Συμφωνία-πακέτο για τον Ευαγγελάτο,

Ρεάλ Μαδρίτης θα θυμίζει ο Alpha με τους αστέρες που συγκεντρώνει, παίρνοντας Τριανταφυλλόπουλο και Ευαγγελάτο. Μόνο που η Ρεάλ, αν και συγκέντρωσε τα καλύτερα ονόματα, δεν κέρδισε το Champions League, αφού οι αστέρες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν. Με μια συμφωνία-πακέτο για τηλεόραση και εφημερίδα επιστρέφει στα λημέρια του Alpha ο Νίκος Ευαγγελάτος, ακολουθώντας τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος θα συνεργαστεί έτσι και στην τηλεόραση με τον Θ. Αναστασιάδη. Μια οικογένεια, δηλαδή, με την οικονομική στήριξη Κοντομηνά

Η συμφωνία με τον Ν. Ευαγγελάτο προβλέπει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου και της εβδομαδιαίας εκπομπής «Τετ α τετ». Γι’ αυτά τα δύο από τον Κοντομηνά, με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, θα λαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 600.000 ευρώ καθαρά, τα διπλάσια απ’ όσα έπαιρνε από το Alter! Ο δημοσιογράφος εξασφάλισε 4 βάρδιες συνεργείων ημερησίως και δική του δημοσιογραφική ομάδα που θα παράγει το δελτίο του Σαββατοκύριακου.

Ταυτόχρονα, μαζί με τον Παύλο Δημητριάδη θα εκδώσουν μια καθημερινή εφημερίδα, με την υποστήριξη του Κοντομηνά, η οποία δεν θα βγάλει κυριακάτικο φύλλο λόγω Αναστασιάδη-Τριανταφυλλόπουλου. Αντιθέτως, ο Θ. Αναστασιάδης θα έχει τον σχεδιασμό του φύλλου και θα γράφει!
Με αυτήν την κίνηση ο Δ. Κοντομηνάς ξανασχεδιάζει το μέλλον του σταθμού, περιορίζει ενδεχόμενες πιέσεις από άλλους σταρ του καναλιού, αλλάζοντας για μία ακόμη φορά ομάδα. Με δεδομένο πως ο Ν. Χατζηνικολάου έχει συμβόλαιο για 1+3 χρόνια, αλλά και πολιτικές φιλοδοξίες πάντοτε, το παιχνίδι στον Alpha αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το ερώτημα πλέον είναι αν θα υπάρξουν συνθέσεις, αν δηλαδή θα παραμείνει η ομάδα Λάτσιου (Μικρούτσικος κ.ά.), όπως και άλλες ομάδες, ή θα έχουμε απομακρύνσεις με τη δικαιολογία του κόστους.
Οι συζητήσεις του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο τελείωσαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης. Ο δημοσιογράφος, ύστερα από αλλεπάλληλες αναβολές που είχε ζητήσει, ανακοίνωσε πως είχε βρει άλλη δουλειά, με καλύτερα χρήματα και καλύτερη θέση, κάτι που μάλλον θα άκουσε με ικανοποίηση ο διευθύνων σύμβουλος του καναλιού Ηλίας Τσίγκας, ο οποίος είχε αναλάβει τις επαφές. Πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να είχε ο Θανάσης Λάλας, ο οποίος επέμενε ειδικά εντός του συγκροτήματος του ΔΟΛ για τον Νίκο Ευαγγελάτο ως την καλύτερη λύση για το Mega.
Με βάση και τα αποτελέσματα ειδικής έρευνας που διαθέτει το κανάλι για την αποδοχή των προσώπων του στο κοινό του Mega αλλά και τη στάση των άλλων αστέρων του καναλιού εντός του ειδησεογραφικού τμήματος, η πρόταση του Mega προς τον Ν. Ευαγγελάτο κατέληξε να είναι η ανάληψη της πρωινής ζώνης και τίποτε άλλο.

Ο δημοσιογράφος ζήτησε χρόνο να το σκεφθεί, αλλά στο μεταξύ έκανε επαφές με τον Alpha, ενώ είχε και τις συναντήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο.
Για τον Alpha, παρά την αρνητική στάση του Νίκου Χατζηνικολάου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Μάκης Σεριάτος. Τον δημοσιογράφο τον ήθελε και ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος πρόσφερε πολύ περισσότερα από το Mega, αλλά δεν πρόσφερε επίσης παρουσίαση δελτίων ειδήσεων. Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ευαγγελάτος έθεσε έναν νέο όρο στο Mega, να είναι αυτός που θα αναλάμβανε το κεντρικό δελτίο αν υπήρχε ζήτημα αλλαγής παρουσιαστή.

Ήταν πλέον φανερό πως η συμφωνία δεν θα γινόταν, καθώς κανείς από τον μηχανισμό του Mega, ούτε και οι μέτοχοι, δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο, εκ των προτέρων δηλαδή επιλογή. Ακόμη και αν είχαν την πρόθεση να του δώσουν το κεντρικό δελτίο, γιατί γι’ αυτό τον ήθελαν τον Ν. Ευαγγελάτο, θεωρήθηκε υπερβολική απαίτηση, γιατί στην ουσία καταργούσε τις διευθυντικές επιλογές.

Στο Mega εκφράστηκε η γνώμη ότι όλα αυτά έγιναν γιατί ο Ευαγγελάτος «χρησιμοποιούσε» την πρόταση του Mega για να διαπραγματευτεί καλύτερα με τον Alpha. Έτσι, ναυάγησε η συμφωνία με τον Ευαγγελάτο και αυτός συναντήθηκε με τον Δημήτρη Κοντομηνά για να επισημοποιηθεί η υπογραφή του με τον Alpha. Θα αναλάβει μία μόνο εκπομπή την εβδομάδα, αλλά η έλευσή του πυροδοτεί πάλι τις σχέσεις ανάμεσα στις ομάδες και στις συμμαχίες που υπάρχουν στο κανάλι. Για παράδειγμα, θα τον βγάλει ο Νίκος Χατζηνικολάου στο παράθυρο του κεντρικού δελτίου, όπως έκανε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο την περασμένη εβδομάδα; Και τι ρόλο μπορεί να παίζει το πρόσφατο γεγονός της ενημέρωσης του Μανώλη Καψή, παρουσιαστή των κεντρικών δελτίων του Σαββατοκύριακου, ότι πρέπει να πάρει από την επόμενη εβδομάδα την καλοκαιρινή του άδεια, θέλει δεν θέλει; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν το επόμενο διάστημα.


Σχολιάστε εδώ