«Μμμ, δεν θυμάμαι…»

Οι εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη της νέας περιφερειακής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας ήταν κατά γενική ομολογία οι καθαρότερες και οι εντιμότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Μοναδική εξαίρεση μία κωμικοτραγική απόπειρα λαθροχειρίας που έγινε αντιληπτή προς το τέλος της ψηφοφορίας και διαδραματίστηκε ως εξής:
Στις 8.30 περίπου (μισή ώρα πριν από τη λήξη της ψηφοφορίας και ενώ η κίνηση έχει μετριαστεί εντυπωσιακά) καταφθάνει ασθμαίνοντας νεαρή ηλικίας περίπου 25 ετών μετά της μητρός της (ή φίλης της, ποιος ξέρει;) και κατευθύνεται με φανερή αμηχανία στην κάλπη νούμερο 5.

Με την ίδια διακριτή αγωνία στο πρόσωπό της παραδίδει με γρήγορες κινήσεις την ταυτότητα που κρατούσε στα χέρια της και εισέρχεται στο παραβάν μετά της συνοδού της. Ενώ λοιπόν η νεαρά ψηφίζει υπό τις συμβουλές της συνοδού της, δύο υποψήφιοι που έτυχε να βρίσκονται εκείνη τη στιγμή εκεί για να ελέγξουν τους ψηφοφόρους της «τελευταίας στιγμής» ή «πάσας χρήσης», αντιλαμβάνονται την αμηχανία της και ζητούν από την εφορευτική επιτροπή να προχωρήσει σε επανέλεγχο των στοιχείων της, πριν της επιτρέψουν να ψηφίσει.

Έτσι, τη στιγμή που η «ψηφοφόρος» κατευθύνεται με περισσή περηφάνια προς την κάλπη για να επιτελέσει την υψηλή αποστολή της, την πλησιάζει ο υπεύθυνος της εφορευτικής, την ξανακοιτάζει και διαπιστώνει ότι καθόλου δεν μοιάζει με την κοπέλα της ταυτότητας. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να έχει κάποιες αμφιβολίες μέσα του ότι μπορεί η φωτογραφία να ήταν παλιά και, ξέρετε, οι άνθρωποι αλλάζουν (δεν μεταμορφώνονται βεβαίως). Προχωρά, λοιπόν, για επιβεβαίωση στη δεύτερη πράξη του δράματος:

– Μπορείτε να μου πείτε τον αριθμό της ταυτότητάς σας;

– Δεν τον θυμάμαι (μέχρι εκεί φυσιολογικό)…

– Το όνομα της μητέρας σας;

– Εεε, Ελένη…

– Το όνομα του πατέρα σας:

– Εεε, δεν θυμάμαι…
Εκεί ήταν, λοιπόν, που η νεαρά δήθεν σύνεδρος του δήμου Κύρρου Πέλλας τα έχασε παντελώς και άρχισε να ζητάει προς κάθε κατεύθυνση συγγνώμη και να παρακαλά να την αφήσουν να φύγει. Να σημειώσουμε ότι η δήθεν μητέρα είχε φροντίσει να εξαφανιστεί με ελαφρά πηδηματάκια, ενώ οι παρευρισκόμενοι επιτέθηκαν (λεκτικά βεβαίως) έξαλλοι στην… υποψήφια λαθροχειρούσα.

Μετά από λίγα λεπτά και αφού ακούστηκαν οι σχετικοί χαρακτηρισμοί, το πλήθος φάνηκε μεγαλόψυχο και την άφησε να φύγει χωρίς να καλέσει την Αστυνομία, αφού πρώτα η εφορευτική επιτροπή κράτησε τα στοιχεία της πλαστοπροσωπίας αλλά και το ψηφοδέλτιο με τους εκλεκτούς της (έχασαν από έναν σταυρό οι εκλεκτοί του μηχανισμού…).


Σχολιάστε εδώ