Mπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι βρίσκονται στα… πρόθυρα νευρικής κρίσης και το Πεντάγωνο σε συναγερμό. Το «όχι» στην ευρωπαϊκή ένταξη της Τουρκίας, που μπορεί ακόμη να ακούγεται ως ψίθυρος στους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά αποτελεί κοινή θέληση των πολιτών σε όλες τις ισχυρές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, προκαλεί εκνευρισμό στους Τούρκους που έχουν… ποντάρει όλα τα λεφτά τους στην ευρωπαϊκή μεταμόρφωσή τους.

Ο τουρκικός εκνευρισμός εκφράστηκε αυτή την εβδομάδα με τρόπο ηχηρό στο Αιγαίο. Μπαράζ παραβιάσεων, με τα τουρκικά αεροσκάφη να φτάνουν οπλισμένα έως τις ακτές της Κρήτης, συνοδεύοντας φωτογραφικά αεροπλάνα που φωτογράφησαν και πάλι τις εγκαταστάσεις των πυραύλων S-300. Ακόμη και οι αριθμοί των παραβιάσεων αυξήθηκαν κατακόρυφα την Πέμπτη και την Παρασκευή, δημιουργώντας προβληματισμό στο Πεντάγωνο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι το καλοκαίρι που διανύουμε θα είναι θερμό και η στρατιωτική ηγεσία προετοιμάζεται για τα χειρότερα, γι’ αυτό και έχει δώσει σαφείς εντολές για πλήρη επαγρύπνηση σε όλα τα επίπεδα.

Και σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «ξέχασε» να αναφερθεί στην Τουρκία, στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, ήρθε και η απόφαση της γερμανικής Βουλής για τη σφαγή των Αρμενίων να… ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά. Εκτός από τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα, ο ίδιος ο Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα στον μοναδικό ίσως σύμμαχό του, τον γερμανό καγκελάριο Γ. Σρέντερ, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει το θάρρος της γνώμης και ότι δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει αυτή την απόφαση.


Σχολιάστε εδώ