Ποιος ενοχλήθηκε;

Στο εξώδικο αναφέρονται τα εξής:
«Επειδή εν γνώσει σας υποστηρίζετε ανακριβώς σε βάρος μας τ’ ανωτέρω, ώστε να σχηματίζονται εντυπώσεις ψευδείς περί οικονομικής εξάρτησής μας από υποκρυπτόμενους τρίτους, παρέες, αφρόκρεμα κ.λπ. στους αναγνώστες, ενώ γνωρίζετε ότι ουδεμία τέτοια εξάρτηση και υποστήριξη της εφημερίδας μας υφίσταται και ότι τούτο ως ισχυρισμός πλήττει την αξιοπιστία της δημοσιογραφικής μας αμεροληψίας διαμαρτυρόμαστε για το δημοσίευμά σας αυτό, που προσβάλλει με έκδηλη την καταφρόνηση εξ όσων αναγράψατε την τιμή της εταιρείας μας και Σας ζητούμε προς αποκατάσταση της αλήθειας που σκόπιμα κακοποιήσατε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας αυτή».

Σημ. «Π»: Δεν έχουμε καμία διάθεση να αμφισβητήσουμε την παραπάνω διαβεβαίωση. Μακριά βέβαια από μας τα περί σκοπιμοτήτων. Θυμόμαστε, πάντως, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, ότι ο εκ των εκδοτών Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είχε πει σε εκπομπή του ότι κάποιοι φίλοι έχουν βάλει τα χρήματα εν είδει δανείου και μάλιστα είχε αναφέρει τα ονόματα του Γιάννη Ραυτόπουλου και του Βαγ. Μυτηλιναίου.

Ως προς τα ονόματα του δημοσιεύματος, και δη του Δημ. Κοντομηνά, στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί καιρό και μέχρι τώρα από κανέναν δεν έχει διαψευσθεί. Μας κάνει πάντως εντύπωση, γιατί κρίθηκε απαραίτητη η αποστολή εξωδίκου, ενώ θα αρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα, όπως και γιατί δεν στάλθηκε το εξώδικο την επόμενη της κυκλοφορίας του «Π». Προφανώς κάποιος πρέπει να ενοχλήθηκε γιατί ήρθε στο φως το όνομά του και επέμεινε να υπάρξει αντίδραση διά της δικαστικής οδού. Το εξώδικο δεν απαντά στο ερώτημα, αφού δεν είναι οι αναφερόμενοι στο δημοσίευμα οικονομικοί υποστηρικτές της εφημερίδας, ποιοι σηκώνουν το βάρος αυτής της επένδυσης, αν και από τη στιγμή που πέτυχε τη μεγάλη κυκλοφορία, κατακτώντας την πρώτη θέση, ίσως και να μη χρειάζονται. Τέλος, σημειώνουμε την ανθρώπινη απορία μας, πώς έχει πάρει όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον Τύπο το δικηγορικό γραφείο του κ. Ναούμ Τζίφρα (είναι γιος του τέως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Παρμενίωνα Τζίφρα, που μετείχε ως αντιπρόεδρος στο Ειδικό Δικαστήριο που δίκασε τον Ανδρέα Παπανδρέου)!


Σχολιάστε εδώ