Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε…

Κάποιος μάλιστα βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε… περάσει και από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αποκάλυπτε σε πηγαδάκι την εικόνα που αντίκρισε ο Πάγκαλος όταν σε κάποιον αγώνα πήγε στη σουίτα του Κόκκαλη στο Καραϊσκάκη και μπαίνοντας μέσα είδε 5-6 νεοδημοκράτες να κουβεντιάζουν με τον αρχιδιαπλεκόμενο, που επανειλημμένως έχει καταγγείλει ο Καραμανλής, σε πολύ φιλικό κλίμα και να καπνίζουν να κάτι πούρα… Ανάμεσά τους ήταν, όπως έλεγε ο παραπάνω βουλευτής, ο Ρεγκούζας και ο Ορφανός.
Ο Πάγκαλος, με το γνωστό ύφος, άρχισε τα πειράγματα («μπράβο σας, βρήκατε τον δρόμο» κ.λπ.), οπότε οι νεοδημοκράτες τον ρώτησαν νομίζοντας ότι τον… καρφώνουν:
– Κι εσύ πώς από δω;
Ο Θόδωρος όμως δεν χαμπαρίζει από τέτοια:
– Εγώ είμαι φίλος από παλιά με τον Σωκράτη και δεν το κρύβω, και στη συνέχεια πέταξε το… βαρελότο:
– Ξέρετε πόσο στοιχίζει ένα τέτοιο πούρο στη διαπλοκή;
Απάντηση φυσικά δεν περίμενε να πάρει…

oΜάλλον στο… περίμενε θα μείνει η Ντόρα! Αυτή είναι η γνώμη των περισσότερων κυβερνητικών βουλευτών. Αποκλείεται, λένε, να κάνει το λάθος ο Καραμανλής να τη βάλει στο υπουργείο Εξωτερικών, που σημαίνει ότι έτσι της δίνει το δαχτυλίδι. Συμβιβάζεται πάντως για κάποιο άλλο υπουργείο, το θέμα είναι αν θα συμβιβαστεί και η δήμαρχος. Θα συμβιβαστεί, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή, γιατί τέσσερα ακόμα χρόνια στην Κοτζιά και θα βγάλει σπυριά…
Ενδέχεται πάντως ο Καραμανλής να μην τη βάλει στον θρυλούμενο ανασχηματισμό, αλλά κάποια στιγμή, π.χ. τον Νοέμβριο, να μπει στην κυβέρνηση μόνη. Αν συμβεί, θα πρόκειται για καραμανλική κίνηση που κόβει τον… βήχα!
o Στο μεταξύ, η ανησυχία για κυπριακό βέτο στην ανάθεση του υπουργείου Εξωτερικών κυριαρχεί στον χώρο της Ντόρας. Γι’ αυτό και έχει επιστρατεύσει φιλικούς της δημοσιογράφους, για να γράφουν ότι στηρίζει τις θέσεις της Λευκωσίας και τον Πρόεδρο της Κύπρου. Ένα τέτοιο δημοσίευμα ήταν της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»… Μόνο που δεν πείθουν. Γιατί στη Κύπρο δεν ξεχνούν την πλύση εγκεφάλου που επιχειρήθηκε από το Μητσοτακέικο και αν είχε περάσει το «ναι», σήμερα τρεις ξένοι δικαστές θα κυβερνούσαν την Κύπρο! Δύσκολα θα διαβεί την πόρτα του διατηρητέου κτιρίου της Βασιλίσσης Σοφίας η κυρία Μπακογιάννη.
oΟ υφυπουργός Απασχόλησης Νίκος Αγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι για το κόστος των ρυθμίσεων στο ασφαλιστικό των τραπεζών υπάρχουν αναλογιστικές μελέτες! Για να το λέει, κάτι θα ξέρει… Άλλωστε είναι ο πιο αρμόδιος, άσχετα αν σε όλες τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν είχε αποκλεισθεί… Για ποιον λόγο άραγε; Μήπως γιατί πιστεύει ότι η λύση που ψηφίστηκε θα είναι άλλο ένα φιάσκο, τύπου ΛΑΦΚΑ; Ήταν δε τέτοιος ο αποκλεισμός, που τις ρυθμίσεις τις πήρε από την υπηρεσία της Βουλής! Για τέτοια συνεργασία και σύμπνοια στην κυβέρνηση μιλάμε…


Σχολιάστε εδώ