Κάτω… στον Πειραιά

• Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Αναγέννηση» Κώστας Τζατζάνης ζήτησε να γίνει προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σχετικά με τον ΟΛΠ, μια και ο δήμος εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα τι γίνεται στο λιμάνι. Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Βρόντος βρήκε την ευκαιρία και, παίρνοντας τον λόγο, κατήγγειλε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας τη στιγμή που καταγγέλλει κάποιους λιμενεργάτες για ηγεμονικούς μισθούς, την ίδια ώρα έχει διορίσει σύμβουλο στον ΟΛΠ «κολλητό» του με αμοιβή 7.200 ευρώ τον μήνα.

• Παρέμβαση στο ίδιο θέμα έκανε και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Παναγιώτης Καλογερόγιαννης, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ των εργαζομένων στον ΟΛΠ. Όπως είπε ο έμπειρος σύμβουλος και συνδικαλιστής, τους ηγεμονικούς μισθούς που αποκάλυψε ο Μ. Κεφαλογιάννης τούς παίρνουν 10-20 άτομα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα με 800-1.000 ευρώ τον μήνα! Γι’ αυτό, όπως είπε, επειδή οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ είναι οι αδικημένοι της υπόθεσης, διότι ο υπουργός έχει δημιουργήσει δυσμενείς εντυπώσεις στον κόσμο γι’ αυτούς, αν ο οποιοσδήποτε πειράξει έστω και έναν από τους εργαζόμενους, θα χυθεί αίμα στο λιμάνι!

• Έγκυρες ή άκυρες είναι οι αποφάσεις που πήρε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το δημοτικό συμβούλιο; Γιατί ο συνδυασμός του Μ. Μπεντενιώτη αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος, επειδή δεν έχει έρθει ακόμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. το θέμα της «αμαρτωλής» ΔΕΠΕΠ. Βέβαια το θέμα υπήρχε στην ημερήσια διάταξη, αλλά προτελευταίο και ο Μ. Μπεντενιώτης ζήτησε να συζητηθεί πρώτο, γιατί αργά το βράδυ δεν μένει… κανένας στις συνεδριάσεις. Όμως ο πρόεδρος του ΔΣ Κ. Γκαβέρας αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα και ο συνδυασμός αποχώρησε. Όπως δήλωσε στη συνέχεια ο επί σειρά ετών βουλευτής της Α΄ Πειραιά, όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει από τις 16 Απρίλη να έρθει το ζήτημα της ΔΕΠΕΠ στο ΔΣ, αλλά πάντα «κάτι» συνέβαινε και καθυστερούσε. Το θέμα, όμως, είναι ότι μετά το τέταρτο θέμα αποχώρησαν ο Κ. Τζατζάνκης και ο Θ. Δρίτσας με τον Γ. Καρδαρά. Οπότε έμειναν μόνο 18 σύμβουλοι (όλοι της πλειοψηφίας) στην αίθουσα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει απαρτία (απαιτούνται 19 σύμβουλοι παρόντες). Μάλιστα ο πρόεδρος του ΔΣ για να «περάσει» νόμιμα το θέμα της παραχώρησης με σύμβαση χρησιδανείου από τη ΕΤΑ, της Φρεαττύδας και του Μικρολίμανου θεώρησε «παρόντα» τον Θ. Δρίτσα με το αιτιολογικό ότι έφευγε μεν από την αίθουσα, αλλά δεν είχε
ακόμα… βγει από την πόρτα! Αν θεωρηθεί, όμως, ότι αυτό το θέμα ψηφίστηκε νόμιμα, τα υπόλοιπα 21 που ακολούθησαν πώς νομιμοποιούνται; Με μόλις 18 συμβούλους παρόντες; Είναι βέβαιο πως αν γίνει κάποια ένσταση στην επιτροπή του άρθρου 7, σίγουρα θα βγάλει όλες αυτές τις αποφάσεις άκυρες…

