Και διακοπές και λεφτά

Με γκρίνια αντιμετωπίζουν οι βουλευτές την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής που αφενός τους χαλάει τις διακοπές και αφετέρου τους στερεί τις έξτρα οικονομικές απολαβές που έχουν από τη λειτουργία των θερινών τμημάτων.

Και όλα αυτά διότι, όσο και αν μοιάζει παράδοξο, που συμβαίνει επί των ημερών μίας κυβέρνησης που έχει κατηγορηθεί όσο καμία άλλη για «απραξία», η διάρκεια της τρέχουσας Ολομέλειας έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ των τελευταίων χρόνων. Οι βουλευτές, όμως, δεν συγκινούνται από τα ρεκόρ και όσο βλέπουν ότι τα θερινά, που θα ξεκινήσουν τελικά στις 5 Ιουλίου, θα έχουν λίγες συνεδριάσεις τόσο περισσότερο γκρινιάζουν.

Ας μην ανησυχούν όμως. Στην τελευταία διάσκεψη συζητήθηκε το θέμα -το έθεσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, που ζήτησε να γίνουν μεγαλύτερες διακοπές για τους υπαλλήλους και να καλυφθούν τα κενά με «εμβόλιμες» συνεδριάσεις- και όλα δείχνουν ότι θα βρεθεί τρόπος να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Ακόμη και οι μετέχοντες στο τρίτο θερινό (το οποίο θα έχει μόνο τρεις εβδομάδες εργασιών) θα βρεθεί τρόπος να μη… ριχτούν οικονομικά, με τον ορισμό περισσότερων συνεδριάσεων.


Σχολιάστε εδώ