Λογαριάζουν ως έσοδο την αύξηση του χαρατσιού!

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος ενέγραψε στον προϋπολογισμό της εταιρείας για τη χρήση Ιούλιος 2005-Ιούνιος 2006 την πρώτη δόση από την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, ποσό που φθάνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Προλαβαίνοντας έτσι τον πρωθυπουργό, την Κυβερνητική Επιτροπή και τους υπουργούς Οικονομικών και Επικρατείας, η διοίκηση της ΕΡΤ παρουσιάζει την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους στα επίσημα έγγραφά της. Ακόμη και αν έχει το «πράσινο φως» ότι θα λάβει τέτοια αύξηση -οι πληροφορίες του «Π», εξάλλου, λένε ότι ο υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι θετικός στην αύξηση του ανταποδοτικού τέλους και μία από τις προτάσεις είναι για 100% αύξηση- η παρουσίασή της στον επίσημο προϋπολογισμό της ΕΡΤ ΑΕ δείχνει αλαζονική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ είναι πάλι ελλειμματικός, παρ’ όλο που υπολογίζονται έσοδα της τάξης των 317 εκατομμυρίων ευρώ!

Από αυτά το ανταποδοτικό τέλος αντιστοιχεί σε 262,6 εκατομμύρια ευρώ, με αύξηση 50 περίπου εκατομμυρίων, αφού το προηγούμενο

έσοδο ήταν της τάξης των 214 εκατομμυρίων ευρώ. Το σχέδιο μάλιστα που έχει στα χέρια του ο στενός κύκλος των στελεχών της διοίκησης προβλέπει και νέα αύξηση εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος με τον επόμενο προϋπολογισμό, ήτοι επιπλέον 40 εκατομμυρίων ευρώ! Η αύξηση δηλαδή για την επόμενη χρονιά υπολογίζεται στο 28% με 30% και τη μεθεπόμενη χρονιά συν 20% με 22%. Τα έξοδα που υπολογίζουν στην ΕΡΤ φθάνουν τα 327 εκατομμύρια ευρώ και το ταμειακό άνοιγμα προϋπολογίζεται στα 12.000 ευρώ περίπου. Τη μερίδα του λέοντος παίρνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Η γενική διεύθυνση του Κώστα Σπυρόπουλου έχει το κονδύλι των 85 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, ενώ η γενική διεύθυνση του Γιάννη Παπουτσάνη παίρνει 22 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Αρκεί να σημειωθεί ότι πέρυσι οι ειδήσεις δαπάνησαν συνολικά 33 εκατομμύρια ευρώ, για να καταλάβει κανείς τη μεγάλη διαφορά. Μεγάλη αύξηση υπάρχει και στο κονδύλι των μισθών που εκτινάσσεται πάλι στα 99 εκατομμύρια ευρώ. Αιτία γι’ αυτό, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι ότι εντάσσονται και οι μισθοί των 1.200 εργαζομένων που αναμένεται να προσληφθούν με σύμβαση αορίστου χρόνου από το ΑΣΕΠ.


Σχολιάστε εδώ