Νέα αποχώρηση στις Συκιές…

Με μία ανοιχτή επιστολή (ο τρόπος αυτός, από ό,τι φαίνεται, γίνεται μόδα στους διαφωνούντες των Συκεών) ο Νίκος Γκατζές (αποχωρεί από την παράταξη, αλλά παραμένει στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου) εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του και της άρσης της εμπιστοσύνης του στο πρόσωπο του Σ. Δανιηλίδη, τον οποίο κατηγορεί για αλαζονεία και αυταρχισμό.

Σκληρές κουβέντες εις βάρος τού πρώην «κολλητού» του, ο οποίος από την εκλογή του για πρώτη φορά στο δημαρχιακό αξίωμα το 2004 τον είχε για «δεξί του χέρι» (ο Γκατζές ήταν αντιδήμαρχος επί 10 χρόνια συνεχώς). Φαίνεται ότι η πολιτική διαφωνία του Ν. Γκατζέ με τον δήμαρχο δεν έχει πλέον επιστροφή. Ίσως και στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι όταν μεταξύ δύο φίλων μπαίνει η φιλοδοξία, τότε δηλητηριάζονται ανεπανόρθωτα οι ανθρώπινες σχέσεις.

Επιπλέον, ίσως η στιγμή της αποχώρησης του Γκατζέ δεν είναι τυχαία, αφού, όπως λένε στις Συκιές, έχει ήδη αποφασίσει να κατεβεί ως υποψήφιος κόντρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Δανιηλίδη και επιθυμεί να έχει τον χρόνο για να αποστασιοποιηθεί από τη διοίκηση του δήμου, να προετοιμαστεί και να αναζητήσει συμμαχίες.

Και αν αληθεύουν τα σενάρια που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία να διεκδικεί με κάθε τρόπο δύο «πράσινους» δήμους στη Θεσσαλονίκη, αυτούς της Καλαμαριάς και των Συκεών, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει «εντοπίσει» ήδη τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει στις Συκιές (μολονότι ο Γκατζές επιμένει να δηλώνει ΠΑΣΟΚ).

Πάντως, στους «πράσινους» των Συκεών, που θέλουν να συνεχίσουν να υπερηφανεύονται για τον δήμο τους και το έργο που γίνεται σε αυτόν, κερδίζει έδαφος η άποψη ότι όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να συνεννοηθούν και να τα βρουν.

Αδικεί τον Σίμο…


Διαβάζοντας την ανοιχτή επιστολή αποχώρησης του Ν. Γκατζέ από την παράταξη του δημάρχου Συκεών, μας έκανε εντύπωση η καταγγελία του για ολιγωρία του Δανιηλίδη στην εκτέλεση των έργων και την υλοποίηση του προγράμματός του.

Μας έκανε δε εντύπωση, επειδή ο Δανιηλίδης έχει τη φήμη του εργασιομανή, με τη μοναδική ικανότητα να ασκεί αφόρητη πίεση στους αρμοδίους και να εξοικονομεί χρήματα για έργα.

Ψάχνοντας, λοιπόν, ανακαλύψαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με την καταγγελία του Γκατζέ.

Πριν από έναν μήνα εγκαινιάστηκε το κλειστό δημοτικό θέατρο Συκεών, παραδόθηκε προς χρήση το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου, ολοκληρώθηκαν τα έργα της ανάπλασης της πλαγιάς των Αγίων Θεοδώρων, άρχισε η προσθήκη νέων αιθουσών και η κατασκευή γυμναστηρίου στο κτίριο του 1ου Λυκείου, ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τον Σεπτέμβριο παραδίδονται το κτίριο του ΚΑΠΗ και του δημοτικού ιατρείου και το κτίριο των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου.

Εάν σε αυτά προσθέσουμε την πετυχημένη πρώτη χρονιά λειτουργίας του δημοτικού ωδείου που συγκέντρωσε την προτίμηση 150 μαθητών και το γεγονός ότι 3.500 πολίτες συμμετείχαν στα προγράμματα του δημοτικού κολυμβητήριου, τότε μάλλον αυτή η καταγγελία πρέπει να μην «πατάει καλά».

Και επειδή οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι, του Δανιηλίδη μπορεί να του προσάψει κανείς έναν ιδιόμορφο χαρακτήρα και έναν ιδιαίτερο τρόπο διοίκησης, δύσκολα όμως θα τον κατηγορήσει για ανεπάρκεια ή ολιγωρία στην άσκηση των καθηκόντων του, πολύ δε περισσότερο στο «κυνήγι» των έργων στον δήμο του.

Χτυπήθηκαν στα… νερά

Τα παρασκηνιακά κονταροχτυπήματα των τριών διεκδικητών της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ ήταν δυνατά και αιματηρά. Οι Γρίβας, Ρετζεπέρης και Σκόδρας χρησιμοποίησαν κάθε μέσον που είχαν διαθέσιμο για να εξασφαλίσουν το αξίωμα που παρέμενε «ορφανό» μετά την αποπομπή του Σάκη Τζακόπουλου πριν από μερικούς μήνες.

Ο Ρετζεπέρης, αν και ξεκίνησε ως φαβορί, έχοντας την ευθεία υποστήριξη του προέδρου της ΝΔ Θεσσαλονίκης Βάκη Φρατζή, εγκατέλειψε τη μάχη πριν από τον τερματισμό (λέγεται πως εξασφάλισε ως αντάλλαγμα για την ευγενική του αποχώρηση, τη θέση του επικεφαλής του οργανισμού που θα δημιουργηθεί στην πόλη, όταν ξεκινήσει η κατασκευή του μετρό).

Από τους δύο που απέμειναν στην κούρσα, ο Βάκης πήγε με τον Γρίβα, ο οποίος τελικά έχασε από τον Σκόδρα που είχε την υποστήριξη του ΥΜΑΘ, Νίκου Τσιαρτσιώνη. Πρόεδρος παρέμεινε ο καθηγητής Χατζηπέτρου του ΤΕΙΘ (ασκούσε προσωρινά χρέη προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) και αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Σταμάτης Καραμανλής. Καλή επιτυχία!


Σχολιάστε εδώ