Πληθαίνουν οι μπελάδες του Σίμου

Δύο παραιτήσεις τον τελευταίο μήνα δημιουργούν νέα προβλήματα στο δήμαρχο Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη. Η πρώτη αφορούσε την αποχώρηση από την δημοτική παράταξη του δημοτικού συμβούλου Θ. Γκαρίπη και την παραίτησή του από τα καθήκοντα του εντεταλμένου συμβούλου. Η δεύτερη, που έγινε προχθές, ήταν του αντιδημάρχου Παιδείας Κ. Σβώλη, ο οποίος στην παραίτησή του διατυπώνει διαφωνίες με τον δήμαρχο σε θέματα σχολικής στέγης, αλλά και τον κατηγορεί για τον τρόπο που επέλεξε να διοικεί τον δήμο.
Και οι δύο προαναφερόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι ανήκουν στην ομάδα των έξι δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που τον τελευταίο καιρό αμφισβητούν εντόνως και δημοσίως τον δήμαρχο Συκεών. Να θυμίσουμε την επιστολή που απέστειλαν πριν από δύο μήνες στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στην οποία αναφέρονταν με σκληρούς χαρακτηρισμούς για τον δήμαρχο.
Η εξέλιξη των παραιτήσεων επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή που διέρχεται η παράταξη που διοικεί τα τελευταία δέκα χρόνια τον δήμο Συκεών. Φυσικά η κίνηση των παραιτήσεων δεν πρόσθεσε τίποτε καινούργιο στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα στις σχέσεις της ομάδας των έξι με τον δήμαρχο, αφού λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη. Ενδεχομένως δε την επόμενη περίοδο να ακολουθήσουν ακόμη μία ή δύο παραιτήσεις, αυτές του Β. Μιχαηλίδη από τη θέση του αντιδημάρχου Οικονομικών και του Α. Σαουλίδη από τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου.
Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στην παράταξη του δημάρχου, αφού πριν από τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές είχαν ανεξαρτητοποιηθεί δύο δημοτικοί σύμβουλοι, εκ των οποίων ο ένας, ο Θ. Αποστολίδης, κατέβηκε τελικά ως υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του Συνασπισμού και του ΚΚΕ.
Τότε, βέβαια, ο Σίμος Δανιηλίδης κέρδισε τον δήμο με σχετική ευκολία από την πρώτη Κυριακή. Θα συμβεί, όμως, ξανά το ίδιο;
Το κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις Συκιές δεν προοιωνίζεται σε καμία περίπτωση την πολυπόθητη για τους ΠΑΣΟΚους συνεννόηση και ενότητα, αφού ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Ν. Γκατζές, έχει στο παρελθόν δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ενώ και ο Β. Μιχαηλίδης (ο πρώτος που ξεκίνησε τη δημόσια αμφισβήτηση του Δανιηλίδη) δεν κρύβει δημοσίως τη δική του φιλοδοξία να ηγηθεί ενός δημοτικού σχήματος. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Συκεών θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να είναι ξανά (για τέταρτη φορά) υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.
Από τα άλλα κόμματα, ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ θεωρούν ότι έχουν υποψήφιο τον Θ. Αποστολίδη που ήταν ο επικεφαλής της παράταξης που διεκδίκησε τον δήμο στις προηγούμενες εκλογές και δεν συζητούν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, άλλη υποψηφιότητα. Η Νέα Δημοκρατία μετά την αποτυχία της επιλογής Σταυράκη, που σημειωτέον συνεργάζεται πλέον με τον Σίμο Δανιηλίδη, ψάχνει μια πιο καθαρή νεοδημοκρατική επιλογή. Δεν θα της ήταν, όμως, άσχημη η ιδέα στήριξης κάποιου υποψηφίου από τους διαφωνούντες της παράταξης του Δανιηλιδη.
Το παιχνίδι, λοιπόν, στις Συκιές αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.
Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον «πράσινο» δήμο των Συκεών δημιουργεί έντονες ανησυχίες στα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που ζητούν από όλους «εδώ και τώρα» να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.
Από τους μεν διαφωνούντες δημοτικούς σύμβουλους να σταματήσουν το «κρυφτό» και να διατυπώσουν ευθέως τις προθέσεις τους εν όψει μάλιστα των επερχόμενων δημοτικών εκλογών.
Από τον δε δήμαρχο να αναλογιστεί την κρισιμότητα της κατάστασης και να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η παράταξή του να κατέβει ενωμένη στις εκλογές.
Σε κάθε περίπτωση όμως -υποστηρίζουν τοπικά στελέχη του κόμματος- είναι ιδιαίτερα στενόχωρη αυτή η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά και να διασπά τις δυνάμεις του εν όψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών, στις οποίες ο πρόεδρος και η ηγεσία του θα ήθελαν να δώσουν χαρακτήρα μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.


Σχολιάστε εδώ