Αιρετικά

Μείωση του πίνακα των διαιτητών της Α’ Εθνικής, πιο αυστηρή αξιολόγηση, κάτι που θα δίνει περισσότερες ευκαιρίες συμμετοχής των διαιτητών, θα τους καθιστά πιο υπεύθυνους και θα συμβάλλει στην καλύτερη κατάστασή τους. Για την αθλητική δικαιοσύνη ο Πανόπουλος περιμένει… να τετραγωνιστεί ο ΚΑΠ. Εξαρχής ποινολόγιο για κάθε περίπτωση. Να ξέρουν όλοι ότι για κάθε περίπτωση έχει αυτή την ποινή και αυτό το κόστος. Ούτε εφέσεις ούτε εκπτώσεις ούτε παρεμβάσεις. Γιατί κάθε χρόνο τα ίδια λέμε και τα ίδια γίνονται.

Τίμημα

– Τι γίνεται με τον Λουτσιάνο και την Ξάνθη; Ο Πανόπουλος στο ερώτημα ήταν σαφής και ξεκάθαρος: «Ο Λουτσιάνο έχει πάρει ό,τι συμφωνήσαμε προφορικώς και γραπτώς και ανανεώθηκε το συμβόλαιό του. Αιωρείται ότι ενδιαφέρεται ομάδα για τον παίκτη. Όπως για όλους τους παίκτες είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις, αρκεί να υπάρχει το ανάλογο τίμημα».

Δόση

– Στα εγκαίνια του αθλητικού κέντρου της ΠΑΕ Ξάνθη ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός είχε υποσχεθεί εκ νέου ότι θα έδινε στην ΠΑΕ τα 730.000 ευρώ που οφείλονται για τη χρήση των εγκαταστάσεων των Εθνικών ομάδων. «Πριν από τρεις ημέρες ο κύριος Ορφανός είπε ότι θα πάρουμε τα χρήματα σε τρεις δόσεις. Πρώτη δόση αρχές Ιουλίου. Το φτιάξαμε πριν από έναν χρόνο και στοίχισε 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ δεν κατασκευάζεις γήπεδο».
Η Σκόντα Ξάνθη έχει ολοκληρώσει κατά 100% τις μεταγραφές της. Όσο για το τι επιπλέον περιμένει ο Πανόπουλος από τη φετινή Ξάνθη; «Γουστάρω να έχει εξέλιξη το ποδόσφαιρο που παίζει. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το ΟΥΕΦΑ ούτε οι βαθμολογικές θέσεις. Γιατί με το ΟΥΕΦΑ χασούρα έχεις, δεν έχεις κέρδος. Διάρκεια και ποιότητα θέλω».

Η υπογραφή Σιλά

– Μέχρι τις 5 Ιουλίου ο Ζαν Μαρί Σιλά, παίκτης του Εργοτέλη, θα είναι… ελεύθερος να κάνει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό μετά την προσφυγή του στη ΦΙΦΑ, διαβάζω. Λοιπόν, εγώ σας γράφω πως αυτή η ιστορία δεν θα έχει τόσο εύκολο τέλος για τους «πράσινους». Είχε παλαιότερα επιχειρήσει να πάρει τον 16χρονο Αντωνάκη που έπαιξε στην Εθνική νέων ο Παναθηναϊκός και να αγνοήσει τον Εργοτέλη και απέτυχε. Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία του Σιλά από την αρχή. Ο παίκτης από τη Γουινέα δεν είχε μάνατζερ. Τον πλησίασαν πολλοί. Ο μάνατζερ Μπανιώρας τον «έψησε» να υπογράψει σε αυτόν. Του είπε ότι τον θέλει ο Παναθηναϊκός και του εγγυήθηκε ότι υπάρχει νομικό παράθυρο να μην πάρει λεφτά ο Εργοτέλης; Έγινε συνάντηση Λιβαθηνού, Μπανιώρα και Σιλά σε αεροδρόμιο; Του υποσχέθηκαν ότι θα ξεπεραστεί το κλειστό συμβόλαιο που τους είπε ότι έχει μέχρι το 2008 με τον Εργοτέλη; Του είπαν ότι θα παίρνει 150.000 ευρώ τον χρόνο και με τη συμπλήρωση συμμετοχής στο 50% των παιχνιδιών θα εισπράττει άλλα 60.000 ευρώ; Υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό με την υπογραφή του Σιλά που τον δεσμεύει με τον Εργοτέλη; Τα περιγράφει αναλυτικά με δηλώσεις του αυτά ο Σιλά ναι ή όχι; Και πέρα απ’ όλα αυτά; Την ίδια ώρα που ο Παναθηναϊκός ενεργούσε έτσι για να πάρει τον Σιλά από τον Εργοτέλη, έγινε συνάντηση και πρόταση στον μεγαλομέτοχο της κρητικής ΠΑΕ, Νίκο Τζώρτζογλου, να αγοράσει τον ΟΦΗ και αρνήθηκε;

