείς. Ε, λοιπόν εμείς επειδή δεν είμαστε τρόφιμοι κανενός και δεν φοβόμαστε κανέναν τολμήσαμε και το γράψαμε. Μένει στην πράξη να επιβεβαιωθούμε ή να διαψευστούμε… Αλλά, αγαπητοί Μάκη και Θέμο, ποτέ δεν έχετε αναφερθεί σε κείμενά σας σε πληροφορίες και φήμες; Εκτός κι αν για σας τις φίρμες επιτρέπεται. Θα περιμέναμε πάντως ότι θα δίνατε τη μάχη της ενημέρωσης με όπλο τη δημοσιογραφική ύλη και όχι την προσφορά CD και DVD για να εξασφαλίσετε αναγνώστες!

ΥΓ.: Ο Ανδρέας Κουρής ποτέ δεν έκρυψε ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς μετέχει στο κανάλι MAD, που… αποκαλύψατε, νομίζοντας ότι έτσι θα μας εκθέτατε -μάλλον τον εργοδότη σας εκθέτετε…- πράγμα που πρόδιδε δολιότητα. Πάντως εν γνώσει σας γράψατε ψευδώς ότι κατέχει «ποσοστό πλέον του 20%», ενώ η αλήθεια είναι ότι το ποσοστό είναι λίγο μικρότερο του 19%. Η συμμετοχή του κ. Κοντομηνά είναι δηλωμένη από χρόνια στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στο υπουργείο Τύπου και σε όλες τις αρμόδιες αρχές. Όλα στο φως… Εμείς δεν κρύβουμε τίποτε, ενώ εσείς μπορείτε; Κι αν ναι, γιατί δεν ανακοινώνετε, σε συνέντευξη Τύπου, όπως είχε πει από την εκπομπή του ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ποιοι συνέβαλαν οικονομικά στην έκδοση της εφημερίδας σας; Τέλος ως προς τον τίτλο του δημοσιεύματός σας «Φωνάζει ο κλέφτης», εμείς θα αντιπαραθέταμε το γνωστό «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα…».


Σχολιάστε εδώ