Σε άδεια έδρανα μίλησαν οι αρχηγοί

Χείριστη ήταν η εικόνα που παρουσίασε η Βουλή την περασμένη Τετάρτη, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί, κυρίως στις δευτερολογίες τους, μιλούσαν ενώπιον άδειων εδράνων.

Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο και η ευθύνη γι’ αυτό ανήκει στο προεδρείο, το οποίο επέτρεψε κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή παράλληλα με την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση να συνεδριάζουν και οι δύο Επιτροπές, στις οποίες μάλιστα είχαν προσκληθεί ένα σωρό εκπρόσωποι φορέων για να πουν τις απόψεις τους για το Ασφαλιστικό και την εθελουσία έξοδο του προσωπικού του ΟΤΕ, που είναι τα πιο καυτά θέματα της τελευταίας περιόδου.

Φαίνεται πλέον ότι κανείς δεν νοιάζεται για την εικόνα που βγάζει προς τα έξω η Βουλή και οι υπεύθυνοι γι’ αυτήν την πλήρη απαξίωση των θεσμών έχουν έτοιμη την «ατάκα» κάθε φορά που τίθεται ένα τέτοιο θέμα. «Φταίνε τα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν αρνητικά το Κοινοβούλιο», λένε με κάθε ευκαιρία. Το ότι οι πολίτες είχαν την υπομονή να παρακολουθήσουν μια από τις θεωρούμενες κορυφαίες κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως είναι η συζήτηση των αρχηγών των κομμάτων, και να διαμορφώσουν μόνοι τους άποψη ούτε που τους απασχολεί.


Σχολιάστε εδώ