Πρόταση

– Πριν από 25 ημέρες ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Νίκος Τζώρτζογλου, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον σκάουτερ του Παναθηναϊκού και κουμπάρο του Γιάννη Βαρδινογιάννη και ένα τρίτο πρόσωπο. Του έγινε πρόταση να αγοράσει τον ΟΦΗ. Ο Τζώρτζογλου αρνήθηκε και τους είπε πως σε καμία περίπτωση δεν θα δίχαζε την Κρήτη. Ο πρώην πρόεδρος του ΟΦΗ Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης γνώριζε κάθε λεπτομέρεια γι’ αυτήν τη συνάντηση. Πρωτοσέλιδο έγινε την περασμένη Δευτέρα στη «Νέα Κρήτη» το θέμα και δεν διαψεύστηκε. Όσο για το τρίτο πρόσωπο στη συνάντηση; Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη να καταλάβετε ποιος ήταν. Την ίδια ώρα που γινόταν πρόταση, ο Σιλά έπαιρνε και τις υποσχέσεις…
Μπορεί στην περίπτωση του ΟΦΗ η κίνηση που έκανε ο Μαχλάς να μην είχε συνέχεια και ο κ. Βατσινάς με το καλημέρα να επιχειρεί να πείσει ότι δεν είναι… ελέφαντας, με τον Τζώρτζογλου όμως δεν θα καθαρίσουν εύκολα στην υπόθεση του Σιλά στον Παναθηναϊκό. Αλήθεια, γιατί ο κ. Βατσινάς δεν ανέλαβε πρόεδρος στον ΟΦΗ αλλά διευθύνων σύμβουλος;

Ένα κλικ η διαφορά

– Στο «Μπρούνο Τζάουλι» στη Φλωρεντία οι γυναίκες του στίβου μπορεί να έπεσαν κατηγορία στην παγκόσμια κλίμακα της IAAF, αλλά η σπρίντερ Γεωργία Κοκλώνη στην κούρσα των 100 μέτρων έκανε χρόνο 11.35 και είναι «ευχαριστημένη από την επίδοση, παρ’ ότι ήμουν κουρασμένη. Το ότι είμαι σταθερή στις επιδόσεις μου με ικανοποίησε». Η επόμενη κούρσα για τη φερέλπιδα αθλήτρια θα είναι στις 10 Ιουλίου στο Ρέθυμνο στα «Βαρδινογιάννεια». «Εκεί θα τρέξω για να πιάσω το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του στίβου τον Αύγουστο στη Φινλανδία. Έχω 11.33, πρέπει να κατέβω στα 11.30 που είναι το όριο και να πάρω την πρόκριση. Ένα κλικ είναι η διαφορά». Για την πτώση από τη «Σούπερ Λίγκα» της Εθνικής γυναικών η Κοκλώνη είπε πως «στη Φλωρεντία πήγε η νέα γενιά του στίβου. Είχαμε πολλές απουσίες. Θα παλέψουμε όλα τα παιδιά και του χρόνου θα ανέβουμε, έτσι είναι στον αθλητισμό. Διαρκής αγώνας και προσπάθεια. Στη Φλωρεντία έλειψαν οι έμπειροι αθλητές και αθλήτριες. Απουσίασε η Χαλκιά, η Κελεσίδου, η Ουζούνη, τραυματίστηκε η Παπαδοπούλου. Χάσαμε βαθμούς. Δεν ήρθε η καταστροφή. Ψυχραιμία και δουλειά χωρίς προβλήματα χρειάζεται».
Η Κοκλώνη με αφορμή δυσφορία αθλητών και αθλητριών του στίβου για σχόλια συναδέλφων είπε: «Είναι κακό για τον στίβο οι άστοχοι χαρακτηρισμοί και τα απαράδεκτα σχόλια. Δεν είμαστε κομπιούτερ, αλλά άνθρωποι. Λίγη προσοχή και σεβασμό τον απαιτούμε, δεν τον ζητάμε».