• Στα Καμίνια βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ο «ατσαλάκωτος» πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ, ο οποίος δεν έγινε δεκτός και με τις… καλύτερες των διαθέσεων από τους Καμινιώτες. Όμως… φρόντισε να «αποτινάξει» κάθε ευθύνη, «καρφώνοντας» ως υπεύθυνη για το χάλι της περιοχής την ηγεσία του Δ’ Διαμερίσματος που ανήκει βέβαια στην παράταξη Αγραπίδη, στην οποία ανήκει και ο ίδιος! Όταν μάλιστα κάποιοι τον ρώτησαν γιατί δεν λειτουργεί το θεατράκι των γραμμών, είπε πως αν ήταν στη θέση τους, θα πήγαινε στο γραφείο της προκατόχου του, της Πασχαλίνας Καλαγιά και θα τα… έσπαγε όλα! Εμείς θα λέγαμε, όμως, πως… σπάσιμο θέλει το κεφάλι του ανεγκέφαλου που τον συμβούλεψε να πει αυτές τις… κοτσάνες, αφού το θεατράκι αυτό δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει, μια και είναι αυθαίρετο, παράνομο και επικίνδυνο. Η Πολεοδομία, στην οποία τέσσερις φορές είχε απευθυνθεί η κ. Καλαγιά, το είχε κρίνει ακατάλληλο και βέβαια καμία αρμόδια επιτροπή δεν έπαιρνε την ευθύνη να του δώσει άδεια λειτουργίας. Γιατί αν γινόταν κάτι κακό, θα πήγαιναν όλοι φυλακή! Οπότε… λάθος γραφείο υπέδειξε στους Καμινιώτες για να… σπάσουν ο κ. πρόεδρος. Αλλά τι να κάνουμε; Τόσα ξέρει, τόσα λέει…

• Μια και μιλάμε, όμως, για τον συγκεκριμένο κύριο, να πούμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πειραϊκού Τύπου, φέρεται να επανέλαβε ότι παρέλαβε «άδεια ταμεία» κ.λπ. Το ερώτημα εν προκειμένω είναι: Αν όντως ισχυρίζεται αυτό το συγκεκριμένο, γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου που ο ίδιος διέταξε και διενεργήθηκε από ειδικευμένους οικονομολόγους στα οικονομικά της επιχείρησης; Γιατί από ό,τι γνωρίζουμε το μόνο που έκανε μετά τον έλεγχο ήταν να ευχαριστήσει την προκάτοχό του για την άψογη διαχείρισή της. Τώρα γιατί τα… γυρίζει;

• Όσοι ήταν στη μεγάλη εορταστική βραδιά που οργάνωσε ο υφυπουργός Άμυνας Β. Μιχαλολιάκος για τον γάμο της κόρης του είδαν ξαφνικά τον αντιδήμαρχο Γιώργο Δαβάκη να σηκώνεται από τη θέση του και να φεύγει βιαστικός. Τι είχε συμβεί; Είχε πιάσει φωτιά το κατάστημα οπτικών Βαρδόβα στη Βασιλέως Γεωργίου και έτρεξε να δει τι συμβαίνει, γιατί εκεί κοντά είναι και το Δημοτικό Θέατρο. Όταν έσβησε η φωτιά, έβαλε δημοτικό αστυνομικό να φυλάει το μαγαζί για να μη… λεηλατηθεί, αφού είχαν σπάσει τα τζάμια από την υψηλή θερμοκρασία.

• Πάντως, ο Χ. Αγραπίδης το ξεκαθάρισε στο δημοτικό συμβούλιο, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και φυσικά και προς Ρηγίλλης μεριά: Θα διεκδικήσει και για τρίτη τετραετία τον δήμο! Οι σύμβουλοί του βέβαια, που έχουν… παρτίδες με τον Μαντούβαλο, ένιωσαν ένα ρίγος, αλλά όπως έλεγαν μετά στην πλατεία, ο δήμαρχος μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά το ζήτημα είναι τι θα πει η Ρηγίλλης.

• Έκανε την έκπληξη πάλι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στέφανος Χρήστου. Το βράδυ της Πέμπτης στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, που ήταν κατάμεστο (παρ’ όλο που σε δύο ώρες άρχιζε το ματς Ελλάδα – Βραζιλία) παρουσίασε το επιχειρησιακό πρόγραμμα στρατηγικής ανάπτυξης του δήμου του, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Σαλαγκούδη, του μέλους της ΕΕ της ΓΣΕΕ Μ. Καραμπίνη, του αντινομάρχη κ. Βαλσαμάκη και πολλών άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων και οργανώσεων. Ο καθηγητής του Παντείου κ. Γετίμης, που αξιολόγησε το πρόγραμμα, το χαρακτήρισε καινοτόμο και πρωτότυπο και υπογράμμισε ότι λειτουργεί ως μέσο δημοκρατικού προγραμματισμού και συμμετοχικότητας των πολιτών. Ο δήμαρχος Στ. Χρήστου αναφερόμενος στο πρόγραμμα τόνισε ότι προωθεί τον δημοκρατικό διάλογο και τον σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Σχολιάστε εδώ