ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ

Άντε να δούμε ποιοι θα χωρέσουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Όλοι θέλουν να είναι υποψήφιοι… Έχουμε και λέμε: Βαγγέλης Αντώναρος, Γιάννης Ανδριανός, Νίκος Ελευθερόγλου, Ν. Καραχάλιος, Παν. Λειβαδάς (γενικός γραμματέας Ενημέρωσης), για πρώτη… φουρνιά! Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι αφήνουν τον… γάμο να πάνε για πουρνάρια…

Λένε ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να την κάνει. Να αφήσει το κόμμα και να πάει στην κυβέρνηση. Αντίθετη πληροφόρηση έχουν οι κολλητοί του. Θα μείνει στο πόστο του. Και ως γραμματέας θα δώσει τη μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, αν και οι σίγουρες απώλειες που θα έχει η ΝΔ (υπολογίζουν από τις 30 νομαρχίες να κρατήσει τις 24) είναι ο λόγος που θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ της… κατάληψης υπουργείου.

Στη Ρηγίλλης και στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως ξέρουν ότι η μάχη των εντυπώσεων πρέπει να επικεντρωθεί στην υπερνομαρχία Αθηνών. Και ήδη αναζητείται ισχυρή προσωπικότητα που να κερδίζει ψήφους πέραν των κομματικών συρματοπλέγμων… Αν και ακόμα δεν έχει αρχίσει η επιλογή, καμιά δεκαριά νομάρχες έχουν ήδη ενημερώσει το κόμμα ότι δεν θέλουν να είναι ξανά υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών που αποσύρονται είναι ο νομάρχης Τρικάλων και ο Ημαθίας. Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος ξεκίνησε ήδη την προεκλογική εκστρατεία, αν και η επανεκλογή του, για τρίτη φορά, είναι αδιαμφισβήτητη, όπως και του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, που απέδειξε πως μπορεί να έχει την αγάπη του κόσμου. Στον Πειραιά, βλέψεις για την καρέκλα του Αγραπίδη έχει ο βουλευτής Πέτρος Μαντούβαλος, έστω κι αν δεν το… μαρτυράει!

Δεν καταλαβαίνω τι σκοπό εξυπηρετούν οι πρωινές συνάξεις στο Ζάππειο, όπου υπό τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης κ. Λιβαδά συνεδριάζουν όλοι οι υπεύθυνοι των Γραφείων Τύπων των υπουργείων και αν το θέμα το απαιτεί και ο αρμόδιος υπηρεσιακός παράγων και στο Μαξίμου με τους… θαμώνες του Πρωθυπουργικού Γραφείου. Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν πού χρησιμοποιούνται, ποιος τα αξιοποιεί; Μάλλον για να περνάει η ώρα…

Απέφυγε να πάρει μέρος ο Νικήτας Κακλαμάνης στη συζήτηση του νομοσχεδίου του για τη Δημόσια Υγεία στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα να χορηγούν ιδιωτικά νοσοκομεία ειδικότητα, διάταξη που… αξιοποιήθηκε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για να κατηγορήσουν την κυβέρνηση ότι το κάνει χάριν της Νατάσας! Η σιωπή του υπουργού ερμηνεύθηκε από… πονηρούς κοινοβουλευτικούς, που πιάνουν πουλιά, στον αέρα, ως ένδειξη διαφωνίας…

Όμως στο ίδιο νομοσχέδιο επισημάνθηκε μια παράλειψη, που προφανώς έγινε χάριν… ρουσφετιού! Πιο συγκεκριμένα, το Ίδρυμα Μητέρα, που είναι το μόνο εργαλείο που έχει το Δημόσιο για τις
υιοθεσίες και τις ανάδοχες οικογένειες, δεν γίνεται, όπως όλα τα άλλα ομοειδή, Ίδρυμα Κοινωνικής Προστασίας, παρόλο που αυτή είναι η αποστολή του. Η εξήγηση απλούστατη. Ο διοικητής ενός τέτοιου ιδρύματος πρέπει να έχει πτυχίο Ανωτάτης Σχολής και η Μάρω Κοντού, η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Ν.Δ., που έχει τοποθετηθεί πρόεδρος του Ιδρύματος Μητέρα, διαθέτει μόνο δίπλωμα Σχολής Χορού! Οι εργαζόμενοι πάντως διαμαρτύρονται γι’ αυτήν την υποβάθμιση του Ιδρύματος! Ο υπουργός Υγείας έχει τον λόγο.

Τρέχει από υπουργείο σε υπουργείο και από την μια άκρη στην άλλη ο βουλευτής της ΝΔ στην Κεφαλονιά Πέτρος Αλιβιζάτος. Τη μια βρίσκεται στην ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιου Αραβαντινού, Ληξουριώτη (όχι… Κεφαλονίτη) την επομένη βρίσκεται στη Ηλεία, για τον γιορτασμό της μάχης του Λάλα του 1821, όπου συμμετείχαν εκατοντάδες Κεφαλλήνιοι, την άλλη στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου, ζητιανεύοντας κανένα φράγκο και τελικά αποσπώντας έκτακτη επιχορήγηση 280.000 ευρώ για «πολιτική προστασία» και άλλα 10.000 ευρώ εξασφάλισε από τον υφυπουργό Εξωτερικών Παν. Σκανδαλάκη για τις ανάγκες του Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων, που θα διεξαχθεί στις 29, 30 και 31 Ιουλίου, στην Έρισο! Τελικά ο Πέτρος πάει παντού…

Ελλάδα, παγκόσμια δύναμη ανθρωπιάς!