«Αγκάθι»

– Εγκαινίασε το ανακαινισμένο δημοτικό στάδιο Σερρών ο Ορφανός. Θα δοθεί και 1,5 εκατ. ευρώ για πέντε γήπεδα που χρησιμοποιούν οι ομάδες του νομού. Κήρυξε και το μίτινγκ του στίβου «Σέρρες 2005». Βγήκαν και οι Σέρρες από την αφάνεια, γιατί είναι πατρίδα του Καραμανλή. Στα αζήτητα ήταν. Μόνο που το κρατικό ενδιαφέρον, η υποχρέωση δηλαδή, είναι δικαίωμα όλων των πόλεων και όλων των νομών. Ασχέτως αν οι πολιτικοί κάνουν το δικό τους πρόγραμμα, επιλογές και προτεραιότητες. Δεν είπε κουβέντα για το γήπεδο ποδοσφαίρου και τον φάκελο του EURO 2012. Πού θα γίνει, στις Σέρρες, στη Λάρισα ή στα Γιάννενα; Ένα πρέπει να επιλέξει για τον φάκελο, στο ενδεχόμενο που γίνει κάτι με το EURO 2012 έτσι όπως το χειρίστηκαν και… κοιμηθεί ο Θεός. Όσο για την ένταξη του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον φάκελο του EURO 2012, εγγυάται εκ μέρους της πολιτείας ο Ορφανός; Αυτός θα πληρώσει για την κατασκευή; Η δήμαρχος Ντόρα ή ο Παναθηναϊκός; Και πέρα απ’ όλα αυτά υπάρχει και άλλο «αγκάθι» με τον Βοτανικό. Το ξέρει ο Ορφανός και πώς θα το ξεπεράσει;

Τροπολογία

– Στο αεροπλάνο για την Αλμερία της Ισπανίας βρισκόταν ο Ορφανός, όταν κατατέθηκε η τροπολογία του στη Βουλή που διατηρεί τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Γ’ Εθνική και τον απαλλάσσει από την κληρονομιά των χρεών που είχαν δημιουργηθεί ως ΠΑΕ από προηγούμενες διοικήσεις. Την Παρασκευή το πρωί τελευταίος υπέγραψε την τροπολογία ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Γιατί απέφευγε να πάρει τον «τσάρο της οικονομίας» τηλέφωνο ο Ορφανός; Η υπόθεση του ΠΑΣ Γιάννινα είχε φτάσει μέχρι τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Τι θα μπορούσε να κάνει ο Ορφανός; Ο Κούγιας, πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν πανηγυρίζει ανοιχτά ακόμα. Περιορίστηκε να δηλώσει: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη των φιλάθλων του ΠΑΣ Γιάννινα στην Ήπειρο και όλη την Ελλάδα, γιατί αποκαταστάθηκε μια χρόνια αδικία. Θα μιλήσω εκτενώς μετά το ΦΕΚ της τροπολογίας. Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς που συνυπέγραψαν την τροπολογία». Τον πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έχω χάσει. Τι κάνει ο Παπαλάκης, έρευνα για την πολυϊδιοκτησία του Παναθηναϊκού ή τα μπάνια του; Ή μήπως ψάχνει πώς ο 22χρονος Σταύρος Ψωμιάδης έγινε τόσο νέος εκατομμυριούχους και πήρε τον Ακράτητο;

Βέτο

– Το βράδυ της Πέμπτης ο Κούγιας έτρωγε με το αφεντικό του Παναθηναϊκού Γιάννη Βαρδινογιάννη «Τζίγγερ» και έναν άλλον κοινό τους φίλο. Ο «Τζίγγερ» έλεγε στον Κούγια πως αποφάσισε να μην ακούει τους προπονητές στις επιλογές των παικτών. Ακούει τον κουμπάρο του Λιβαθηνό, λέω εγώ. Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Νίκος Κουρμπανάς, επέμενε στον Βαρδινογιάννη να πάρει τον Κώστα Κατσουράνη από την Παναχαϊκή στον Παναθηναϊκό. Ο Σάντος, που ήταν προπονητής τότε στον Παναθηναϊκό, είχε θέσει βέτο στον «Τζίγγερ» να μην προχωρήσει η μεταγραφή του Κατσουράνη στο «τριφύλλι». Όταν άρχισε να βγάζει… μάτια ο Κατσουράνης, ο Βαρδινογιάννης κατάλαβε, αλλά ήταν αργά. Μίλησαν και για άλλα θέματα ο Κούγιας, ο «Τζίγγερ» και ο κοινός τους φίλος που σαφώς έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο.

