Τα σχέδια της Audio Visual!

Είναι η πρώτη εταιρεία διανομής που μπαίνει στο ΧΑ και η τρίτη μετά το Mega και το Alter που κινείται στον χώρο του θεάματος. Οι δύο μέτοχοι που ελέγχουν την Audio visual είναι η Stoneman Holdings Ltd (50%) και η Charonia Holdings Ltd (50%). Στην πρώτη συμμετέχουν οι Iris Management Services Ltd (50%) και η First Apropos Trustees Ltd 50%, ενώ στη δεύτερη ο Γιώργος Στυλιανού (50%) και η Νίκη Τοφάρι (50%). Οι δύο, όμως, κύριοι μέτοχοι της Audio visual, σύμφωνα με την έκθεση του νομικού ελέγχου, είναι οι Νίκος και Ιωάννης Βαρδινογιάννης. Μετά την είσοδο στο ΧΑ το επενδυτικό κοινό θα αποκτήσει το 27,34% της εταιρείας, ποσοστό 3,04% αφορά την πώληση υφισταμένων μετοχών, ενώ η Stoneman θα μειώσει τη συμμετοχή της σε 35,44% και η Charonia σε 34,19%.

Η ίδρυση της Audio visual έγινε το 1982 και ήταν η πρώτη εταιρεία διανομής ταινιών βίντεο στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα έχει πλέον διεισδύσει ευρέως στον κλάδο της ψυχαγωγίας και αποτελεί συγκρότημα εταιρειών, το οποίο καλύπτει ένα φάσμα στρατηγικών δραστηριοτήτων (βίντεο, τηλεόραση, κινηματογράφος, πάρκα ψυχαγωγίας) και αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς και σταθερούς ρυθμούς. Αναλυτικά η Audio visual συμμετέχει κατά 99% στην On Productions, στις Διεθνείς Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνας (100%), στη ΒΜΛ Παραγωγή Εγγραφή Βιντεοκασετών και Εμπορία Ηλεκτρολογικών Μηχανημάτων (51%), στην Power Music Productions (51%), στην AV Audio visual Cyprus Ltd (100%), στην AVE Foods and Beverages (38,27% – Αναστασία Βαρδινογιάννη 61,73%) και στην Ελληνικά Ψυχαγωγικά Πάρκα που ελέγχει το Allou Fun Park με 42%. Στις θυγατρικές των θυγατρικών περιλαμβάνονται ακόμη οι Audio visual Enterprises SRL με έδρα τη Ρουμανία και η Paradise 35 Ανώνυμη Εταιρεία Εκδόσεων και Παραγωγών Μουσικής και Πολυμέσων.

Παράλληλα, παραμένει κυρίαρχη στην αγορά της αναπαραγωγής και διανομής ταινιών στο βίντεο (DVD και VHS), διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πωλητών στον κλάδο και προωθεί νέους τίτλους δύο φορές τον μήνα. Διατηρεί αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με τη Warner Bros., τη Walt Disney και τη Village Films.

Από το 2002 η Audio visual έχει στην κατοχή της και τους πολυκινηματογράφους Ster Cinemas, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε και η εξαγορά του 42% του Allou Fun Park. Στο τηλεοπτικό πεδίο η θυγατρική εταιρεία Οn Productions αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 19%. Η Audio visual δραστηριοποιείται και στην αγορά δικαιωμάτων και διάθεσης κινηματογραφικών ταινιών.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη δραστηριότητας στον χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας, διαθέτοντας 4 εκατ. ευρώ για την αγορά δικαιωμάτων κινηματογραφικών ταινιών την επόμενη διετία, αλλά και την επέκτασή της στον χώρο του κινηματογράφου διαθέτοντας 8 εκατ. ευρώ. Σήμερα, μέσω της εταιρείας Ster Cinemas που εξαγόρασε και συγχώνευσε, ελέγχει πέντε πολυκινηματογράφους σε όλη την Ελλάδα, έχοντας 45 αίθουσες.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, ποσό 5,2 εκατ. ευρώ θ δοθεί για το νέο «multiplex» City Gate στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα διαθέτει οκτώ αίθουσες και θα εγκαινιαστεί τον Ιούλιο, ενώ ακόμη ποσό 2,8 εκατ. ευρώ θα δοθεί στην τράπεζα PNP Baribas για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανείου. Τέλος, ποσό 4.208.888 ευρώ θα δοθεί για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανεισμού για το 42% του Allou Fun Park, το οποίο συνολικά στοίχισε 7.065.242 ευρώ.


Σχολιάστε εδώ