Σε άλλους ρυθμούς έζησε πριν από λίγες ημέρες η Κομοτηνή. Ήταν η συναυλία της Νάνας Μούσχουρη στην κεντρική πλατεία, που γέμισε από κόσμο και οργανώθηκε από την υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «HELLENIC AID: Ελλάδα, παγκόσμια δύναμη ανθρωπιάς».
Στη συναυλία της καταξιωμένης παγκοσμίως τραγουδίστριάς μας και πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNICEF παραβρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος και απένειμε τιμητική πλακέτα στη Νάνα Μούσχουρη. Ανάλογες με τη συναυλία εκδηλώσεις της υπηρεσίας αυτής του υπουργείου Εξωτερικών θα ακολουθήσουν σε άλλες περιοχές της χώρας σε μια εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινής γνώμης για τους στόχους της χιλιετίας αλλά και στη διεθνή προβολή του έργου της Ελλάδος στο πλαίσιο της διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας, που προσφέρει η χώρα μας προς τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στο… Δούκα-το του Πέτρου και της Ιλεάνας

Τέτοια συρροή πολιτικών και προσωπικοτήτων απ’ όλους τους χώρους το Πικέρμι δεν είχε ξαναζήσει. Στο αχανές κτήμα της οικογένειας Έβερτ, ο Πέτρος Δούκας και η όμορφη γυναίκα του Ιλεάνα (κόρη του Μίλτου) κάλεσαν τους φίλους τους για να γιορτάσουν τη βάφτιση του γιου τους, στον οποίο οι νονοί, κ. Δαγκαβάλας και η κυρία Άννα Σουρμπέτη, οικογενειακοί φίλοι, του έδωσαν το όνομα Γιώργος.
Όλη σχεδόν η κυβέρνηση ήταν εκεί! Μέχρι και ο Γιώργος Αλογοσκούφης με την γυναίκα του, παρά τις βαριές αιχμές που είχε πει εναντίον του ο πεθερός.
Ήταν εκεί καθηγητές πανεπιστημίων, στρατηγοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, αλλά και πολλοί φίλοι από το Υπόλοιπο Αττικής.
Έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η παρουσία της Γιάννας Αγγελόπουλου, που ήρθε, χωρίς τον Θόδωρο που έλειπε στο εξωτερικό, σχεδόν τελευταία και όλα τα μάτια πέσανε πάνω της. Αρκετά μαυρισμένη, με ένα εντυπωσιακό φόρεμα και λίγα κιλά, που διέψευσαν όλες εκείνες τις φήμες ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.
• Κάποια στιγμή εισέρχεται στο αχανές κτήμα της οικογένειας Έβερτ η Ντόρα, αρκετά αδυνατισμένη, μέχρις εκπλήξεως! Τα σχόλια δίνουν και παίρνουν, όπως και οι χειραψίες. Πρόσωπο με πρόσωπο έρχεται με τον υφυπουργό Οικονομίας Μάκη Ρεγκούζα, που δίνει το χέρι και χαιρετάει τη δήμαρχο.
– Άσε του λέει, η Ντόρα, εν αναμονή μέλος της κυβέρνησης, γιατί μπορεί να σου φέρω γρουσουζιά…
Τι εννοούσε τώρα, κανένας δεν κατάλαβε. Ούτε η ίδια εξήγησε… Ίσως να έχει σχέση με την γκαντεμιά, που έχει γίνει συνώνυμο του πατρός…
• Πάντως οι εκτιμήσεις μεταξύ κυβερνητικών στελεχών έπεφταν σαν να πόνταραν στην… τσόχα! Άλλοι βλέπουν να μπαίνει στη κυβέρνηση κι άλλοι έλεγαν να ξεχάσει το υπουργείο Εξωτερικών και άλλοι πιο… καραμανλικοί, περισσότερο ακραίοι, να ξεχάσει και την κυβέρνηση, ο Καραμανλής δεν κάνει τέτοια λάθη…
• Παρών και και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, που μόνιμο άγχος είχε τα ρετιρέ του λιμανιού. Σε πηγαδάκι εξηγούσε ότι σε νυκτερινή έφοδο διαπίστωσε ότι οι λιμενεργάτες… νοικιάζουν Αλβανούς και… Κινέζους, που δουλεύουν στους γερανούς, οι μισοί απ’ όσους εμφανίζονται στα βιβλία στη βάρδια, και τα… αφεντικά πίνουν τα ουζάκια τους!
• Ήταν μια όμορφη βραδιά, με άψογα όλα και τέλεια οργανωμένα, και τις λιχουδιές στα κάρβουνα τις τίμησαν όλοι δεόντως.
• Το μόνο πάντως που έλειπε ήταν μια κυβέρνηση του… Δουκά-του Πικερμίου!


Σχολιάστε εδώ