Πατρινά και άλλα…

– Ξεσπάθωσε ο Φλωράτος και προκαλεί τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, ενώ ταυτόχρονα τους θέτει ευθέως το ερώτημα: «Θέλετε να είμαι εγώ ο υποψήφιος δήμαρχος ή όχι;»

– Αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε, πλέον, τα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος διάγουν περίοδο πολιτικής σύγχυσης, με αποτέλεσμα να ασχολούνται περισσότερο με τον Μπαρόζο και λιγότερο έως καθόλου με τα δημοτικά δρώμενα στην Πάτρα.

– Πλάκα τούς κάνει ο Κατσικόπουλος στην Πολιτιστική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπογραφή του για τα πρακτικά. Υπέγραψε, λέει, για όσο διάστημα ήταν παρών στη συνεδρίαση!

– Από μια μεριά τον καταλαβαίνω τον νομάρχη. Γιατί με τον πολιτισμό δεν τα πάει καλά. Από ποδόσφαιρο όμως σκίζει!

– Σοκ προκάλεσε στους κατοίκους των Ζαρουχλέικων ο θάνατος ενός 57χρονου. Ο άτυχος άνδρας έμενε στην οδό Παπαναστασίου και είχε αποφυλακισθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια. Οι κάτοικοι ανακάλυψαν το πτώμα και ειδοποίησαν την Αστυνομία από τη βαριά δυσοσμία.

– Ο Δημήτρης Σιαμπλής είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την προεδρία του Ιατρικού Συλλόγου. Μάλιστα ο επί ενάμιση χρόνο πρόεδρος του Συλλόγου φαίνεται να συσπειρώνει στελέχη του ιατρικού κόσμου από όλες τις παρατάξεις. Και είναι φυσικό. Γιατί και αξιοπρεπής είναι, αλλά και δεν είναι από αυτούς που φοράνε κομματικές παρωπίδες.

– Διαφωνεί το Επιμελητήριο, για τις λεωφορειολωρίδες. Την υπόθεση άνοιξε ο γνωστός συνδικαλιστής του εμπορικού κόσμου (έχει σπουδάσει και ηθοποιός) Νίκος Στριφτούλιας.

– Και για να μην ξεχνιόμαστε υπάρχει και ο ΣΥΝ που μετέχει στα δημοτικά πράγματα της πόλεως των Πατρών. Την υπενθύμιση μας την έκανε ο κ. Ηλίας Γρηγόρης, ο επανειλημμένως αποτυχών σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει. Έδωσε λοιπόν συνέντευξη Τύπου ο κ. Γρηγόρης, για να μας μιλήσει για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας. Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ. Καράβολα και Φλωράτου!

– Και αυτό είναι το μεγάλο καλαμπούρι. Ο άνθρωπος αυτός, προκειμένου να είναι μέσα στα πράγματα, είχε συμμαχήσει με τον κ. Καράβολα. Είναι με λίγα λόγια αυτός και η κίνηση του που στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2002 στήριξαν την επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Τώρα, τι θέλει δηλαδή; Ζητάει και τα ρέστα; Και δεν είναι μόνο ο κ. Γρηγόρης, Είναι και ορισμένοι, ελάχιστοι φίλοι του. Λίγο τσίπα ρε σεις!

– Σύσκεψη συγκάλεσε ο νομάρχης με τους ψαράδες των λαϊκών αγορών. Το θέμα ήταν η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων. Αλλά το ζήτημα δεν είναι να κάνουμε συσκέψεις και τσιλάγρα… Είναι να έχουμε ελεγκτικούς μηχανισμούς; Έχουμε κύριε Δημήτρη;

– Τον Σαντάνα θέλει να φέρει στην Πάτρα ο Μικρούτσικος το 2006, στα πλαίσια της Πολιτιστικής. Πίσω μου σ’ έχω… Σαντάνα!

– Τσιπούρες και κουτσομούρες θα είναι το βασικό μενού όσων θα μετέχουν στα δείπνα της Πολιτιστικής. Ε, το ψάρι δεν παχαίνει. Έτσι Θάνο;

– Έμαθα ότι κάποιοι δημοσιογράφοι έκλεισαν δουλίτσες με την Πολιτιστική. Κάτι περί επικοινωνιακής πολιτικής άκουσα και άλλων παρομοίων. Για να δούμε, θα δοθούν τα ονόματα στη δημοσιότητα, κύριε πρόεδρε της Ένωσης Συντακτών;

– Το λέμε γιατί ο κ. Βουλδής όταν κάποιος δημοσιογράφος έχει προβλήματα με τη δουλειά του ευαισθητοποιείται αμέσως και καλά κάνει. Η δουλειά του είναι. Για να δούμε τώρα με τους δήθεν πρωτοκλασάτους τι θα πράξει. Γιατί και αυτή δουλειά του είναι.

– Σεβασμιώτατε, το ζήτημα του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου θα πρέπει να ξεκαθαριστεί αμέσως. Άλλωστε κι εσείς ο ίδιος το θέσατε στην ομιλία σας κατά την ενθρόνισή σας. Είναι θέμα το οποίο άπτεται της αξιοπρέπειας της τοπικής Εκκλησίας.

– Υπάρχει βαρονία στην τοπική ραδιοφωνία; Είναι κάποιοι που το παίζουν μοναδικοί και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι των συχνοτήτων; Τι λέει το αρμόδιο υπουργείο;

– Πολύ καλή δουλειά κάνει τελευταίως στις ειδήσεις το ΤΕLE ΤΙΜΕ. Ο διευθυντής ειδήσεων, Γιώργος Καρβουνιάρης, έχει πιάσει τον σφυγμό της τοπικής κοινωνίας. Και μάλιστα χωρίς πράσινες και γαλάζιες αποχρώσεις, όπως κάποιοι άλλοι!


Σχολιάστε εδώ