Η «εξαπάτηση» τώρα έγινε “ευαγγέλιο”

«Ευαγγέλιο» έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι υπουργοί και τα στελέχη της ΝΔ τον «νόμο Ρέππα» για το Ασφαλιστικό. Και όμως, πριν από τρία χρόνια τον χαρακτήριζαν με τον πιο επίσημο τρόπο «πολιτική εξαπάτηση».
Ήταν 19 Ιουνίου του 2002 και με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια (όπως και τώρα, άλλωστε) η τότε κυβέρνηση ήθελε να ψηφίσει την τελευταία εβδομάδα πριν από το κλείσιμο της Ολομέλειας της Βουλής και την έναρξη των θερινών τμημάτων το ασφαλιστικό νομοσχέδιό της, για το οποίο είχε ορίσει διπλή συνεδρίαση: πρωί και απόγευμα.
Στην πρωινή συνεδρίαση αποχώρησε το ΚΚΕ, ενώ η ΝΔ -η οποία, μάλιστα, εκπροσωπήθηκε στη συζήτηση από τον ίδιο τον αρχηγό της, τον Κώστα Καραμανλή, σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του στη Βουλή- υπέβαλε αίτημα να γίνει ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου.
Η συνεδρίαση διακόπηκε για το απόγευμα και με την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας -που βεβαίως ήταν υπέρ του νομοσχεδίου, αφού το υπερψήφισε σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ- ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε τον λόγο για να ανακοινώσει την αποχώρηση της ΝΔ από τη συνέχεια της συζήτησης, χρησιμοποιώντας τα εξής πολύ σκληρά λόγια:
«Κύριε πρόεδρε, η Νέα Δημοκρατία συμμετείχε στις τρεις από τις τέσσερις συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής, συμμετείχε στη συζήτηση επί της αρχής στην Ολομέλεια για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, κατέθεσε με τον εισηγητή της (σ.σ. ήταν ο Γ. Γιακουμάτος), τους βουλευτές της και κυρίως με τον πρόεδρο του κόμματος τις προτάσεις της και κυρίως τις διαφωνίες της και αρνείται να συμμετάσχει στην πολιτική εξαπάτηση του ελληνικού λαού για τη δήθεν μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης. Κατόπιν τούτου, σας δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση επί των άρθρων του παρόντος νομοσχεδίου».
Χρειάζονται περαιτέρω δικά μας σχόλια;


Σχολιάστε εδώ