Λεπτομέρειες

– Πρόβλημα με το ποινικό μητρώο του προέδρου της ΠΑΕ Ηρακλής, Δημήτρη Χούλη, είχε προκύψει και… ξεπεράστηκε. Δεν έχουν ανησυχία στον Ηρακλή. Πώς ξεπεράστηκε δεν ξέρω. Πρόβλημα με την εφορία Θεσσαλονίκης που μπλόκαρε τους λογαριασμούς του κ. Χούλη και… αυτό ξεπεράστηκε. Πάλι δεν ανησύχησαν στον Ηρακλή. Ούτε ο Ορφανός ούτε ο Παπαλάκης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ανησύχησαν. Και αν ανησύχησαν προσωρινώς, οι ανησυχίες τους… ξεπεράστηκαν. Τώρα, με τα μπάνια του λαού, θα ξεπεραστούν και οι όποιες άλλες λεπτομέρειες, θα φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου, θα αρχίσει και το νέο πρωτάθλημα, θα αρχίσουν να ωραιοποιούνται και να βελτιώνονται όλα για το… καλό του… ποδοσφαίρου, των εκλογικών περιφερειών και των αφεντικών των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών και όσοι περνούν καλά και έχουν τις άκρες έχει καλώς. Οι υπόλοιποι; Με σεμνότητα και ταπεινότητα να πάνε να….

Σ. Αποσπόρης:

– Άθλιες οι συνθήκες στους Μεσογειακούς
Τριτοκοσμικές σκηνές απείρου κάλλους εκτυλλίσσονται στην Αλμερία της Ισπανίας, όπου διεξάγονται οι Μεσογειακοί Αγώνες. Στους υποβαθμισμένους σε αξία και σημασία αγώνες, που φαντάζουν κάτι σαν… αγγαρεία για την πλειοψηφία των συμμετασχόντων, ήρθε και προστέθηκε η πλήρης αποτυχία σε οργανωτικά θέματα, από τα πιο απλά μέχρι και άκρως σοβαρά.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της μεσογειακής ομάδας ποδοσφαίρου Στέλιος Αποσπόρης περιγράφει από την Αλμερία το… χάος: «Μένουμε σε δωμάτια ανά οκτώ άτομα σαν λαθρομετανάστες, σε άθλιες συνθήκες. Χωρίς αιρκοντίσιον, χωρίς ψυγείο, που για να βρεις ένα μπουκάλι νερό πρέπει να περπατήσεις ένα χιλιόμετρο μέσα στη ζέστη. Οι Ισπανοί μάς υποχρεώνουν 12 η ώρα το μεσημέρι, με 40 βαθμούς καύσωνα, να κάνουμε προπόνηση σε γήπεδο στρωμένο με… μοκέτα! Έχουν καεί τα πόδια των παικτών. Ζητήσαμε από τους επικεφαλής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να αγοράσουμε ένα ψυγείο, γιατί η κατάσταση είναι ανυπόφορη και μας είπαν ότι δεν περισσεύουν λεφτά! Επιμείναμε να αγοράσουμε ένα μικρό ψυγείο με δικά μας λεφτά και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Η αλλαγή που έγινε στους ομίλους αυθαίρετα, χωρίς να μας πουν κουβέντα, μας έκανε άνω κάτω. Παίζουμε σήμερα με την Τυνησία και την Τρίτη με την Αλγερία. Οι άλλοι δύο όμιλοι προπονούνται και θα αγωνιστούν σε γήπεδο με χόρτο, εμάς μας έχουν στη μοκέτα. Το κακό πέραν των άλλων είναι ότι δεν είχαμε μια ενημέρωση να παίρναμε και ανάλογα παπούτσια. Δεν έχουν παπούτσια τα παιδιά για να παίξουν στη μοκέτα».
Αγωνιστικά εν όψει του σημερινού αγώνα με την Τυνησία ο Αποσπόρης αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον Τοροσίδη που ταλαιπωρείται από τραυματισμό στη γάμπα και τον Τσιτσομήτσο από φλεγμονή. Πάντως, αν ο τεχνικός της μεσογειακής ομάδας της Ελλάδας ασθενήσει κούφια η ώρα που τα ακούει, στο πάγκο θα καθίσει ο αρχηγός αποστολής πρόεδρος του… καγιάκ κ. Νικολόπουλος, ο οποίος όχι μόνο δεν είναι… βοηθός στην αποστολή, αλλά ούτε καν… γυμναστής.


Σχολιάστε εδώ