Διάδρομοι και Ψίθυροι

Τον «χορό» άνοιξε η JP Morgan, οι αναλυτές της οποίας θέτουν τον πήχη στα 37 ευρώ, ενώ εξακολουθούν να αναμένουν από τη μετοχή πορεία καλύτερη της αγοράς. Ταυτόσημες αναλύσεις για το χαρτί εξέδωσαν τουλάχιστον τρεις εγχώριες ΑΧΕ (Εγνατία, Finance, Eurosec κ.λπ.) και, αν δεν απατώμαι, και η Citigroup.

– Βελτίωση κατέγραψαν τα μεγέθη του ομίλου Elbisco τόσο σε επίπεδο μητρικής όσο και σε ενοποιημένη βάση, βάσει των λογιστικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου του 2005, οι οποίες συντάχθηκαν για πρώτη φορά σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα. Και να θυμίσω πως το καλοκαίρι μάλλον καλό κάνει στα μεγέθη της συγκεκριμένης εταιρείας.

– Σύσταση «overweight» για τις ελληνικές τράπεζες δίνει η Citigroup, αναφέροντας την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, την ΕFG Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και την Εμπορική, για τις μετοχές των οποίων θέτει τιμή-στόχο και συστάσεις. O διεθνής οίκος συνιστά «buy» για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της EFG Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς. Για τη μετοχή της Εμπορικής η σύσταση είναι «sell». Το κλειδί, πάντως, στην υπόθεση θα έρθει από αλλού. Μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Citigroup, ο υπουργός Οικονομίας κ. Αλογοσκούφης μιλώντας στο Reuters δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν ενθαρρύνει τις συγχωνεύσεις μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, προτιμώντας τις συνεργασίες με ξένα πιστωτικά ιδρύματα για λόγους ενίσχυσης του ανταγωνισμού στον κλάδο»…

Π. Γ.


Σχολιάστε εδώ