Πατρινά Και Άλλα…

♦ Και μια και μιλάμε για την τοπική Νέα Δημοκρατία, θα μας επιτρέψετε να κάνουμε μια μικρή αναφορά στο μεγαλοστέλεχος Θρασύβουλο. Ο Θρασύβουλος Μαυρομάτης, λοιπόν, μόλις άκουσε τον νομάρχη να λέει ότι για τις προσεχείς εκλογές έχει «κλειδώσει» για τον συνδυασμό του δυο-τρία στελέχη της ΝΔ, πήρε ανάποδες. Με δηλώσεις του στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ» προκαλεί τον κ. Κατσικόπουλο να κατονομάσει αμέσως τα στελέχη για τα οποία μίλησε.

♦ Και λοιπόν; Και να τα πει ο Κατσικόπουλος, τι θα κάνει ο Θρασύβουλος; Μήπως θα υποβάλει μηνύσεις; Δεν νομίζω… Και όσον αφορά το σχόλιό του, ότι θα υποστεί από δω και πέρα ο νομάρχης σκληρή κριτική σχετικά με τη θητεία του, καλύτερα να μην το πιάσουμε το θέμα, γιατί θα πικραθούμε πολύ… Μόνο μια ερώτηση θα κάνω: Την κριτική θα την κάνει ο Βασίλης Μπεκίρης;
Έλεος, Θρασύβουλε…

♦ Και μετά το μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική αρχή και επειδή κινδύνευαν από υπερκόπωση οι αντιδήμαρχοι, ο κ. Καράβολας φρόντισε να αυξήσει τις αντιδημαρχίες από επτά σε οκτώ. Ο νέος αντιδήμαρχος ακούγεται ότι θα είναι ο κ. Ζαφειρόπουλος. Αλλά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θα κάνει ο Γιώργης. Θα το «παίζει» μήπως Αθανασάκης;

♦ Όταν η παραδοσιακή «δεξιά» εφημερίδα της Πάτρας εκθειάζει το κατά πάσα πιθανότητα επόμενο υποψήφιο δήμαρχο, Γιάννη Δημαρά, τι να περιμένει μετά η Ρηγίλλης; Το έβαλε στα «άνω» συγκεκριμένης στήλης γιατί βγήκε, λέει, αλώβητος από την υπόθεση «Κρητικού». Μπράβο, καλά μου παιδιά, θα τα διαβάζει ο Μεϊμαράκης και θα βγάζει καντήλες.

♦ Όπως είχαμε προβλέψει, ο Δημήτρης Σιαμπλής είναι ο νέος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών. Ο κ. Σιαμπλής είναι και από τα πλέον σημαντικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που… ξέχασε να αξιοποιήσει.

♦ Ο χαμένος στην υπόθεση είναι το ΠΑΣΟΚ, αφού η υποψηφιότητα της κ. Γατοπούλου έπιασε πάτο. Και μάλλον δεν ήταν έκπληξη. Εκ των υστέρων βέβαια κάποιοι φωνάζουν, αλλά άργησαν πολύ. Πάρα πολύ!

♦ Ο Πεφάνης έμαθα ότι χαρίζει πρόστιμα όπου αυτός θέλει. Και φυσικά οι έμποροι γίνονται Τούρκοι, τονίζοντας ότι ο δήμος κρίνει με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μάλλον με τις ψήφους πάει το πράγμα και όχι με το κιλό. Αν και η δεύτερη περίπτωση ταιριάζει περισσότερο στον Μήτσο!

♦ Μήπως υπάρχει κανένα νέο για την Πολιτιστική; Μαθαίνω ότι γίνονται κάποιου είδους διακρίσεις στις επιλογές των καλλιτεχνών. Είναι αλήθεια, Θάνο; Εγώ απλώς θα επισημάνω ότι κάποια κυρία δίνει απαντήσεις σε παραγωγούς και μάλιστα λέει το ότι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει αργήσει. Είναι αλήθεια αυτό; Ανεξάρτητα πάντως αν είναι αλήθεια ή όχι, είναι απρέπεια κάποιο κοριτσάκι να καθορίζει τις τύχες μιας ολόκληρης πόλης. Λεπτομέρειες την επόμενη Κυριακή.

♦ Λιάπης και Σουφλιάς τα μπέρδεψαν για τον εμπορευματικό σταθμό στην Πάτρα. Με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανένας πλέον ποια είναι η κυβερνητική επιλογή. Φυσικά, δεν είναι το μόνο κρούσμα. Θα ήθελα να ήξερα, ο πρώτος βουλευτής του νομού και υπουργός Άμυνας τι κάνει; Και δεν λέω για τα καμώματα ορισμένων συνεργατών του. Γιατί αυτό αποτελεί στοιχείο βαθιάς έρευνας. Μιλάω σε πολιτικό επίπεδο. Κάνει κάτι; Τα αποτελέσματα πάντως δεν μαρτυρούν κάτι τέτοιο…

♦ Πρωτοβουλία του βουλευτή Μιχάλη με ερώτηση στη Βουλή για το Νοσοκομείο Αιγίου. Και εγώ που νόμιζα ότι η Αχαΐα έχει τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Sorry!

♦ Θα βρεθεί κάποιο… μυαλό στην Πάτρα που να δώσει λύση στον καθημερινό βραχνά με το κομφούζιο που γίνεται όλες τις ώρες στην παραλιακή λεωφόρο, με την έξοδο και την είσοδο των φορτηγών και των Ι.Χ. από το λιμάνι, που έρχονται ή φεύγουν με τα φέρι; Εκτός και αν η λύση είναι να… φύγει το λιμάνι! Κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί και αυτό! Πριν λοιπόν συμβεί, ας φροντίσουν οι τοπικοί αρμόδιοι για διέξοδο…


Σχολιάστε εδώ