Ζητάει ραντεβού από τους αρμόδιους υπουργούς η LAZARD BROTHERS και ακόμη περιμένει!

Έτσι ενώ όλοι περίμεναν ότι αυτήν την εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αξιολόγησης των δύο προσφορών των εταιρειών που διεκδικούσαν στήθος με στήθος την αγορά της Ολυμπιακής, φαίνεται ότι κατά έναν περίεργο τρόπο έχουν εμφανιστεί προβλήματα, με αποτέλεσμα η εταιρεία που έχει αναλάβει την αξιολόγηση να βρίσκεται σε αδιέξοδο και να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τη χώρα.
Πρόκειται για μια μεγάλη, γνωστή εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων, τη Lazard Brothers, η οποία όπως είπαμε έχει ολοκληρώσει για λογαριασμό του Δημοσίου την αξιολόγηση των προσφορών των δύο εταιρειών, της Klesh και της Olympic.
Ήδη, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Lazard έχει καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση προς την κυβέρνηση, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι οι δύο προσφορές, όπως σας τις έχουμε περιγράψει σε προηγούμενα φύλλα, είναι ισάξιες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που καταβάλλει η εταιρεία με τα υπουργεία Οικονομίας και Μεταφορών, κανένας δεν ανταποκρίνεται για να κλειστεί ραντεβού, ώστε όχι μόνο να κατατεθούν οι προτάσεις, αλλά να γίνει και αναλυτική ενημέρωση, ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει γρήγορα να αποφασίσει.
Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι από την πλευρά των υπουργείων φαίνεται να παίζεται ένα παιγνίδι, ώστε τα πράγματα να μείνουν όπως έχουν και να μην οριστικοποιηθεί αυτή η πώληση, που μπορεί να οδηγήσει και την Ολυμπιακή σε ανάκαμψη. Φαίνεται ότι κάποια ιδιωτικά συμφέροντα ευνοούνται από την παράταση της σημερινής εκκρεμότητας και έχουν βρει και υποστηρικτές.
Η εταιρεία των συμβούλων έχει ήδη εξαντλήσει την υπομονή της και δεν είναι απίθανο να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας τη λήξη των εργασιών που είχε να κάνει σε αυτήν την υπόθεση, αφήνοντας αιχμές και για όσους προσπαθούν να ματαιώσουν τη λήψη της οριστικής απόφασης.


Σχολιάστε εδώ